تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):جز به یکى از سه نفر حاجت مبر: به دیندار، یا صاحب مروت، یا کسى که...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817580173




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جهان نگري حمل ونقل


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: جهان نگري /فرا ملي گرائي : نوعي بينش و نگاه گسترده / جهاني / فراملي مي باشد که اين بينش ممکن است در ذهن

همه افراد چه در گذشته و حال وجود داشته باشد ولي 1) اين بينش با استفاده از وسايل و تکنولوژيهاي پيشرفته و افزايش اگاهي و اطلاعات موجب بوجود آمدن مرحله و فرايند جهاني شدن در دنيا مي شود 2) ممکن است براي ايندگان مرحله جهاني شدن موجب بوجود امدن بينش جهاني يا جهان گرائي شود .
جهان گرائي وجهاني شدن حمل ونقل : در ابتدا انسان کالاهاي خود را خود حمل مي کرد ولي با آگاهي از اينکه مي تواند حيوانات را رام کند توانست با کمک گاو ، شتر ، اسب ، الاغ و... به حمل کالا و مواد خود يا سوار شدن بر انها و... بپردازد . اما در اين مراحل افراد ديد بومي داشتند وديد بومي انها به خاطر نداشتن ارتباط با ديگر مناطق و غلبه نکردن بر شرايط خاص فيزيکي خود بود يعني اروپائيان فقط از اسب استفاده مي کردند ،يا عرب ها در مناطق کويري و خشک با شتر و الاغ و.. و مناطق آسيايي جنوبي با فيل و گاو و.. حمل ونقل مي کردند .
ولي با اختراع چرخ وتوسعه ان ديد جهاني در افراد بوجود امد يعني با ساخت مثلا گاري ، درشکه و... و انتقال ان ازيک منطقه به منطقه ديگر ( اگرچه با يک روند کند بود ولي ) باعث فرا محلي کردن ديدگاه ها شد يعني باعث شد که افراد بدانند که استفاده از يک چيز مختص ان گروه يا قوم نمي باشد .يعني به نظر من افراد بومي بر اساس توسعه حمل ونقل وارتباطات در ابتدا ، ديد وبينش فرا محلي پيدا کردند .
بعد از اين موقعيت است که افراد و دانشمندان ديد جمعي پيدا کردند و سعي در برقرار کردن ارتباط با دانشمندان و متخصصان ديگر کردند که اين امر موجب شد تا وسايل پيشرفته ديگر مثل ماشين ويا کشتي و...ساخته شود .استفاده از ماشين براي مردم مختلف جهان گروه ماشين سوار و.. را بوجود اورد که اين گروه علاوه بر ديد جمعي خود ديد فرامحلي وفراملي تر دارند که مثلا ماشين ساخته ديگران را استفاده کنند .
بعد از سلخت ماشين و با انقلاب صنعتي کم کم همه وسايل حمل ونقل چه قديمي چه جديد رشد کردند کشتي ، هواپيما ، قطار، مترو ، انواع اتومبيل هاي پيشرفته و فني و....که اين انقلاب بر اثر جهاني تر شدن ديدگاه مردمان قبلي و توسعه اطلاعات و ارتباطات محلي و جهاني آنها بوجود آمد . ودر ادامه ي اين انقلاب ذهني ، فرهنگي ، صنعتي اينترنت بوجود آمد که توانست به حمل ونقل گذشته که هزينه زياد و سرعت کم داشت کمک کند تا جهان به حمل ونقلي با هزينه و وقت کم و سرعت بسيار بالا برسد و يک حمل ونقل جهاني شده بوجود آيد .
اما در همه اين مسائل حمل ونقلي ، صنايع گوناگون و حرفه ها بوجود آمد که نقش هاي اجتماعي وصنعتي متفاوتي رادر افراد در همه سطوح پديد آورد . که زير بناي اين امر همان ديد جهاني داشتن است که تنها براي قوم وملت خود کار نکنند بلکه براي تمام جهانيان فعاليت کنند .و براساس اين ، ذهنيت افراد گسترده شد يعني به سوي مسائل متفاوتي رفتند واز علوم وفنون باخبر شدند و در عين حال بسوي جمع گرا بودن رفتند وبا حفظ فرديت خود ذهنيت جمعي داشتند و ذهنيت منعطف پيدا کردند که اين ذهنيت منعطف منجر به قبول يا رد نظرات افراد و گروه ها در نقاط مختلف دنيا مي شود .
در مورد توسعه اگاهي فرا ملي بايد گفت افراد تحت تاثير ارتباطات و حمل ونقل به نوعي اگاهي جديد در تمام زمينه ها مي رسند يعني سعي در توسعه اگاهي هاي سياسي ، تاريخي ، زباني ، جغرافيائي ، فني ، اجتماعي ، هنري و... در مورد ديگران داشتند . يعني فرقي بين کوچک وبزرگ و.. نيست ، تفاوت اطلاعاتي و ديدگاهي بين افراد است .
در اينجاست که جامعه چند محوري و چندفرهنگي بوجود مي ايد. به نظر من اين مقوله تمام مقوله هاي ديگر رادر خود جمع کرده است يعني براي توجه به جهان بايد ديد فرامحلي ، نگاه جمعي ، اگاهي زياد و ديدگاه نقش منعطف داشت . و مي توان با مقايسه اينکه در گذشته افراد فقط فرهنگ خود را فرهنگ برتر مي دانستند ، ولي امروزه با اگاهي از فرهنگ هاي ديگر يا فرهنگ هاي برتر ، گفت که افراد در همه سطوح و سنين ديدگاه جهاني پيدا کرده اند . مثلا در حمل ونقل ورانندگي ، در گذشته افراد رانندگي رافقط مخصوص مردان مي دانستند و ديد جامع تري نداشتند ولي امروزه علاوه بر اينکه همه قشر و گروهي رادر جامعه چه زن ، چه پسر ، چه دختر و... را در نظر دارند فرهنگ هاي مختلف را نيز مد نظر دارند .يا ميتوان با در نظر گرفتن توريست و جهان گرد گفت، توجه و احترام به فرهنگ هاي مختلف ،در نتيجه جهان نگري مردمان کشور هاي مختلف ، به توسعه فرهنگي و فني حمل ونقل دانست .
در واقع مي توان حمل ونقل را چنين در نظر گرفت که به انتقال داده ، کالا ، انسان و... از يک نقطه به نقطه ديگر دانست که امروزه مقوله بسيار بزرگي شده و همه بخش هاي جامعه را به هم وصل مي کند بنابراين براي اينکه بتوان به نوعي ديد جهاني و بعد از ان به مرحله جهاني شدن رسيد بايد برنامه ريزي صحيح با توجه به قوانين واستانداردهاي جهاني ، توسعه خدمات اموزشي وتکنيک هاي مديريتي وصنعتي و... را در نظر داشت .يعني مي توان گفت که حمل ونقل تنها يک مقوله صنعتي وعلمي نيست بلکه مقوله فرهنگي ، اجتماعي ، تاريخي ، و...و مخصوصا زيستي مي باشد و مخصوص کشور يا قاره اي خاص يا نسل خاصي نمي باشد






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن