تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات قدرت، انصاف است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827688161




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

طي نشستي انجمن مستندسازان؛ كنفرانس مردم‌شناسي بصري ايران در دانشگاه اسكاتلند بررسي شد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: طي نشستي انجمن مستندسازان؛ كنفرانس مردم‌شناسي بصري ايران در دانشگاه اسكاتلند بررسي شد


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما

نشست تخصصي مردم‌شناسي بصري و سينماي مستند با حضور مجتبي ميرتهماسب (رييس هيات مديره انجمن مستند‌سازان)، دكتر پدرام خسرو‌نژاد (استاد مردم‌شناسي دانشگاه سنت‌اندروز) و دكتر محمد تهامي‌نژاد (مستند‌ساز و پژوهشگر سينماي مستند) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)؛ دراين نشست كه از سوي انجمن مستندسازان سينماي ايران برگزار شد با اشاره به نخستين دوره اين نشست كه در قالب «كنفرانس مردم‌شناسي بصري ايران» خرداد ماه سال جاري دردانشگاه سنت‌اندروز اسكاتلند برگزار شده بود، دكتر تهامي‌نژاد و دكتر خسرو‌نژاد به ذكر مواردي درباره‌ي اين كنفرانس پرداختند.

درابتداي اين نشست مجتبي ميرتهماسب به ذكر توضيحاتي درباره‌ي چگونگي شكل‌گيري اين روند پرداخت و گفت: طبق تفاهمنامه‌اي كه از سوي انجمن مستند‌سازان با دانشگاه سنت‌اندروز تنظيم شد، خرداد ماه سال گذشته كنفرانسي دراين دانشگاه برگزار شد كه داراي سه‌بخش بود كه اين سه‌بخش عبارت بودند از بخش مقالات تخصصي، نمايشگاه عكس با موضوع مردم‌شناسي تصويري كه در آن عكس‌هايي از كاوه گلستان به نمايش گذاشته شد و در بخش ديگري نيز فيلم‌هاي مرتبط با اين زمينه به نمايش در آمدند.

او ادامه داد: طبق فراخواني كه انجمن منتشر كرده بود تعدادي مقاله تخصصي به‌دست ما رسيد و از آن ميان دانشگاه سنت‌اندروز چندين مقاله را به‌عنوان برگزيده معرفي كرد و درمدت اين كنفرانس، افراد به ارايه‌ي اين مقالات پرداختند.

دربخش نمايش فيلم نيز 40 فيلم مرتبط پس از انتشار فراخوان بدست انجمن رسيد و انجمن درنهايت اين فيلم‌ها را به هيات علمي اين كنفرانس ارسال كرد و اين هيات تعدادي از اين فيلم‌ها را مورد انتخاب قرار داد و آنها را دركنار چند فيلم‌ مردم شناسانه ديگر كه افراد خارجي درباره‌ ايران ساخته بودند، انتخاب كرد و به نمايش 40 فيلم دراين زمينه پرداخت.

او هم‌چنين با بيان اين‌كه در اين كنفرانس محمد شيرواني، بهمن كيارستمي، رضا حائري و دكتر تهامي‌نژاد حضور داشته‌اند گفت: خوشبختانه اين كنفرانس بسيار مفيد بود و احساس كرديم اگر نتايج آن را دراختيار دوستان ديگر نيز قرار دهيم براي آنها مثمرثمر خواهد بود، لذا به برگزاري اين نشست پرداختيم و دليل تاخير در برگزاري اين نشست نيز حضور دكتر خسرو‌نژاد در اسكاتلند بوده است.

رييس هيات مديره انجمن مستند‌سازان دربخش ديگري از اين نشست نيز عنوان كرد: همواره در ساخت فيلم‌هاي مردم شناسانه اين سوال مطرح است كه آيا بايد براي ساخت اين فيلم‌ها فرد انسان‌شناس باشد و يا فيلمساز؟! و دركنفرانس اسكاتلند نيز به بحث بر روي اين موضوع پرداخته شد. البته در آن كنفرانس نيز نتيجه قطعي و مسلمي براي اين دومساله حاصل نشد. اما همه تاييد كردند كه حضور مستند‌سازان در كنار مردم‌شناسان مي‌تواند اين بحث را كامل‌تر كند.

ميرتهماسب درپاسخ به سوالي كه مبني‌بر ادامه اين كارگاه ذكر شده بود نيز عنوان كرد: قرار است انجمن مستند‌سازان كارگاهي با حضور مردم‌شناسان را براي استفاده‌ بيشتر مستند‌سازان برگزار بكند.

او درباره‌ي ادامه كنفرانس اسكاتلند نيز گفت: براي ادامه اين حركت در آينده برنامه‌ريزي‌هايي صورت گرفته و قرار است در دوره بعد، هياتي براي تبادل‌نظر با اساتيد دانشگاه سنت‌اندروز انتخاب و فيلم‌هايي كه كاملا مردم‌شناسانه تلقي مي‌شوند را از قبل شناسايي و دراين دوره‌ها مورد بررسي قرار دهند.

دكتر تهامي‌نژاد، مستند‌ساز و پژوهشگر سينماي مستند نيز دراين نشست با اشاره به موضوعات مطرح‌شده در كنفرانس اسكاتلند گفت: شايد بتوان گفت كه اكثر مقاله‌هايي كه در دانشگاه‌ «سنت‌ اندروز» ارائه شدند، به مساله انسان‌شناسي تصويري اشاره نداشتند و توسط اساتيد مردم‌شناسي دانشگاه‌هاي بزرگ ارائه شدند و فيلم‌هاي ايراني را به‌عنوان راهي براي ساخت ايران مورد توجه قرار داده بودند.

او ادامه داد: در كنار اين مقالات و بخش‌ كنفرانس كه با شور و حرارت برگزار شد، بخشي نيز به نمايش فيلم‌هايي دراين زمينه اختصاص داده شده بود كه در آن اكثر فيلم‌ها ساخته فيلمسازان ايراني بود، اما با اين حال فيلمسازان متعددي نيز از سراسر جهان حضور داشتند و فيلم‌هايي نيز درباره‌ي ايران ساخته بودند.

تهامي‌نژاد هم‌چنين عنوان كرد: اتفاقي كه در آن دانشگاه و در يكي دوسال گذشته درباره ايران رخ داده (شناخت ايران از طريق تصوير)، اتفاقي است كه مدت‌هاست دنبال مي‌شود و دراين ميان مستند‌سازان نقش مهمي ايفا مي‌كنند، چرا كه امري مانند نجات فرهنگ و يا نگهداري از فرهنگ در حال نابودي است و فيلم فيلمسازاني كه با ساخت فيلم‌هاي خود شرايط زندگي افراد را ثبت مي‌كنند و براي تمامي انسان‌شناسان دنيا داراي اهميت است و آنچه براي انجمن مستند‌سازان اهميت دارد، اين است كه مستند‌سازان چگونه مي‌توانند دراين جريان شركت كنند و درجريان اطلاعات منتشر‌شده قرار گيرند.

او درادامه مقالات منتشر شده در زمينه‌ انسان‌شناسي تصويري را بسيار محدود دانست و گفت: متاسفانه در اين زمينه درايران كار پژوهش زيادي صورت نگرفته و ما دائم مصرف‌كننده‌ دانش ساير كشورها هستيم، درحالي كه خود ما نيز بايد دراين مساله شركت داشته باشيم و شايد اگر انجمن مستند‌سازان وقت بيشتري برروي اين موضوع بگذارد و اين حركت را ادامه دهد و توان مالي داشته باشد تا به حمايت از آن بپردازد، ما نيز درآينده بتوانيم خود به تنهايي توليد علم كنيم.

تهامي‌نژاد در بخش ديگري از صحبت‌هايش نيز عنوان كرد: بايد سعي كنيم نتايج اين كنفرانس را به اطلاع تمامي دوستان برسانيم تا اين نتايج فوايدي براي آنها نيز داشته باشد هم‌چنان درابتداي راه نباشيم.

او هم‌چنين اظهار كرد: تمام دنيا تمايل دارند كه فيلم‌هاي ايراني را به نمايش درآورند تا به واسطه‌ي آنها ايران را مورد شناخت قرار دهند، اما آنچه مهم است اين‌كه بايد ببينيم انجمن مستند‌سازان در تقابل با اين افراد، چه دستاوردهايي كسب خواهد كرد.

تهامي‌نژاد هم‌چنين متذكر شد: درست است كه انسان‌شناسي تصويري تازه وارد ايران شده، اما فيلمسازان ما نزديك به صد‌سال است كه دراين زمينه كار مي‌كنند و اكنون لازم است كتاب‌هايي نيز دراين زمينه منتشر شود.

اين پژوهشگر، در پايان صحبت‌هايش نيز افزود: همانطور چندي پيش نيز اعلام كرده‌ام، معتقدم زمان آن رسيده كه انجمن مستند‌سازان به تربيت منتقدان فيلم مستند بپردازد و با برگزاري دوره‌هايي براي جامعه مطبوعاتي، شيوه نقد فيلم‌هاي مستند را آموزش دهد.

پدرام خسرو‌نژاد استاد مردم‌شناسي دانشگاه «سنت‌اندروز» نيز در اين نشست، با اشاره به آشنايي‌اش با مجتبي ميرتهماسب فكر برگزاري اين كنفرانس را مربوط به دو الي سه سال گذشته دانست و گفت: باتوجه به آنكه درايران جاي مردم‌شناسي تصويري (عكس و فيلم) خالي است، تصميم گرفتيم در سومين دانشگاه انگلستان كه پس از دانشگاه‌هاي آكسفورد و كمبريج معرو‌ف‌ترين دانشگاه است و داراي يكي از بزرگترين سالن‌ها مي‌باشد، از حضور كارشناسان و كارشناسان ارشد مردم‌شناسي بهره‌مند شويم و اين كنفرانس را در بخش‌هاي مختلف برگزار نماييم.

او در ادامه به ذكر آماري از بخش‌هاي مختلف اين سمينار پرداخت و گفت: دربخش كنفرانس اين سمينار 37 سخنران به ارائه مقاله پرداختند و 42 فيلم كه زمان آنها نزديك به 60 ساعت بود نيز به نمايش درآمدند، كه البته از ميان اين تعداد 15 فيلم به واسطه‌ افراد غيرايراني ساخته شده بود.

خسرو‌نژاد، هم‌چنين به حضور اساتيد مختلف مردم‌شناسي دراين كنفرانس اشاره كرد و افزود: هدف اصلي‌ اين برنامه در بخش فيلم و كنفرانس برقراري ارتباط ميان فيلمسازان، مردم‌شناسان و منتقدان بود و پس از اين كنفرانس از ميان 18 دانشجوي ممتازي كه از رشته‌هاي مختلف و كشورهاي متعدد حضور داشتند 8 الي نه نفر آنها تصميم گرفتند پس از اين كنفرانس به ايران سفر كنند.

اين استاد دانشگاه در معرفي دستاوردهاي اين كنفرانس نيز عنوان كرد: فستيوال «ناوا» از امسال هر ساله بخشي مخصوص ايران خواهد داشت و فيلم براي اولين‌بار در پژوهش‌هاي مردم‌شناسانه به‌عنوان يك ابزار حضور خواهد داشت. هم‌چنين، نشست دوم اين كنفرانس نيز درسال 2010 برگزار خواهد شد و احتمالا همان زمان نيز كتاب اين كنفرانس منتشر خواهد شد و مطالب مطرح‌شده دراين كنفرانس نيز ظرف مدت 5 ماه آينده به‌صورت اينترنتي قابل استفاده خواهد بود.

خسرو‌نژاد، درمعرفي ديگر دستاوردهاي كنفرانس اسكاتلند گفت: نتيجه ديگر اين كنفرانس آن بود كه اكثر دوستان به اين نتيجه رسيدند كه بايد دراين زمينه مجمعي بين‌المللي ايجاد شود و از سال آينده نيز دراين دانشگاه رشته دكتراي ايران‌شناسي هم افتتاح مي‌شود.

گفتني است: اين نشست چهارشنبه‌ي گذشته اول آبان ماه در خانه سينما برگزار شد.

انتهاي پيام
 يکشنبه 5 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن