تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):براستى كه حق را دولتى است و باطل را دولتى، و هر يك از اين دو، در دولت ديگرى ذليل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828807863




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش خبري مهر/كاهش خسارت سيل نيازمند مديريت جامع منابع آب


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر/كاهش خسارت سيل نيازمند مديريت جامع منابع آب
گرگان - خبرگزاري مهر: جمعي از كارشناسان با اشاره به پيامدهاي ناشي از بروز سيلاب بر لزوم مديريت جامع منابع آب به عنوان راهكار اساسي در كاهش خسارت سيلاب تاكيد كردند.

به گزارش خبرنگار مهر از گرگان، اين عده معتقدند، تبيين مفهوم مديريت جامع حوزه هاي آبخيز، تدوين سند توسعه حوزه هاي آبخيز بر اساس ديدگاه هاي مديريت جامع نگر، مديريت كاربري اراضي و استفاده از آن بر اساس قابليت هاي موجود و مطابق با استانداردهاي آمايش سرزمين، توسعه استراتژي هاي ملي در زمينه استفاده مناسب از اراضي و ارزيابي پتانسيل سيل خيزي حوضه هاي آبخيز براي كاهش خسارتهاي ناشي از سيلاب امري ضروري است.

اولويت بندي و بهبود مديريت سيلاب، تهيه و تدوين سند توسعه پهنه هاي سيلابدشت بر اساس ارزيابي ريسك وقوع سيلاب و توسعه كاربرد تكنولوژي هاي تخصصي و تربيت متخصصان از ديگر لازمه هاي طرح مديريت جامع منابع آب عنوان شد.

برآيندها نشان مي دهد كه 95 درصد تلفات ناشي از بلاياي طبيعي به كشورهاي كمتر توسعه يافته اختصاص دارد، اين در حاليست كه كشورهاي صنعتي و پيشرفته نيز با اين معضل روبرو هستند.

به باور اين كارشناسان، آنچه اكنون به عنوان چالش اصلي در مديريت مخاطرات طبيعي مانند سيلاب شناخته شده، "مديريت بخشي مخاطرات" است كه توجه چنداني به آن نمي شود.

يك كارشناس شركت آب منطقه اي گلستان در اين زمينه معتقد است: سيلابها داراي بيشترين پتانسيل خسارت در بين بلاياي طبيعي در جهان هستند و شواهد نشان مي دهند آهنگ رشد تلفات انساني امروزه روند هشداردهنده اي به خود گرفته است.

يعقوب نيك قوجق در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آنچه كه در اين ميان مي تواند نقش موثري در كاهش تلفات و خسارات ناشي از سيلاب داشته باشد، تفهيم و عملياتي كردن تفكر جامع در مديريت سيلاب است.

وي اظهار داشت: توجه به وجوه اقتصادي و اجتماعي ناشي از خسارات سيلاب، عوامل كليدي و اساسي موثر در وقوع سيلاب، ارائه طرح هاي اجرايي و مديريتي با نگاه توسعه پايدار حوزه هاي آبخيز، اجرا (شامل اقدامات پيش از وقوع سيلاب ، در حين وقوع سيلاب و پس از آن)، ارزيابي و پايش طرح از اجزاي اين ديدگاه مديريتي است.

وي خاطرنشان كرد: امروزه وقوع مخاطرات طبيعي و تاثيرات اقتصادي آنها روند فزاينده اي به خود گرفته است و در اين ميان حدود دو سوم كل تلفات ناشي از بلاياي طبيعي اختصاص به سيلاب دارد.

به گفته نيك قوجق، آنچه كه اين دو را از يكديگر متمايز مي سازد ميزان و نسبت تاثير خسارات وارده در وضعيت كنوني و آينده اقتصادي و اجتماعي كشورها است.

وي يادآور شد: به طور مثال در سال 1998 هر دو كشور هندوراس و آمريكا بيشترين خسارات ناشي از بلاياي طبيعي را داشتند كه در هندوراس ميزان خسارت 64/3 بيليون دلار بوده كه معادل 96 درصد توليد ناخالص داخلي اين كشور است در حالي كه ميزان خسارت در كشور آمريكا 30 بيليون دلار يعني معادل نيم درصد توليد ناخالص داخلي بوده است.

وي افزود: در كشورهاي در حال توسعه و كمتر توسعه يافته، اثرات سيلاب تا سالهاي زيادي پس از وقوع آن محورهاي مختلف اقتصادي و اجتماعي آن كشورها اعم از سرمايه گذاري هاي زيربنايي و حتي بهداشت اجتماعي را تحت تاثير خود قرار مي دهد.

كارشناس ديگري از شركت آب منطقه اي گلستان نيز گفت: سيستم مديريت جامع نگر كه اساس آنرا شناخت و ارزيابي دقيق تاثير وقايع و بلاياي طبيعي به خصوص سيلاب در چارچوب توسعه پايدار تشكيل مي دهد، وجود ندارد.

محمد يارمحمدي افزود: ديدگاه مديريت جامع را مي توان سياست پيشگيري قبل از درمان دانست كه متاسفانه كمتر در كشورهاي در حال توسعه و توسعه نيافته و تا حدي در كشورهاي توسعه يافته به آن توجه مي شود.

وي بيان داشت: در مديريت جامع پديده اي چون سيلاب بايد فرايند به صورت پايان به پايان و زنجيره اي مورد توجه باشد و اين اقدامات شامل تمامي مراحل قبل از وقوع سيلاب، در طي وقوع سيلاب و پس از وقوع آن مي شود.

به گفته وي، تاكيد اين ديدگاه مديريت رسيدن به راه حل هاي عملي - اجرايي مناسب و با نگاه به توسعه پايدار است.

وي اساسي ترين و بحراني ترين عامل در فعاليتهاي مرتبط با كاهش خسارت سيلاب را آمادگي و واكنش سريع و مناسب در برابر سيلاب دانست و اضافه كرد: برنامه ريزي و طرح ريزي قبل از وقوع خطر، ارزيابي توانايي هاي موجود در جابجايي امكانات با سرعت قابل قبول و انجام تمرينات دوره اي به منظور شناخت نقاط ضعف از عوامل كليدي واكنش سريع است.

يارمحمدي بيان داشت: بايد به اين نكته نيز توجه داشت كه مخاطرات مختلف، واكنش هاي مختلفي را نيز مي طلبد به عنوان مثال واكنش سريع در برابر آلودگي شيميايي آب آشاميدني بسيار متفاوت تر از سيلاب و آتش سوزي است.

اين كارشناس آب منطقه اي گلستان يادآور شد: سيلاب نيز در اين ميان نيازمند يك تيم كاملاً تخصصي متشكل از متخصصان پيش بيني كننده سيلاب، امدادگران سيلاب و سازمان هاي مرتبط بوده كه بايد اطلاعات و جزئيات طرح واكنش سريع مدون و داراي وظايف كاملاً تعريف شده هر يك از گروه هاي كاري بوده و اين اطلاعات به روز باشد.

وي گام اول را در برطرف كردن مشكلات، شناخت دقيق و موشكافانه عوامل موثر در وقوع آن دانست و خاطرنشان كرد: سيلاب نيز مانند يك معضل اقتصادي و اجتماعي نيز نيازمند ارزيابي و بررسي هاي دقيق و شناخت جامع است.

به باور اين كارشناس، مديريت سيلاب به ما مي آموزد كه چگونه اين عوامل را در كنار يكديگر قرار دهيم تا معضلي به نام سيلاب برطرف يا تحت كنترل در آيد.

به تاكيد يارمحمدي، شناخت عوامل موثر در مديريت سيلاب مي تواند در نهايت منجر به ارائه راهكارهاي كاهش خسارت سيلاب شود.

وي تاسيس يك نهاد مستقل جهت مديريت واحد سيلاب و پرهيز از موازي كاري سازماني، تاكيد و توسعه روش هاي غيرسازه اي مبارزه با سيلاب، تهيه و تدوين نظام مهندسي سيلاب با هدف كنترل و نظارت بر اقدامات كنترل سيل و افزايش اثربخشي آنها، توسعه پايگاه هاي جمع آوري داده هاي هيدرولوژيكي و اقليمي و مركز پيش بيني سيلاب، توسعه سيستم هاي هشدار سيل، توسعه همكاري هاي بين المللي با سازمان ها و گروه هاي كاري فعال در زمينه سيلاب را زا جمله راهكارها براي كاهش خسارات ناشي از سيلاب عنوان كرد.

سالانه سيل خسارتهاي زيادي را در كشور از جمله استان گلستان برجاي مي گذارد.

بر اساس اعلام مسئولان حوادث غيرمترقبه گلستان، بارندگي اخير بيش از يكصد ميليارد ريال در اين استان خسارت برجاي گذاشته است.
 يکشنبه 5 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 323]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن