واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: تاكيد محبينيا بر ضرورت تدوين دكترين امنيت ملي و منشور نظارت
تهران- خبرگزاري كار ايران
"جهانبخش محبينيا" با بيان اينكه دغدغه امروز نخبگان بايد تدوين برنامه پنجساله پنجم توسعه براساس واقعيتهاي كشور، منطقه و جهان باشد، بر ضرورت تدوين دكترين امنيت ملي و پياده كردن دقيق قانوناساسي، تدوين منشور نظارت و تهيه نظارت راهبردي تاكيد كرد.
به گزارش "ايلنا"، متن نطق نماينده مردم مياندوآب، شاهيندژ و تكاب، اولين ناطق پيش از دستور جلسه علني روز يكشنبه مجلس شوراي اسلامي به اين شرح است:
بسمالله الرحمن الرحيم
فرداي جهان، فرداي مناقشهانگيز و بسيار نزديكي است. هنوز آثار كامل انقلاب جهاني ارتباطات و آزادسازي نظامهاي مالي، تجاري و اطلاعاتي بطور همهجانبه حوزههاي عمومي و خصوصي را متحول نكرده است، با اين فرض پيشرفتهاي شگفتآور و حيرتزايي كه جنم انسان را پديدار خواهد ساخت، بر سر راه جوامع بشري است، انقلاب جهاني تكنولوژي و IT سيماي جهان را دستخوش تغييرات موسعي خواهد كرد كه ما در خيال نيز هنوز آن را تصور نكردهايم.
به ميزان ترقي در ماديات، تنوع در معنا، باورها و ايدههاي متضاد و گاه متكامل اذهان صاحبان انديشه و خالقان فكر را به خدمت خواهد گرفت. با اين نگرش و تبيين، زندگي در مقياس فردي و جمعي بدون پيشبيني آينده صورت عالمانهاي بخود نخواهد گرفت، به همين دليل و به حق بعضي از كشورها دنبال راهاندازي وزارتي به نام آينده در ساختار قوه مجريه هستند كه سهم كشورشان در مديريت توليد و تجارت جهاني را بالا ببرند و در مقياس جهانيشدن حاشيهنشيني را مردهريگي براي نسلهاي بعدي خودشان باقي نگذارند. توانمندي توليد مواد، ابزارها و سيستمهاي جديد با در دست گرفتن كنترل در اندازه مولكولي و اتمي تا ديروز رؤيا محسوب ميشد اما هم اينك واقعيتي ملموس و عينيتي قابل تجربه است. مواد هوشمند، ساخت و توليد چالاك، ميكروسيستمها، نانوسيستمها و سيستمهاي مولكولار، بهنژادي و مشابهسازي انسان و موجودات آزادزي و خطشكنيهاي اساسي تكنولوژيك از پديدههاي مشهود و نسل اول تحول بزرگي است كه شروع شده است اما پايان كار نيست بلكه سرآغاز يك دوران فعلاً غيرقابل تعريف است.
در حاليكه سده بيستم ميلادي در سيطره شگفتآفرينيهاي علوم فيزيك و شيمي بود، پيشبيني بر اين است سده بيست و يكم در استيلاي عجايب برخاسته از بيوتكنولوژي خواهد بود. رئيس جمهور آمريكا ميگويد در پرتو نانوعلم و نانومهندسي دستاوردهاي بشري از جمله شيوه طراحي و ساخت همه چيز از واكسن گرفته تا كامپيوترها و لاستيك خودروها و حتي چيزهايي كه هنوز در تصور كسي نميگنجد تغيير خواهد كرد. دگرگونيهاي حيرتآور تكنولوژيك در غرب و بخشي از شرق معلول پيشبينيها، كارآفرينيها و تئوريزه كردن تحولات از طريق نخبگان آنان است. اين فرآيند در جامعه ايران نيز بايد در عناويني چون خلق فرهنگ كار و بهرهوري، پيشرفت و عادتبخشيدن ساختارهاي ديوانسالاري به آن، بروز كاركردها و عملكردهاي بهينه مورد مطابقت قرار گيرد. درواقع عزم و عقلانيت لازم براي درك تحولات و همپيوندي و همسويي با وجوه مثبت آنها در مجلس، قوه قضائيه، قوه مجريه، نهادها و مؤسسههاي نخبهپرور بايد مورد سنجش و آزمون قرار گيرد.
بدونشك بخشي از اليتهاي اثرگذار، گرفتار اوهام، اوراد و اذكاري هستند كه توهمات آنان به زعمشان به نام دلسوزي و عقلانيت باز نمايي ميشوند اما صورتبندي كارويژههاي آنها، رنگارنگ نمودن حوزه انحراف، عقبماندگي، كشمكشهاي فاقد جهت است كه بايد آن را محبوس شدن در تنگخانه تكليفهاي كاذب نام نهاد. ثمره حضور چنين عناصري در نظامهاي سياسي، به بار آوردن ميوه تلخ خودسوزي و خودنابودسازي است. سوءهاضمه تئوريك و عقيدتي اندكي از نخبگان نخاله در زمينه مسايل ايران و تعيين چهارچوب انديشه در اردوگاههاي راست و چپ به جد خسرانساز است. تركيب پديدههايي چون نظارت، تقنين، تعليم، مديريت و توليد علم بايد منجر به آيندهشناسي و عبور موفقيتآميز از آتيه باشد. اما چالشهاي بنيادين و اولويتدار محدود به تناول يا پرهيز از فلان ميوه، ابتياع يا عدمابتياع سطل هوشمند زوائد و يا مشغول كردن اتاقهاي فكر توليد انديشه به صحت مدارك تحصيلي مديران شده است. با تأسف هزينه گرفتار كردن قوه عاقله و اتاق فكر نظام به دلمشغوليهاي دوران طفوليت و گرفتن فرصت آيندهپژوهي از ساختارهاي نظام با ترورهاي وحشيانه ديروز شخصيتهاي متفكر و انديشهساز برابري ميكند. با صراحت و با تكيه بر مطالعات ميداني و روشهاي تحليل محتوا، كشاندن نظام ديوانسالاري به سمت سياستهاي غلط، سنتي و غافلگيركننده بعد از 30 سال تجربه گرانبها، شك برانگيز است.
در اين آشفتهبازار سياست و شهر آشوب، ستم آنگاه مضاعف ميشود كه رسانهها، انجمنها و احزاب سياسي نيز به جاي كمك به كشف فرداها، آب بر راه كمبيناني ميزنند كه وجه غالب شخصيت آنان نمايشي است. اين قوم به جاي كامروايي براي نظام بر نفس خويشتن شهرتطلبي و كامراني ميكنند. همين عادات منجمد و جهانبينيهاي ملكوك و مسدود به واقعيتهاست كه باعث شده است در خارج از مرزها، ايران مجازي درست شود. كلنيهاي مدعي عقلانيت، علم و تجربه كه اعضاء آنها به تعداد انگشتان دست هم نميرسند با پردهدري و گستاخي آنچنان سوار بر مركب غرور و نخوت ميتازند تا اينكه سببساز اضطراري فرياد «أين تذهبون؟» ميشوند. نميدانم توجه اينان چرا معطوف به ندايي نيست كه ميگويد نظام به اين عظمت را به دعواهاي برخاسته از كارهاي جزيي هر چند غلط، نادرست و نسنجيده آلوده نكنيد. حضرت مولانا ميفرمايد:
سايه رهبر به است از ذكر حق يك قناعت به كه صد لوت و طبق
چشم بينا بهتر از سيصد عصا چشم بشناسد گوهر را از حصا
گرفتاري و دغدغه امروز نخبگان بايد تدوين برنامه پنجساله پنجم توسعه براساس واقعيتهاي كشور، منطقه و جهان باشد و در آن مقابله با سوناميهاي سياسي و اقتصادي چون بحرانهاي دورهاي و متناوب مالي سرمايهداري سازمانيافته بر اقتصاد ايران ديده شود كما اينكه وزارت نفت اخيراً با سه اقدام قابل تقدير چنين انتظاري را بر عهده گرفتهاند. بحث تشكيل اوپك گازي كه در فرمايشات مقام معظم رهبري نيز بود با كشورهاي ايران، روسيه و قطر، افتتاح فازهاي 6، 7 و 8 پارسجنوبي كه بزرگترين پروژه كشور است و اقدامات بسيار مناسبشان در اوپك و كاهش توليد نفت براي تثبيت قيمت جهاني از چنين مقولاتي است. اما جداي از اينها بايد گامي اساسي بسوي تدوين دكترين امنيت ملي و پياده كردن دقيق قانوناساسي، تدوين منشور نظارت و تهيه نظارت راهبردي و صيانت از ذات انقلاب اسلامي در مطابقت با نهادها و شوراهاي انحلاليافته يا بوجود آمده برداشته شود.
آنهايي كه مديريتناپذيري را در اين ملك، سامان ترويج ميكنند بدون شك از اعقاب نياكاني هستند كه مشروطيت را در تاريخ معاصر ايران به بنبست كشاندند و در سال 1332 فرصت كودتاي شوم را براي سلطهگران فراهم نمودند و النهايه در سال 1342 فرصت پيروزي مطلق بر خودكامگي و استبداد مطلقه را براحتي از دست دادند. جماعتي قليل، تلخ و مدعي كه اعمال ديروزشان بيانگر ريا و تظاهر در امروزشان است. اينان با تغيير رويكرد و تاكتيك در كمينگاههاي سياست ماكياولي، سرمايههاي نظام را به رگبار افترا ميبندند و خزانه كشور را از نخبگان فاخر و قابل خالي ميكنند. برج و باروهاي مدارا و محبت نبوي و علوي را تخريب نموده و در شهرهاي خشونت خانههاي تهمت ميسازند و جالب اينكه ادعاي اخلاق دارند اما بدون شك مأمور اخراج هستند.
برادران و خواهران! اگر وضع به همين سياق پيش رود، غلظت مسموميت افكار اين طايفه، بحرانهاي ديگري را پيشرويمان قرار خواهد داد.
پايان پيام
كد خبر: 453923
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]