واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تخصيص 10 ميليارد تومان اعتبار به پاركهاي علم و فناوري
معاون فنآوري وزير علوم، تحقيقات و فنآوري، از اختصاص اعتبار 10 ميليارد توماني از سوي معاونت علمي و فنآوري رييس جمهور به پاركهاي علم و فناوري خبر داد.
به گزارش سرويس دانشگاه برنا، دكتر جهانگيريان در نشست روساي پاركهاي علم و فنآوري كشور با اشاره به تاريخچه پاركهاي علم و فنآوري، گفت: در يك سال گذشته اقبال خوبي نسبت به پاركهاي علم و فنآوري در كشور ايجاد شده است.
وي با بيان اينكه در 5/1 سال اول مسئوليتم (پايان سال 85) هيچ مجوز جديدي براي تاسيس پارك علم و فنآوري صادر نشد، اظهاركرد: از ابتداي سال 86 ارزيابيهايي انجام شد كه در نهايت منجر به صدور مجوز راهاندازي بيش از 13 پارك شد.
وي با بيان اينكه در سال 84 تنها در دو يا سه پارك شركت پاركي مستقر بود، تصريح كرد: خوشبختانه هم اكنون حداقل 12 پارك علم و فنآوري داراي شركت پاركي هستند، همچنين در سال 84 تنها يك پارك به شركتها زمين واگذار كرده بود اما هم اكنون حداقل 14 پارك به شركتهاي پاركي زمين واگذار كردهاند.
معاون فنآوري وزير علوم، افزود: در سال 84 تنها هفت پارك علم و فنآوري توانايي واگذاري زمين را داشتند اما هم اكنون حدود 20 پارك زمين براي واگذاري به شركتهاي پاركي دارند. همچنين در سال 84 ، 85 شركت پاركي در پاركهاي علم و فنآوري مستقر بودند كه در حال حاضر اين رقم به 329 شركت رسيده كه از رشد چهاربرابري برخوردار بوده است.
وي با اشاره به اين كه تعداد مراكز رشد پاركهاي علم و فنآوري از 91 شركت به 733 شركت افزايش يافته است، خاطر نشان كرد: تعداد شاغلان موسسات مستقل از يك هزار و 100 نفر به هفت هزار و 800 نفر افزايش پيدا كرده است.
دكتر جهانگيريان با بيان اينكه تا سال 84 مجموعا 35 ثبت اختراع در پاركهاي علم و فنآوري اجرا شده بود، اضافه كرد: هم اكنون تنها يكي از پاركها 50 ثبت اختراع داشته است كه نشان از رشد توسعه فنآوري در سطح پاركهاي علم و فنآوري است.
وي تاكيد كرد: در سال 84 هيچ واحد موفق خارج شده از پاركهاي علم و فنآوري وجود نداشت ، اما در سال جاري 46 شركت به صورت موفق از پاركها خارج شده و به سمت مراكز رشد پيش رفتهاند.
معاون فنآوري وزير علوم با بيان اينكه پاركهاي علم و فنآوري از سال 84 تا 87 رشد 50 درصدي در بودجه داشتهاند ، اعلام كرد: به نظر ميرسد توجه درخوري در بحث بودجه تخصيص يافته به پاركهاي علم و فنآوري نشده است و ما به طرق مختلف و در قالب رديفهاي گوناگون، بودجههايي به پاركهاي علم و فنآوري تزريق كردهايم كه از جمله آنها تزريق بودجهاي تحت عنوان متمم در سال گذشته است.
وي با اشاره به توافق وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري و وزارت كار و امور اجتماعي در خصوص بنگاههاي زود بازده براي كمك به پاركهاي علم و فنآوري، افزود: موسسات مرتبط با پاركهاي علم و فنآوري بيش از 4 تا 5 ميليارد تومان از اين تسهيلات استفاده كردهاند، همچنين در اين توافقنامه قرار بود كه وام تا سقف 100 ميليون توماني بدون نياز به وثيقه به پاركهاي علم و فنآوري داده شود كه اخيرا عملياتي شد كه ما انتظار داشتيم زودتر از اين زمان اجرا شود.
دكتر جهانگيريان تصريح كرد: در سال جاري معاونت علمي و فنآوري رييس جمهور اعتبار خوبي به پاركهاي علم و فنآوري تخصيص داد كه اولين اعتباري كه آييننامه و جدول توزيع آن بر اساس دستور معاونت علمي و فنآوري رييس جمهور تهيه و پرداخت شد، مربوط به پاركهاي علم و فنآوري است كه در نهايت اعتباري نزديك به 10 ميليارد تومان اختصاص يافت كه اين اعتبار معادل با كل اعتبار پاركها در سال جاري محسوب مي شود.
وي تاكيد كرد: به نظر ميرسد روند تخصيص بودجه نياز به بازنگري دارد كه اين موضوع فرايند قانوني خود را مي خواهد كه ميتواند در قالب بودجههاي سالانه به پاركهاي علم و فنآوري اختصاص يابد زيرا پاركهاي علم و فنآوري نميتوانند برنامهريزي براي اعتبارات اختصاص يافته اين چنيني داشته باشند.
به گفته معاون فنآوري وزير علوم، حدود 400 پارك علم و فنآوري در حوزه ICT فعاليت ميكنند كه همايش الكامپ ، اولين همايش در حوزه ICT است كه در آذر ماه برگزار ميشود.
جمعه 3 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]