واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: گروه فرهنگ، کورش نیکنام: ارزش هویت اجتماعی و دینی زرتشتیان در ایران بر این است که این کشور، خاستگاه نیاکان با فرهنگ و زادگاه پیامبر خرد گسترشان، اشوزرتشت است. رهبر فرزانه جمهوری اسلامی ایران در دیدار جمعی از زرتشتیان جهان فرمودند: «تولد آیین زرتشت در ایران مایه فخر و مباهات ملت ماست. زرتشتیان از جهات مختلف پیوند و نزدیکی بیشتری با مسلمانان دارند.» و این پیام پس از سالها همچنان در جان و روان ما جاری و ارزشمند است.
به همین انگیزه پیروان دین زرتشت پیوسته تلاش کردهاند تا در سرافرازی، آبادانی و سازندگی ایران عزیز کوشا باشند. با این نگرش، شاید چندان شایسته نباشد تا هر ایرانی بر هر دین و آیین و مسلکی، تنها از کمبودها و نارساییهای شهر و دیار خود گلایه کند و از نیکیهای این سرزمین سخن نگوید. اگر به تاریخ و تمدن این کشور نگاهی گذرا بیندازیم، بر همگان آشکار خواهد شد که ایران، گسترشدهنده فرهنگ، دانش، تمدن و اخلاق به بسیاری از کشورهای ابرقدرت کنونی بوده است؛ کشورهایی که در برخی موارد، به ویژه برای استفاده صلحآمیز ایران از انرژی هستهای، مدعی سروری و میدان داری شدهاند.
در کاوشهای باستانشناسی و گزارشهای دانشمندان جهان:
کهنترین محل زندگی بشر در دوره پارینه سنگی، دشت سیلک در کاشان بوده است، ایرانیان 25000 سال پیش اسب را اهلی کرده و در کارها از آن بهره میگرفتند. در کوهستانهای زاگرس و بختیاری، حدود 15000 سال پیش ایرانیان روش ساخت ظروف گوناگون را میدانستند.
آغاز کشاورزی و آبیاری، ایجاد کاریز و اختراع آسیاب بادی و چرخهای آبی را دانشمندان به ایران نسبت دادهاند. در نتیجه اکتشافات غاری در شمال کشور، ایرانیان 7000 سال پیش از پشم گوسفند و موی بز پارچه تهیه میکردند. هنر قالیبافی ایران به 5000 سال پیش میرسد و معماری در گنج دره هرسین کرمانشگاه سابقه ده هزار ساله دارد.
دانش پزشکی و درمان در ایران مربوط به 8000 سال پیش است. در شهر سوخته زابل نخستین جراحی مغز نزدیک به 5000 سال پیش انجام شده و در همین شهر، آثار و بقایای کورهها ذوب فلزات با پیشینهای 7 هزار ساله به دست آمده است.
شاهنامه فردوسی زاده شدن فرزند را با عمل جراحی از شکم مادر، مربوط به رستم زال گزارش داده در حالی که اروپاییان شیوه رستمزاده را از ایران آموختند و آن را سزارین نامیدند.
در بررسی نقشهای جام زرین حسنلو به این تیجه میرسیم که ایرانیان نخستین ملتی بودند که به ورزش پرداختند و به گواهی تاریخ پیشینه ورزشهای کشتی، چوگان و ارابهرانی در ایران چند هزار سال پیشتر از اروپاست.
سقراط میگوید: «ایرانیان نخستین ملتی بودند که اصول خدمت سربازی را بنیاد گذاشتند و آموزشگاه ویژه نظام وظیفه برای جوانان دایر کردند. ایرانیان برای نخستین بار مس را ذوب کردند و به شکلهای گوناگون در آوردند. آنان پس از دستیابی به شیوه ذوب آهن، آن را به دو نوع نرم آهن و شاپورگان دستهبندی کردند و نخستین بار ایرانیان بودند که با مخلوط مس و روی، آلیاژ برنج را به وجود آوردند. پیلهای تولید کننده برق که نمونه آن هم اکنون در موزه بغداد نگاهداری میشود، نزدیک به 3000 سال پیش در ایران وجود داشته است.
هرودوت که با باور شماری از پژوهشگران ایران دوست، دشمنیاش با تمدن ایران پوشیده نیست، در بخشی از گزارشهای خود از زمان هخامنشی نوشته است ایرانیان بر فرش قدم میگذارند و به زبان شعر سخن میگویند.
بر بنیاد این انبوه افتخارات و با این تاریخ و تمدن چه پیش آمد که دزدان هنر و میراث فرهنگی اکنون برآنند تا برای ایرانیان برنامهریزی کرده و تکلیف مشخص کنند! حال آن که، بهرهمندی از انرژی هستهای و دیگر دادههای این سرزمین جاودانی حق مسلم مردم ایران است.
تاریخ و تمدن ایران درس های گرانبهایی با خود دارد که آسان فراهم نشده تا بدین آسانی فراموشش کنیم بلکه ارزان در اختیار ما قرار دارد، اگر آگاه باشیم و هوشمندانه از آن بیاموزیم. پیروز خواهیم بود وگرنه بهایی سنگین در ازایش پرداخت خواهیم کرد.
هم اکنون با داشتن انواع انرژی و منابع طبیعی، طبیعت زیبا در چهار فصل سال، نیروی انسانی جوان، هوشیار، آگاه و سازنده که برای پایداری ایرانی آزاد، آباد، مستقل و سرافراز همت میکنند، بکوشیم تا بیش از نیاکان خردمند خود شایستگی بهرهمندی از همه آنها را داشته باشیم.
به دلیل ورجاندی عدد هفت، در جایگاه نماینده زرتشتیان در خانه ملت به هفت مورد اشاره و سفارش میکنم:
1. سپاسگزاری و خشنودی همکیشان خود را به دلیل برابری دیه اقلیتهای دینی با مسلمان، در گذشته و اختصاص ردیف بودجه از سال 1383، برای کمک به امور فرهنگی، اجتماعی و رفاهی جامعه زرتشتیان ایران همکاری نهادهای اجرایی در برپایی مراسم و آیینهای دینی و فرهنگی اعلام میدارد.
2. مشکلات و نارسایی های دیگری نیز در برخورد قضایی با پیروان اقلیتهای دینی کشور وجود دارد که نارضایتی آنان را به همراه خواهد داشت، از جمله برداشت نادرست دادگاهها از ماده 881 مکرر قانون مدنی در مورد ارث، که پیروان ادیان الهی شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را در جایگاه کافران قلمداد کرده است! و این بدور از اهداف برابری، انسان محوری و شان نظام بوده، بنابراین شایسته است در برطرف شدن آن اقدام جدی و به موقع صورت پذیرد.
3. در برخی موارد استخدامی کشور، توجهی به ایجاد شغل برای اقلیتهای دینی نمیشود و این بر خلاف اصل 19 و 28 قانون اساسی است که میفرماید: «مردم ایران از هر قوم و قبیله از حقوق مساوی برخوردارند و... دولت موظف است برای همه افراد امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد نماید» چه خوب است تا همه نهادهای تصمیم گیرنده در ایران، قانون مدار باشند و همه ایارنیان ار به یک چشم بنگرند.
4. میراث فرهنگی و ارزشمند این کشور در گذر تاریخ چند هزار ساله فراهم شده و هنرمندانی که آنها را شکل دادهاند از جان خود مایه گذاشتهاند تا افتخار آن اکنون نصیب ما باشد. اگر در بخش جهانگردی و جلب توریست سرمایهگزاری و توجه بیشتری انجام شود. از یک سو درآمد فراوانی برای کشور خواهد داشت و از سوی دیگر. در زمانی که دیگران حتی برخی از کشورهای نو آمده عربی برآنند تا با استفاده از خشت و گل در معماری برای خود تاریخ بسازند. شرط انصاف نباشد که ما در نگهداری و پاسداری از میراث فرهنگی ایران، کم لطفی و بیمهری کرده و اجازه دهیم تا هر رهگذر بیفرهنگی از دل خاک ایران، گوهری از تاریخ و تمدن این دیار را به یغما ببرد و دولت نیز برای ایجاد هتل، ساختن سد و عبور جاده، مجوزها صادر کند تا هویت تاریخ و فرهنگی این سرزمین را در پشت پرده تجدد و تمدن و تعصب مدفون سازد.
نمونه بارز این بیتوجهی، ساخت سد سیوند و نابودی بخشی از میراث فرهنگی منطقه پاسارگاد است که با وجود فریادهای مکرر ایرانیان فرهنگ دوست، اثری و ثمری نداشته و محور نابودی بخش های گران سنگی از تاریخ و تمدن و هویت دیرپای کشورمان را در پهنه آبگیر سد، زمینهسازی کرده است.
5.جوانان این سرزمین سرمایههای ارزشمندیاند که به جایگاه آنان توجه چندانی نشده و با داشتن روحیه بالندگی و نشاط از توانمندیهای آنان بهره کمتری گرفته شده است، به گونهای که برخی از آنان علاقهمند به مهاجرت از ایران است. جوانان با بهرهگیری از فنآوری اطلاعات، بیش از ما در دهکده جهانی سیر میکنند و از دانش و فرآیندهای گوناگون زمان آگاهی دارند. از این روی، باید تلاش کرد که در این گستره، از جایگاه تماشاچی بیرون آیند و در میدانهای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، محور قرار گیرند تا پیش از این شاهد موضوع دردآور و دشواری ساز فرار مغزها نباشیم.
6.دروغ، بارزترین آفت بشری است که مانع پیشرفت، پویایی و بالندگی ملتها میشود. در کشوری که دروغ گناهی برجسته به شمار می آید و در کتیبه داریوش از پروردگار خواسته شده تا سرزمین ایران را از دروغ دشمن و خشکسالی حفظ کند، بر آن شویم تا بیش از پیش در گسترش راستی بکوشیم. در این راستا، شایستهتر آن که دولتمردان در پردهبرداری و بازگویی برخی ستمهای اجتماعی نهراسند و بیپرده سخن راست به مردم بگویند.
7.یکی از افتخارات مشترک همه ما از هر دین و آیینی، ایرانی بودن ماست. اکنون که مهرورزی نیز در پیام رییس جمهور محترم این کشور نقش بسته است با همه نارساییها و مشکلات موجود بیایید:
دست به دست هم دهیم به مهر میهن خوش را کنیم آباد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]