واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: پیش گفتار
تا کنون اکثریت ما آکواریوم های آب شیرین در جاهای مختلف دیده ایم . آکواریوم محیطی شیشه ای است که محیط های زیست آبی را می توان در آن به نمایش گذاشت . آکواریوم های آب شیرین سختی چندانی برای نگهداری ندارد و در با کمی مطالعه می توان به صورت شخصی اقدام به تاسیس آن نمود ، تجهیزات مورد نیاز برای تاسیس آنها قیمت چندانی ندارد و به آسانی در تمام فروشگاه های تجهیزات آکواریوم قابل دسترس می باشد . البته محیط آکواریوم آب شیرین زیبایی آکواریوم آب شور را ندارد و رنگ آمیزی ماهیان آب شیرین به تنوع آنها در مورد ماهیان آب شور نمیرسد . و البته اگزاتیک های آب شور مانند عروس دریایی ، مرجان ها و اسفنج ها ، اسکوئیت ها و ... از جمله مواردی هستند که در مورد محیط های آب شور استثنا هستند ، به همین لحاظ آکواریوم های آب شور در میان عامه طرفداران بیشتری دارد . به همین منظور تصمیم گرفتم شمایی کلی از تجهیزات و لزومات تاسیسات این محیط ها را برای شما دوستان عزیز قرار بدهم .
1 - برای راه اندازی اکواریم اب شور حداقل تانک مورد نیاز 200لیتری میباشد
2 - نمک بهازائ هر 30لیتر اب 1کیلو البته مارکهای نمک و غلظت انها با هم فرق داره کهنمک sera بهترین نمک موجود در بازار
- 3 شن مخصوص یا به اصطلاح نخودی ، البته بهتره که از شن کف دریا استفاده بشه
- 4 برایراه اندازی باکتریهای مفید در اب شور به یک بیواستاتر می باشد که به نامتجاری آمو وک250mil البته در صورت استفاده ی مستقیم از آب در یا باکتری ها در محیط آب دریا وجود دارد
- 5سنگ و یا اسکلت مرجان به اندازه کافی چون باکتریها در داخل حفرههای انها زندگی میکنن
- 6 یک فیلتر سطلی
-7 اسکیمر پروتین گیر
- 8 مهتابی مخصوص که طیف نور ان با شقایقها سازگار باشه sera
- 9 هیتر 300 وات ترجیحا از نوع مرغوب چرا که ماهییان اب شور به دما حساس بوده و تحمل نوسان دما را ندارند و به سرعت سپیدک میزنن
-10 داشتن تسترهای no2-no3-kh-nh3&nh4-ph-cu-ca-mg
- 11 دستگاه یووی جهت پیشگیری از بیماری
12 – بخاری
13 – اندازه گیر نمک و جرم حجمی
در مورد فیلتر سطلی یا خارجی :
موادی که عموما در داخل فیلتر می توان به کار برد عبارتند از:
1- زغال اکتیو
2- بیوبال
3-سرامیک
4- سابسترت
5- اسفنج
6- پيت
7- آنزيميت
8- خرده هاي مرجان
در مورد اسکیمر یا پروتئین گیر :
بسياري از مواد آلي مثل پروتئين ها و غير آلي در آب شور حل شده ولي به آساني به فضاي بين آب و هوا ( حباب ) جذب مي شوند . به اين مواد مواد جذب سطحي يا surfactant مي گويند .
وظيفه اسكيمر چربي گير ايجاد محيطي است كه در آنجا بيشترين سطح در كمترين فضا ايجاد شود در اين وسيله يك لوله كلاهك دار آكريليكي از آب تانك پر مي شود و ميليونها حباب كوچك براثر عبور آب از يك سنگ آهك نفوذ پذير ايجاد مي شود . مواد surfactant به سطح بسيار وسيعي كه بوسيله اين حبابها ايجاد شده چسبيده به بالاي لوله منتقل مي شوند . جريان هوا بايد به اندازه اي باشد كه ستون سطحي حذف كننده پروتئين را كاملا" به رنگ شيري درآورد . معمولا" بايد از يك پمپ آب كه بتواند كل آب مخزن را در هر ساعت يك بار به هم بزند استفاده كرد. در آنجا اين حبابها بصورت كف درآمده و در يك بخش فنجان مانند روي هم انباشته مي شوند . سپس مايع قهوه اي رنگ حاصله را ميتوان از آنجا خارج كرد . اسكيمر چربي گير براي سيستم في...ل..تر كننده آكواريومهاي آب شور بسيار ضروري است ولي براي آب شيرين ضرورت ندارد .
در مورد دستگاه uv :
يكي از متداولترين و مورد نياز ترين وسائل براي آكواريوم آب شور دستگاه ultraviolet يا همان دستگاه uv است . در دريا باكتريها و ويروسهاي مضر با قرار گرفتن در برابر طيفهاي مختلف نور خورشيد از بين خواهند رفت . ما فقط بخش بسيار كوچكي از طيف مرئي خورشيد را مي توانيم مشاهده كنيم كه طول موجي بين 760 – 380 نانومتر دارد . در دو انتهاي بخش مرئي ، طول موجهاي نامرئي وجود دارد . فوق بنفش در انتهاي بخش آبي و زير قرمز در انتهاي بخش قرمز . طول موج اشعه فوق بنفش با 254 نانومتر به وضوح اثر ضد ميكروبي داشته و بي ترديد براي از بين بردن موجودات ميكروسكوپي مضر بسيار موثر است . دليل منطقي وجود ندارد كه چرا از تكنيك دستگاه uv براي ماهيان آب شيرين استفاده نمي شود ولي ممكن است اين اشعه سلامتي ماهيهاي آب شيرين را كاهش داده و يا از بين ببرد .
اين دستگاه از يك لامپ uv تشكيل شده كه درون لوله اي از گوارتز قرارگرفته و بدين ترتيب آب مي تواند آزادانه در اطراف منبع توليد uv جريان يابد . پرتوهاي uv با تغيير در ساختمان DNA سلولي باعث غيرفعال شدن ويروسها ، باكتريها ، تك ياخته ايهاي انگلي و انواع اسپورهاي بيماري زا مي گردند . براي اينكه استريليزاسيون با uv موثر واقع شود بايد از انرژي كافي براي كشتن بزرگترين اجرام بيولوژيك نظير تك ياخته ها و تخمهاي ترماتودها و ساير كرمها برخوردار باشد مثلا" براي كشتن ايكتيوفتيريوس( ichthyophthirius ) به انرژي معادل 180 ميكرووات احتياج دارد .
سيستمهاي توليد uv براي تاثير بهتر نياز به آب از پيش تصفيه شده ، لوله كوارتزي تميز ، تعويض مرتب لوله و لامپهاي مناسب از نظر تعداد و اندازه دارد تا بتواند ميزان انرژي مورد نياز را فراهم كند .
.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1245]