واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: 9 روز تا انتخابات آمريكاپيشتازي اوباما در نظرسنجيهاجمهوريخواهان بهدنبال برگ برندهاي براي مككين
تهران- خبرگزاري كار ايران
در حاليكه تنها 9 روز تا انتخابات آمريكا باقي است و بزرگترين واقعه سياسي اين كشور اكنون در مركز توجه رسانههاي جهان قرار دارد، نظرسنجيهاي روزانه منتشر شده درباره محبوبيت كانديداهاي دو حزب، آتش تندي است كه تنور انتخاباتي را بيش از پيش داغ ميكند و هر يك از رقباي دموكرات و جمهوريخواه سعي دارند هنرنمايي خود را براي دريافت كليد ورود به كاخ سفيد به نمايش بگذارند.
به گزارش"ايلنا"، تاكنون در طول رقابتهاي انتخاباتي «جان مككين»، كانديداي جمهوريخواه رياستجمهوري آمريكا تنها در دورهاي چند روزه آن هم پس از انتخاب غيرمنتظره «سارا پلين»، فرماندار ايالت «آلاسكا» به سمت معاونت اولي خود موفق شد طعم برتري در نظرسنجيها را بچشد. از زمان آغاز رقابتها «باراك اوباما»، سناتور ايالت «ايلينويز» در سايه نارضايتي آمريكاييها از سياستهاي اقتصادي «جورج بوش»، رئيسجمهوري آمريكا و پيش از آن نارضايتي مردم از ادامه جنگ عراق و ديگر دستاويزهاي سياسي همواره اختلاف خود را با رقيب جمهوريخواه حفظ كرده است.
بسياري از تحليلگران سياسي معتقدند كه دوران سياستهاي جورج بوش در اين كشور به پايان رسيده است و بحران اقتصادي يكي از نتايج سياستهاي غلط 8 سال رياستجمهوري بوش است. بر همين مبنا آنها از اصلاحات سياسي و اقتصادي در كاخ سفيد سخن ميگويند و اوباما در همين زمان به مدد مشاوران قدرتمند خود تلاش ميكند تا با نشان دادن چهرهاي حامي اصلاحات اين واقعيت را حتي به جمهوريخواهاني نظير «كالين پاول»، وزير خارجه پيشين بوش و «اسكات مككلان»، سخنگوي پيشين رئيسجمهوري آمريكا بقبولاند كه بهرغم انتقادات اوليه جمهوريخواهان از تواناييهاي دانشجوي نمونه دانشگاه «هاروارد»، او قابليت بازگردان آمريكا به نقطه آرماني در جامعه بينالملل را دارد.
البته در اين ميان تكيه كردن بر نتايج نظرسنجيها در حاليكه هنوز 9 روز تا برگزاري انتخابات باقي است، خطر بزرگي است كه پيش از اين سلفهاي دموكرات اوباما نظير «جان كري»، رقيب انتخاباتي جورج بوش در انتخابات سال 2004 ميلادي طعم تلخ آن را چشيده و در حاليكه تنها چند روز تا برگزاري انتخابات باقي مانده بود روياي شيرين پيروزي در ميدان را با شكستي تلخ عوض كردهاند. شايد به همين دليل بود كه پس از حمايت كامل كالين پاول از پيروزي كانديداي سياهپوست آمريكا و زمزمههاي رياستجمهوري اوباما، سناتور ايالت «ايلينويز» در سخنراني خود خطاب به هواداران نسبت به احساس پيروزي كاذب پيش از برگزاري انتخابات هشدار داد و آنها را به تلاشي مضاعف فراخواند. جمهوريخواهان نشان دادهاند كه استاد رو كردن برگهاي برنده در روزهاي پاياني هستند و برخي تحليلگران معتقدند كه نبايد از شنيدن خبر دستگيري «اسامه بنلادن»، رهبر سازمان تروريستي القاعده در چند روز باقيمانده تا انتخابات تعجب كرد.
اما نتايج نظرسنجيهاي چند روز گذشته نشان ميدهد كه دغدغههاي اوباما كاملا منطبق بر واقعيتهاي جامعه آمريكا است. در جامعه آمريكا هنوز بسياري از سفيدپوستان آن نسبت به رياستجمهوري يك سياهپوست با ديده ترديد نگاه ميكنند و بهرغم نااميدي عميقي كه سياستهاي نادرست 8 سال گذشته جورج بوش براي آنها به ارمغان آورده است، بهدنبال يافتن شعلههاي اميدواركنندهاي هستند تا بتوانند آنها را متقاعد كند كه ميتوانند 4 سال ديگر سياستهاي جورج بوش را در قالب دولت جديدي تحمل كنند.
ولي بحران اقتصادي و شكست درجنگ عراق واقعيتهايي است كه مردم آمريكا با آن روبهرو هستند و جان مككين نيزتوانايي اميدوار كردن مردم را ندارد و شايد بتوان اين را خوش شانسي بزرگ اوباما ناميد.
نتايج نظرسنجيهاي موسسه «رويتر/سي-اسپانيا/زوگباي»، نشان ميدهد پس از حمايت كالين پاول دوست 25 ساله مككين از باراك اوباما و حمايت اسكات مككلان جمهوريخواه از كانديداي دموكرات، اوباما 12 درصدي از رقيب خود پيشي گرفت؛ اما اين اختلاف روز بعد (جمعه) به 10 درصد و روز شنبه (ديروز) به 9 درصد كاهش يافت.
اختلاف نتايج نظرسنجي در 3 روز متوالي به قدري بود كه «جان زوگباي»، رئيس موسسه نظرسنجي مذكور در واكنش به آن گفت: «مردم آمريكا هنوز كانديداي خود را انتخاب نكردهاند و هر مساله كوچكي در اين شرايط حساس ميتواند ورق را به نفع يكي از دو مدعيان كاخ سفيد برگرداند.»
نتايج نظرسنجي اين موسسه در روز شنبه نشان داد كه مككين تنها در 3 روز توانسته است با جذب آراي مستقل در آمريكا و همچنين جذب 43 تا 49 درصد از آراي سفيدپوستان اختلاف خود را با رقيب دموكرات بهطرز چشمگيري كاهش دهد.
گفته ميشود در حالي كه مككين هنوز تلاش ميكند تا با طرح اين پرسش از آمريكاييها كه چه كسي توانايي حمايت از مردم و كشور را در برابر تهديدات احتمالي دارد، فاصله خود را با اوباما كمتر كند؛ نظرسنجيهاي ديگري از جمله نظرسنجي موسسه «كواد-سيتيتايمز» و «لي اينترپرايز» حاكي از آن است كه آمريكاييها معتقدند اوباما قابليت بيشتري براي مقابله با بحران اقتصادي و حل مساله جنگ عراق دارد؛ مشكلاتي كه مككين قادر به حل آنها نيست.
بر اساس نظرسنجي اين موسسه، اوباما با 59 درصد محبوبيت از رقيب جمهوريخواه خود با 43 درصد پيشي گرفته است. البته اخبار خوش براي بارك اوباما به همين جا ختم نميشود و نتايج نظرسنجي روزنامه «اوهايو» در همين ايالت نيز نشان ميدهد كه دموكراتها به سلطنت 108 ساله جمهوريخواهان در ايالت اوهايو پايان دادهاند و مردم اوهايو مجوز ورود به كاخ سفيد را براي كانديداي دموكرات صادر ميكنند، بر اساس آخرين نظرسنجي در اين ايالت پس از تشديد بحران اقتصادي محبوبيت اوباما، 7 درصد افزايش يافته و در مقابل محبوبيت مككين2 درصد كاهش داشته است. بهرغم برتري اوباما در اكثر نظرسنجيها و هلهلههاي پيروزي كه از ستاد انتخاباتي دموكراتها به گوش ميرسد، هنوز نميتوان گفت كه چه كسي پيروز انتخابات چهارم ماه نوامبر خواهد بود.
بهاره محبي
پايان پيام
كد خبر: 453812
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]