واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بمب اتمي سوم يا ترديد رئيس جمهور وقت درباره انفجار آن پس از 17 سال
كداميك تكان دهنده تر است؟
گروه سياسي- محمد مهدي اسلامي: وقتي هاشمي رفسنجاني در خطبه هاي خود تأكيد كرد كه "خبري اين روزها آمده كه خبر مهمي است"، به ناگاه صحبت خود با كنار دستي ام را قطع كرده و به سوي راديوي اتومبيل برگشتم تا جملات بعدي او را با دقت بيشتري گوش كنم، علي الخصوص كه اين سخنان از زبان كسي بيان مي شد كه روزگاري عادت داشت، خبرهاي مهم خود را از تريبون نمازجمعه به اطلاع افكار عمومي برساند، خبرهايي همچون مك فارلين.
خبر او واقعاً تكان دهنده اما تكراري و كهنه بود، امريكايي ها در سال 1991 يك بمب كوچك اتمي در بين بصره و مرز ما منفجر كرده اند، اين خبر پس از آن منتشر شد كه دريك كنفرانس مطبوعاتي كه روز چهارشنبه 17 مهرماه در محل انجمن مطبوعات داخلي ايتاليا در شهر رم برگزار شد، فيلم مستندي با عنوان بمب اتمي سوم براي خبرنگاران رسانههاي گروهي داخلي و خارجي مقيم ايتاليا، به نمايش در آمد.
بمب موسوم به پسرك (Little Boy) كه در هيروشيما فرود آمد، بمبي 4 تني محتوي ۶۰ كيلوگرم اورانيوم-۲۳۵ بود كه قدرت تخريب برابر ۱3 كيلوتن تيانتي داشت و 6 روز پس از آن نيز يك بمب چهار و نيم تني در بردارنده حدود 10 كيلوگرم پلوتونيم 239 كه به دليل بزرگي اندازه آن نسبت به بمب اول به "مرد چاق" ملقب شده بود و معادل 20 كيلوتن تيانتي ارزيابي مي شد، در ناكازاكي رها شد. اين دو، تنها بمب هايي بودند كه با مقاصد جنگي و نه آزمايشگاهي از زمان انفجارشان در اوت 1945تا كنون شناخته مي شدند و از اين رو، اين بمب كه انفجارش به تازگي آشكار شده، با عنوان "بمب سوم" مشهور گرديده است.
در اين فيلم افشاگرانه كه توسط شبكه راي نيوز 24 ايتاليا ساخته شده است، جيم براون يكي از سربازان امريكايي كه در جنگ اول خليج فارس شركت داشته، در گفت و گو با مائوريتزيو توره آلتا سردبير شبكه تلويزيوني راي نيوز، توضيح ميدهد كه چگونه ارتش امريكا از يك نوع بمب اتمي ۵ كيلوتني عليه نيروهاي عراقي در منطقهاي عملياتي در شمال بصره، استفاده كرده است.
در اين فيلم مستند يك پزشك عراقي به نام دكتر جواد العلي نيز با نشان دادن تصاوير تكاندهندهاي از تعدادي از مردان، زنان و كودكان بيمار عراقي ساكن در مناطق اطراف محل پرتاب بمب، به رابطه اثرات انفجار اين بمب با ابتلاي اهالي منطقه به انواع تومورهاي سرطاني ميپردازد، اگرچه در اين گزارش هيچ اشاره اي به آثار تشعشعات اين بمب در كشورمان نشده است.
"كورا دينو مينه ئو" مدير شبكه تلويزيوني راي نيوز ايتاليا در ابتداي اين نشست مطبوعاتي و پيش از نمايش فيلم "بمب اتمي سوم"، با تأكيد بر اينكه امريكا در پايان عمليات موسوم به طوفان صحرا يك بمب اتمي ۵ كيلوتني در منطقه اي ميان بصره و مرز با ايران منفجر كرد، به برخي ترديد ها در اين زمينه اشاره و خاطر نشان كرد براساس تحقيقات صورت گرفته از ۹ مركز زلزله شناسي بين المللي از سوي شبكه راي نيوز، معلوم شد كه دقيقاً در محل مذكور يك زمين لرزه با قدرتي معادل ۵ كيلوتن در آخرين روز جنگ به ثبت رسيده است.
او افزوده بود مرگ و مير سالانه ناشي از انواع تومورهاي نادر از ۳۲ مورد در سال ۱۹۸۹ به ۶۰۰ مورد در سال ۲۰۰۲ افزايش يافتند. مينه ئو در پاسخ به اين پرسش كه چرا امريكا چنين اقدامي را انجام داده است و اگر انجام داده، چرا آنرا اعلام نكرد، اين گمانه را مطرح كرده است كه امريكا مي خواست تنها پيامي به صدام حسين برساند.
در ادامه اين نشست، مائوريتزيو توره آلتا سردبير شبكه خبري راي نيوز نيز افزود: اگر امريكا در سال ۱۹۹۱ميلادي دست به چنين اقدامي زده، ممكن است، بار ديگر آن را تكرار كند. البته امريكا اعلام كرده است كه در آن زمان از نوعي بمب مادر استفاده كرده است، اما اگر اين موضوع صحت داشته باشد، زمين لرزه ناشي از آن ميبايست معادل ۳و 8 دهم ريشتر بوده باشد، اما لرزش ثبت شده توسط مراكز ثبت زلزله، شدت آنرا ۴و ۲ دهم ريشتر گزارش كرده اند كه تنها يك بمب ۵كيلوتني ميتواند چنين لرزشي را ايجاد كند.
سردبير راي نيوز در گفت و گو با ايرنا، از مؤسسات ثبت زمين لرزه در استانهاي مرزي ايران با استان بصره عراق خواست تا چنانچه نوارهاي ثبت زمين لرزه در اين ايام را دراختيار دارند، براي بررسي بيشتر و كشف حقيقت ماجرا، در اختيار اين شبكه قراردهند.
اما تكان دهنده تر از اين خبر آن بود كه اكنون پس از 17 سال رييس جمهور وقت ايران، خبر انفجار يك بمب اتمي در مرز كشورش را از يك تلويزيون ايتاليايي شنيده است.
بمب ياد شده در دهه دوم اسفندماه 69 منفجر شده است كه در آن زمان هاشمي رفسنجاني دومين سال رياست جمهوري خود را سپري مي كرد؛ وزارت اطلاعات در دست فلاحيان و جانشيني او و رياست اطلاعات خارجي به مصطفي پور محمدي سپرده شده بود. در آن ايام ادعا مي شد كه وزارت اطلاعات ايران رتبه دوم يا سوم نهادهاي اطلاعاتي جهان را دارد. با اين حال بايد پرسيد در شرايطي كه موضوع براي رسانه هاي بيگانه مسجل شده است، چرا همچنان هاشمي با ترديد از آن سخن مي گويد: «اگر اين جنايت درست باشد كه امريكايي ها مرتكب شده اند، جاي بسيار تامل است.»
از زمان انتشار اين خبر بيش از 2 هفته تا خطبه هاي او زمان بوده است. آيا اين فرصت براي دست يافتن به اطلاعاتي همچون نوارهاي ثبت زمين لرزه و يا ديگر شواهد در اين خصوص كافي نبود كه بتواند در كنار ياران هسته اي وي، هاشمي را نيز همچون مردان رسانه اي ايتاليا به يقين برساند تا با تأكيد بيشتري سخن بگويد يا در صورت مردود دانستن آن، اعتبار دستگاه اطلاعاتي ايران در آن دوره را مخدوش نكند؟
فارغ از اين ابهام، نكته ديگري هم در آن خبر نهفته است، اينكه "انتظار مي رفت اين خبر مثل بمب در دنيا منفجر شود اما آنرا حتي رسانه هاي ايتاليايي بايكوت كرده اند" آيا جز اين است كه در صورت اثبات اين ادعا و به نتيجه رسيدن احتمالات مشابهي كه درباره افغانستان مطرح مي شود، در منازعه امروز ايران و امريكا در پرونده هسته اي بايد جاي شاكي و متهم تغيير كند؟
نظرات كاربران:
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]