تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):هر كس در مسجد سهله دو ركعت نماز بخواند، خداوند، دو سال بر عمر او مى‏افزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814728961




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جامعه - ايران پاسخ نگفت


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: جامعه - ايران پاسخ نگفت


جامعه - ايران پاسخ نگفت

گروه اجتماعي– نيكي محجوب: «سازمان ملل پيشنهادهايي را در خصوص همكاري در حوزه مين به دولت ايران ارائه كرده است، ولي اين بحث‌ها هنوز پاسخي دريافت نكرده است.» «كنوت اوستي» هماهنگ‌كننده مقيم سازمان ملل در نشست سالانه نمايندگان دفاتر سازمان ملل متحد در پاسخ به كارگزاران در خصوص برنامه‌هاي مين‌روبي و كمك به دولت ايران در اين حوزه با تاكيد اينكه هنوز دولت ايران به پيشنهادات سازمان ملل پاسخي نداده است، گفت: منابع عظيم مالي و ظرفيت‌هاي ايران در اين حوزه بسيار بالاست، اما دليل عدم پاسخگويي ايران براي‌مان مشخص نيست. پاتريشا جيواني معاون صندوق حمايت از كودكان سازمان ملل (يونيسف) با اشاره به اينكه برنامه‌هاي زيادي در حوزه مين ندارند، گفت: اما اطلاعات مختلفي را كه در اين حوزه موجود است به زبان بومي كشورها ترجمه مي‌كنيم كه اين برنامه در ايران نيز به اجرا در‌آمده است.

قوانين مدني نياز به رسيدگي دارد
در بخش ديگري از اين مصاحبه خبري، با اعلام اينكه ايران در حوزه برابري جنسيتي از برنامه توسعه هزاره عقب است، عبدالاحد نماينده صندوق جمعيت سازمان ملل متحد در پاسخ به سوال كارگزاران در خصوص برنامه‌هاي اين صندوق براي افزايش برابري جنسيتي در ايران و اصلاح قوانين موجود گفت: برابر جنسيتي و توانمندسازي زنان سومين هدف توسعه هزاره است. در اين حوزه به دليل همه‌جانبه‌بودن همه سازمان‌ها فعال هستند ايران در حوزه آموزش و بهداشت پيشرفت‌هاي قابل ملاحظه‌اي داشته است. نمونه آن فراگيري باسوادي زنان 15 تا 24 سال در ايران، آمار 64 درصدي دانشجويان دختر است. در حوزه بهداشت نيز مرگ و مير مادران و كودكان در حال كاهش چشمگيري است. 52 درصد مرگ كودكان به 2/22 درصد كاهش يافته است. اما در همين حال قطعا فواصلي بين زن و مرد در ايران هست. ايران هنوز به كنوانسيون حذف همه اشكال تبعيض عليه زنان نپيوسته است. حضور زنان همچنان به عنوان نيروي كار 16 درصد است. همچنان حساسيت‌هايي در حوزه جنسيت وجود دارد. در بخش‌هاي مختلف با اداره آمار و ديگر مراكز براي آموزش همكاري‌هاي نزديك داشتيم. در خصوص خشونت عليه زنان برنامه مشتركي را با وزارت كشور انجام داديم. براي الگوبرداري در خصوص الحاق به كنوانسيون مقامات ايراني را به مالزي برديم. در حوزه قوانين مدني و خانواده ايران نيازمند رسيدگي است. يكي از اين موارد افزايش سن ازدواج است، در حال حاضر سن ازدواج دختر 13 سال است اما سرپرستان مرد مي‌توانند جوان را مجبور به ازدواج زودهنگام كنند. قيموميت ، حضانت، ارث و طلاق از ديگر مشكلات زنان ايراني است. البته برخي تلاش‌هاي قابل تقدير دولت ايران كه انجام داده نمونه آن برابري قانوني ديه زنان و مردان است.
خطر تغيير روش انتقال اچ‌آي‌وي
كنوت اوستي هماهنگ‌كننده مقيم سازمان ملل در پاسخ به سوال كارگزاران درخصوص اچ‌آي‌وي‌ـ ايدز و وضعيت كنترل اين بيماري با اشاره به اينكه ايران در اين هدف نيز نسبت به برنامه توسعه هزاره عقب‌ مانده است، گفت: همچنان در ايران روش انتقال بر تزريق مواد مخدر است، با وجود اينكه ميزان انتشار هنوز بالا نيست اما خطر وجود دارد كه روش انتقال به سمت رابطه جنسي تبديل شود. بايد براي كنترل و نگهداري اين فاصله، برنامه‌هاي مختلفي انجام شود. در اين حيطه با موسسات دولتي و وزارت بهداشت همكاري داشتيم. اقدامات كاهش آسيب از قبيل توزيع كاندوم در بين گروه‌هاي در معرض خطر از ديگر برنامه‌هاي مشترك بود كه انجام شد.
روبرتو آربيتريو نماينده دفتر كنترل مواد مخدر و جرم ملل متحد UNODC نيز گفت: اچ‌آي‌وي‌ـ ايدز يكي از زمينه‌هاي بسيار مهم همكاري و هماهنگي است. اين دفتر در دو بخش با ستاد مبارزه با مواد مخدر فعاليت مي‌كند، نخست ارتباط بين اچ‌آي‌وي و تزريق مواد مخدر و ديگر مسئله اچ‌آي‌وي در زندان. از آنجايي‌كه كه تعداد مصرف‌كنندگان مواد مخدر عظيم است، پتانسيل ابتلا نيز در اين حوزه بيشتر است، براساس آمار سال 2005 حدود يك ميليون تا يك ميليون و 200 هزار نفر مصرف‌كننده مواد مخدر هستند. از ديگر برنامه‌هاي ما حساسيت‌زايي ميان جوانان است پاتريشيا جيواني معاون يونيسف نيز گفت اقدامات كلي در 12 حيطه مختلف براي نوجوانان داريم. تغيير رفتار، تامين حمايت از جمله اين برنامه‌هاست. آموزش كودكان كار و خيابان نيز در اين حوزه در حال انجام است.
كارلوس زاگانيني كميسر امور پناهندگان سازمان ملل UNHCR نيز با تاكيد بر اينكه قطعا مهاجران نيز از اين موضوع رنج مي‌برند گفت:‌مشكلات مانند ديگر گروه‌ها در اين حوزه زياد است، دولت بايد در اين حوزه رسيدگي انجام دهد. ما نيازمند تامين و تضميني براي كمك به مهاجران قانوني و غيرقانوني هستيم و آنها نيز بايد به‌طور مساوي به امكانات دسترسي داشته باشند.
چونلي هان نماينده سازمان تربيتي فرهنگي سازمان ملل متحد UNESCO نيز با اعلام اينكه با وزارت آموزش و پرورش در حال انجام اقداماتي است، گفت: آموزش در بخش‌هاي مختلف، بهبود ارتباط معلمان با دانش‌آموزان و صحبت بر سر اين مسئله از مهم‌ترين اهداف است كه تا پايان امسال يا آغاز سال آينده اين آموزش‌ها به اتمام مي‌رسد.
عبدالاحد نماينده صندوق جمعيت سازمان ملل كه از ديگر نمايندگي‌هاي فعال در اين حوزه است، گفت:تزريق از راه‌هاي ابتلا اچ‌آي‌وي در ايران است اما رابطه جنسي و اين راه انتقال نيز بايد مورد توجه قرار گيرد. در حال حاضر با وزارت بهداشت و مركز ابن سينا ارزيابي‌هايي را درخصوص شيوع از طريق ارتباط جنسي آغاز كرده‌ايم.
مشكل ارتباطي با NGO‌ها نداريم
در بخش ديگري از اين مصاحبه، پس از اينكه برخي سازمان‌هاي غيردولتي درخصوص جلوگيري وزارت كشور از همكاري با سازمان ملل ابراز نارضايتي كرده بودند، آربتيريو نماينده UNODC با رد اين ادعا گفت: «UNODC در حيطه كنترل مواد مخدر با ستاد مبارزه با مواد مخدر همكاري دارد و 100NGO‌ نيز در اين خصوص فعالند، ما درخصوص قطع يا ندادن بودجه چيزي نشنيده‌ايم.
مشكل كودكان افغان جدي است
كارلوس زاگيني كميسر UNHCR در پاسخ به سوالي درخصوص وضعيت كودكان افغان گفت: «حقيقت اين است كه كودكان مهاجر غيرقانوني در ايران اجازه تحصيل ندارند. كودكان آواره مي‌توانند ثبت‌نام كنند، اما در صورت جابه‌جايي از منطقه ثبت‌نام شده با مشكل جدي روبه‌رو مي‌شوند. ما اين موضوع را مكررا با دولت مطرح كرد‌ه‌ايم اما متاسفانه هنوز راهكاري نيافته‌ايم.
مشكل ديگر افزايش هزينه‌ها براي اين دانش‌آموزان است كه عمدتا فرودست هستند كودكان نبايد به خاطر پدر و مادرهاي‌شان آسيب ببينند. اين يك نگراني جدي است.
كنفرانس سالانه سازمان ملل متحد در حالي برگزار شد كه به گفته كنوت اوستي هماهنگ‌كننده تيم سازمان ملل ايران پيشرفت قابل ملاحظه‌اي در دسترسي به اهداف توسعه هزار داشته است، كاهش نفر، افزايش بهداشت از جمله اين پيشرفت‌هاست، اما در همين حال اعلام شد كه ايران در سه حوزه برابري جنسيتي، مبارزه با اچ‌آي‌وي ايدز و محيط زيست نسبت به برنامه‌هاي تعريف شده توسعه هزار عقب مانده است.
در حال حاضر 13 زير مجموعه ملل متحد در ايران فعاليت دارد كه 400 نيرو كه بيشتر آنها ايراني هستند، در اين مراكز در حال فعاليت هستند.
 پنجشنبه 2 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن