واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: زاهدي در نشست «راهكارهاي گسترش نظريهپردازي، نقد و مناظره»:ايران اسلامي نيازمند نظريهپردازي مبتني بر فرهنگ اسلامي است
گروه انديشه: ايران اسلامي نيازمند نظريهپردازي است. اين نظريهها بايد مبتني بر نيازهاي فرهنگي و تمدني جامعه باشد زيرا نظريههاي غربي نهتنها مخالف اسلام است بلكه با فرهنگ جامعه همخواني ندارد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، «زاهدي» وزير علوم، تحقيقات و فناوري، صبح امروز پنج شنبه 2 آبان در سخنراني خود در نخستين همانديشي «رؤساي دانشگاههاي كشور و هيات حمايت از نظريهپردازي، نقد و مناظره» ضمن بيان مطلب فوق در ارتباط با بسط و گسترش نظريهپردازي گفت: فضاسازي و جريانسازي بهرهمندي از نخبگان كشور بايد در توليد انديشه عرصههاي مختلف علمي به خصوص در حوزه علوم انساني و به دنبال آن در فضاي جهان اسلام صورت گيرد.
زاهدي با تأكيد بر اينكه يكي از محورهاي جدي انقلاب اسلامي اعتلاي تمدن اسلامي ايراني است گفت: اين انقلاب براساس موازين اسلامي استوار است و داراي رويكرد نقادي به سنت ديرينه و همچنين مباني بنيانهاي مدرن است بنابراين نياز مبرم به توليد علم و پرهيز از تقليد و تبعيت در حوزههاي علمي به ويژه علوم انساني و اجتماعي احساس ميشود كه به مسائل فكري و نظريهپردازي مربوط ميشود.
وي با اشاره به اين مطلب كه اولويت با تغيير و تحول در انديشه و نظريهپردازي است اظهار كرد: پيوند بين علم و عمل در كنار توليد انديشه بايد مدنظر باشد و در چشمانداز مالي لحاظ شود؛ ما نبايد صرفا به دنبال توليد علم و خلاقيت براي پيشرفت علمي باشيم بلكه بايد بدانيم آنچه در غرب معمول است قابل نقادي است بنابراين براي پرهيز از تفكر ترجمه اي بايد خود را بازيابيم و با پخش و گسترش آن تاثير جدي در جهان داشته باشيم.
«زاهدي» با بيان اين نكته كه ايران اسلامي نيازمند نظريهپردازي است افزود: اين نظريهها بايد مبتني بر نيازهاي فرهنگي و تمدني جامعه باشد زيرا نظريههاي غربي نهتنها مخالف اسلام است بلكه با فرهنگ جامعه ناهمخوان است لذا بايد در حوزه اسلامي به گسترش تحقيق و ترجمه روي آوريم.
وي خطاب به انديشمندان اسلامي گفت: يك انديشمند اسلامي بايد مسائل بومي را بشناسد و با تبيين صحيح به جستجوي ديدگاههاي موجود در اين قضايا بپردازد. اين هدف نيازمند نهادسازي و كرسيهاي نظريهپردازي است و اين نشست نقطه عطف اين حركت است.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به اينكه كرسيهاي نظريهپردازي زمينهساز توليد علماند، اضافه كرد: وزارت علوم در بازنگري آييننامه ارتقا، امتيازات خاصي را براي كرسيهاي نظريهپردازي قائل شد از جمله معرفي انديشمندان به بنياد نخبگان، حمايت از پژوهشگران، اعتلاي جايزه علوم انساني، شركت در سمينار فارسي، هزينه برگزاري جلسات، فرصت مطالعاتي و حق چاپ نظريهها در قالب كتاب كه اميدواريم به زودي تصويب شود.
وي به برگزاركنندگان اين كرسيهاي نظريهپردازي در دانشگاهها توصيه كرد: قبل از برگزاري هر نشست براي جلوگيري از پراكندگي مباحث و بهرهگيري از محاسن كرسيها با هيات حمايت از نظريهپردازي، نقد و مناظره هماهنگي داشته باشيد.
«زاهدي» در پايان با تاكيد بر اينكه نبايد به اين برنامه به عنوان يك بحث حاشيهاي نگاه كرد گفت: بايد باور كنيم كه مسير تعالي كشور اسلامي ايران جز با توليد انديشه طي نخواهد شد چراكه توليد سختافزار به تنهايي كفايت نميكند؛ انتظار مقام معظم رهبري از دانشگاهها جنبش نرمافزاري است و دانشگاهيان بايد متولي اين جنبش باشند.
اين كرسي با تقرير بيانيه جمعي از دانشآموختگان حوزه علميه قم توسط حجتالاسلام والمسلمين«علي اكبرصادقي رشاد» عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه يافت، وي در اينباره گفت: چندي است كه حوزه و دانشگاه در عرصه منطق و اخلاق سئوالات را بيپاسخ نميگذارند زيرا كليد توليد نرمافزار ديني در كليه علوم زده شدهاست و در اين راستا براي بيداري آحاد جامعه چارهاي جز كرسي و مناظره نيست.
اين نشست صبح امروز پنج شنبه 2 آبان با حضور «زاهدي» وزير علوم، تحقيقات و فناوري، «داوري اردكاني» رئيس هيات حمايت از كرسيهاي نظريهپردازي، «كبكانيان» معاون پژوهشي وزير علوم تحقيقات و فناوري، حجتالاسلام «لطفي» دبير هيات حمايت از كرسيهاي نظريهپردازي، «طيبي» رئيس جهاد دانشگاهي، «رحيم پور ازغدي» و جمعي از رؤساي دانشگاههاي كشور و اساتيد حوزه و دانشگاه برگزار شد.
نشست بعدي اين كرسي 3 ارديبهشت سال آينده برگزار خواهدشد.
پنجشنبه 2 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]