واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده: مهدي مطهرنيا نوآوري؛ دانشواژهاي، اثربخش و ابهامگريز
خبرگزاري فارس: اولين گام ضروري، بهرهمندي از پژوهشهاي انسجاميافته مديريت مؤثر و سريع پژوهشهاي مورد نياز و ارائه سناريوهاي پيشرو در اين زمينه است.
دانش واژگان اثربخش، حامل تاثيرات مرموز و در عين حال مثبتاند كه توسط بزرگان معرفت و حكيمان خطيب در جايگاههاي متفاوت از بيان سخن در گوش تاريخ، زمزمه ميشوند.
پايايي و پويايي اين تأثيرمرموز و اثر ژرف دانش واژگان زمزمه شده در گوش تاريخ در گرو درك عميق و پهناي تلاش در فهم آن است، وگرنه بيم آن وجود دارد كه آنچه بيان ميشود و زمزمهاي كه شنيده ميشود، بهخوبي فهم و درك شده و از آن بسي مهمتر، توسط فرد يا افرادي به شكلي غيرعقلايي در پرتو «نفعگرايي يا منفعتطلبي نقابدار» مصادره به مطلوب شود.
نامگذاري سالها از سوي بالاترين مقام معنوي يا سياسي در كشورهاي پيشرو جهان، پژواك چنين سناريويي كه مديريت مؤثر تبليغاتي و تعليماتي اثربخش و مؤثر را طلب ميكند تا از آسيبهاي احتمالي ناشي از عدم درك دقيق و سوءاستفادههاي احتمالي قوي جلوگيري به عمل آورد و با تلاش در حفظ سلامت آنها، تاثيرات مرموز اين كلمات اثربخش را عملياتي سازد و از تبديل آنها به مفهوم كلي بافيهاي پرآب و تاب ممانعت كند.
بديهي است كه اهميت اين مهم در ايران، زماني افزايش مييابد كه بيانكننده آن، حكيم خطيبي است كه در جايگاه بالاترين مقام معنوي و سياسي – در گستره جانشيني و نه «همنشيني» معنويت و سياست نسبت به يكديگر در فلسفه سياسي حاكم – به بيان آن در مهمترين پيام سالانه خويش اقدام ميورزد و اين رسالت نهادهاي تبليغاتي و تعليماتي را دوصدچندان ميكند.
از اين رو تاكيد دارم: كلمات اثربخش كلماتي هستند كه داراي بار مثبتاند ولي در مضموني كه به كار رفتهاند، معمولا پرابهاماندو مرتفعكردن اين ابهام رسالتي هدفمند، زمانبند و برنامهريزي بر پايه سناريوهاي فعال را طلب ميكند.برنامهريزي بر پايه سناريوها روشي براي بهچالشكشيدن آينده مرسوم، از طريق ايجاد آيندههاي متعدد و بديل به صورت مشروح با جزئيات كامل است.
در يك طرح برنامهريزي بر پايه سناريوها، موضوع بسيار مهم، گنجانيدن سناريوي آينده مرسوم در ميان سناريوهاست تا زماني كه اين سناريو با استفاده از سؤالهاي بهدستآمده از تحقيقات، تحليلهاي خوب واقعيتها و شواهد مستحكم صريحا به چالش كشيده نشود، تصميمسازان به گزينهها و حوادث ممكن ديگر توجهي نخواهند كرد.
نامگذاري سال 1387 به نام نوآوري و شكوفايي بيان يك دانش واژه اثربخش و زمزمه آن در گوش سال و به سان سالهاي ديگر در حاكميت زمان، حكومت عقل و اراده انساني را در ارائه خطمشيها و رويههاي اجرايي عملياتي براي دستيابي به موفقيت طلب ميكند و اولين گام ضروري آن، بهرهمندي از پژوهشهاي انسجاميافته مديريت مؤثر و سريع پژوهشهاي مورد نياز و ارائه سناريوهاي پيشرو در اين زمينه است.
در اين ميان، ترسيم عالمانه آينده مرسوم، گام بنيادين در استقرار بنيانهاي ضروري در اين ارتباط است. از همين رو، اين پرسش پيش ميآيد كه چگونه ميتوانيم آينده مرسوم را در اين زمينه شناسايي و تشريح كنيم. براي اين كار بايد فرآيند ادراكي تصميمسازان و محيط فعاليت عملي تصميمگيران در اين زمينه را به شكلي عميق مورد بررسي قرار دهيم.
يك رهيافت خوب براي اين منظور مهندسي عالمانه پرسشها براي دستيابي به پاسخهاي حكيمانه است. يك رهيافت خوب براي اين منظور، انجام مصاحبههاي طولاني و طرح پرسشهاي مختصر و محرك به سمت پاسخهاي جامع و اساسي است.
از همين رو از اين فرصت بهره ميجويم و از طريق رسانه مكتوب حاضر، اين پرسشها را در نزد اصحاب فن و ياران انديشههاي پويا مطرح ميسازم:
1 . اگر شما قادر به ديدار با يك پيشنگار تصوير آينده زمان – غيبگو – بوديد، در ارتباط با آينده زمان بدون نوآوري در ايران چه پرسش يا پرسشهايي از او ميپرسيديد؟
2 . بهترين سناريو براي مديريت وضع موجود در نوآوري و تبديل آن به وضع مطلوب چيست؟
3 . بدترين وضعيت در ارتباط با نوآوري چه پيامدهايي ميتواند به دنبال داشته باشد؟
4 . اگر در آينده زمان، تصويرگر چهره ايران اسلامي باشيد، دوست داريد چه چيزي را به عنوان ميراث براي آينده زمان در ايران به جاي گذاريد؟
5 . آيا موانع مهم و بزرگي در برابر شما در ترسيم تغييرات نوآورانه وجود دارد؟ آنها چيستند؟
اميد آن دارد كه در سايه تلاش رسانههاي جمعي و جغرافياهاي تعريف شده معرفت- دانشگاهها، مراكز علمي – پژوهشي و انديشمندان – اين فراخوان در پژوهشها و گامهاي عالمانه و حكيمانه آنان مد نظر قرار گيرد.
.........................................................................................
منبع: همشهري آنلاين
انتهاي پيام/
پنجشنبه 2 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 359]