واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سفير ايران درآلمان برافزايش ارتباطات بين دو كشور تاكيدكرد
سياسي. شيخ عطار. آلمان . سفير
برلين- سفير جمهوري اسلامي ايران در آلمان با تاكيد بر لزوم افزايش رفت و آمدها و ارتباطات مستقيم بين ملتهاي ايران و آلمان گفت : گسترش اين نوع رابطه باعث تقويت روابط دولتها و كاهش تاثيرگذاري ديگران بر آن خواهد شد.
عليرضا شيخ عطار كه از مهرماه امسال با حضور در برلين فعاليت خود را به عنوان سفير در آلمان آغاز كرده است، روز شنبه در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا همچنين گفت: يكي از اولويتهاي برنامه من افزايش رفت و آمدها بين ايران و آلمان و تعميم آن به ساير بخشها از جمله بخشهاي فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و ورزشي است.
وي كه ديروز (جمعه) استوار نامه خود را تقديم رييس جمهوري آلمان كرد، گفت : بعد از ارايه استوار نامه به هورست كهلر مذاكرات خوبي با وي انجام داده است و تلاش خواهد كرد اين گفت و گوها را ادامه دهد.
شيخ عطار با اشاره به لزوم خارج شدن رفت و آمدهاي بين دو كشور از محدوده سازمانهاي دولتي گفت: اين ارتباطات بايد به بخشهاي خصوصي گسترش يابد و ملتهاي دو كشور راحتتر و بيشتر با همديگر در ارتباط مستقيم باشند.
وي سپس گفت: متاسفانه گاهي اين روابط به دليل تاثير و دخالت كشورهاي ثالث دچار افت و خيزهايي ميشود كه مطلوب هيچيك از دو كشور نيست.
انتظار ايران از آلمان به عنوان عضو مهم اتحاديه اروپا
شيخ عطار درباره انتظار ايران از آلمان به عنوان يكي از اعضاي قدرتمند اتحاديه اروپا گفت: دولت جمهوري اسلامي ايران انتظار دارد با توجه به خوش بينيها و روابط دوستانه تاريخي كه بين ملتهاي دو كشور وجود دارد، آلمان اروپاييها و غربيها را به نگاه واقع گرايانه در برخورد با ايران ترغيب كند.
وي گفت: آلمانيها در گذشته همواره حضور خوبي در ايران داشتهاند و ايراني ها نيز حضورشان در آلمان مفيد و مثبت بوده است، لذا دولتهاي دو كشور بايد تلاش كنند تا در جهت تقويت اين روابط و كاهش بدبينيها اقدام كنند.
زمينههاي گسترش روابط
سفير ايران در آلمان با اشاره به اينكه در تنظيم رابطه با هر كشوري سوابق ، زمينههاي تاريخي و تجربي، ظرفيتها و منافع دو كشور مورد توجه قرار مي گيرد، ادامه داد: سابقه رابطه بيش از ۱۰۰سال گذشته ايران و آلمان همواره با نكات مثبت همراه بوده است.
وي گفت: برخلاف بسياري ديگر از كشورهاي غربي، حضور آلمانيها درايران مخرب نبوده و خيانت و عهد شكني در سابقه آنها مشاهده نميشود.
سفير ايران با اشاره به اينكه بعد از انقلاب اسلامي آلمان نقش يك پنجره را براي ايران جهت نگاه به غرب داشته است،گفت: اين پنجره وقتي ميتواند خوب نقش ايفا كند كه شفاف باشد.
وي گفت: ديد مثبت به آلمان نسبت به ساير كشورهاي اروپايي در بين مقامات ايراني نيز زياد است.
شيخ عطار سپس با اشاره به اينكه در بعد اقتصادي نيز ايران يكي از بازارهاي مهم خارجي و حركت كالاهاي آلماني به خارج بوده و زيربناي برخي از صنايع ايران نيز توسط آلمان گذاشته شده است، گفت: اگر هم در وقتهايي در روابط دو كشور خللي وارد شده، ناشي از مرجع و كشور ثالتي بوده كه در اين روابط دخالت و بر آن تاثير گذاشته است.
وي تاكيد كرد كه با تكيه براين روابط خوب گذشته زمينههاي بسيار مناسبي براي گسترش رابطه در آينده وجود دارد.
نگاه آلمان به ايران واقع بينانه است
شيخ عطاربااشاره به اينكه ايران در سياست خارجي خود با ديگر كشورها تنها نقش دو جانبه ايفا نكرده بلكه تاثيرگذار بوده است، گفت: اين تاثيرگذاري گاهي مواقع نقشي فرهنگي و الهام بخش نيز دارد كه آلمان تقريبا به اين نقش ايران واقف است و آن را بهتر از ديگران درك ميكند.
وي با بيان اينكه آلمانيها برخلاف ساير كشورهاي غربي چنين نقشي را نيز از سوي ايران به رسميت ميشناسند، گفت: ما ميتوانيم از اين نوع نگاه براي گسترش رابطه استفاده كنيم.
شيخ عطار افزود: اروپا مصرفكننده بزرگ انرژي بوده و به دنبال ايجاد تنوع در آن و استفاده از بازارهاي جديدي است و مسلما ايران ميتواند در ايجاد اين تنوع نقش مهمي داشته باشد.
سفير ايران در آلمان درباره روابط ايران و آلمان بيان كرد: دخالت و اشكال تراشيهاي كشورهاي ثالث را در اين رابطه بايد خنثي كنيم.
موضع آلمان در بحث هسته اي
شيخ عطار درباره موضع گيريهاي آلمان درمساله هستهاي ايران گفت: دولت آلمان به دليل آنكه در اردوگاه غرب قرار داشته، تعهداتي نيز به اين كشورها دارد كه اين بخشي از واقعيتهاي سياست خارجي برلين است.
وي افزود: ايران متوجه اين تعهدات آلمان هست و تلاش ميكند در مذاكرات با برلين به نقطه بهينه مشترك برسد تا كمترين تعارض را با اين تعهدات داشته باشد.
سفير ايران در آلمان ادامه داد: كوشش خواهيم كرد تا به طرف آلماني تفهيم كنيم كه منافع دو كشور در ارتباط مستقيم تر قابل تعميق است و ضرورتي ندارد كه منافع دو كشور را به منافع ديگران گره بزنيم.
وي گفت: آلمانيها نيز نقش مهم ايران را در منطقه درك ميكنند و به همين جهت ميتوانيم بحثها و مذاكرات جدي با اين كشور درباره خاورميانه و افغانستان و قفقاز داشته باشيم.
سفير ايران با اشاره به نقش نسبتا مثبت آلمان در تبادل اسرا بين رژيم اسراييل و گروههاي مبارز گفت: در بحث افغانستان نيز كه آلمان درگير آن است ايران ميتواند نقش مهمي ايفاكند.
انتخابات آتي آلمان و موضع ايران
شيخ عطار درباره تاثير نتايج انتخابات آتي آلمان بر روابط دو كشور نيز گفت: با توجه به جايگاه خاص و سابقه طولاني رابطه گسترده با ايران درسياست خارجي آلمان، هرفرد و گروهي كه از سوي مردم اين كشور به قدرت برسد، اين رابطه همه جانبه را ادامه خواهد داد و آن را تقويت خواهد كرد.
شنبه 4 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]