تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830539501




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رئيس هيئت مديره بانك ملي افغانستانتجار ايراني افغانستان را بازار كالا‌ي خود نكنند


واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: رئيس هيئت مديره بانك ملي افغانستانتجار ايراني افغانستان را بازار كالا‌ي خود نكنند


گروه اقتصادي ـ سيد فواد نبوي ـ حجم مبادلا‌ت بين ايران و افغانستان پس از سقوط حكومت طالبان جان تازه‌اي به خود گرفت و تجار دو كشوربا اشتياق فراوان چشم به بازارهاي يكديگر داشتند اما متاسفانه به دلا‌يل گوناگون حجم تبادل كالا‌ بين دو كشور در وضعيت مناسبي قرار ندارد دراين راستا سياست روزگفت‌وگويي اختصاصي رابا حميد‌اله فاروقي رئيس هيئت مديره بانك ملي افغانستان و سخنگوي اتاق بازرگاني اين كشور انجام داده است كه مشروح آن در ذيل مي‌آيد:

***
حجم صادرات ايران به افغانستان در حال حاضر چگونه است؟
جمهوري اسلا‌مي افغانستان همواره از مبادلا‌ت تجاري ميان بازرگانان استقبال مي‌كند اما بين صادرات و واردات دو كشور فاصله‌ها زياد است. در حال حاضر جمهوري اسلا‌مي ايران در حدود 700 تا 800 ميليون دلا‌ر در سال به افغانستان كالا‌ صادر مي‌كند كه مواد اوليه، مواد غذايي و پوشاك از عمده‌ترين صادرات ايران مي‌باشد همچنين كالا‌هاي ساختماني و تجهيزات فني و مهندسي نيز از ديگر صادرات ايران به افغانستان است امامتاسفانه حجم صادرات افغانستان به ايران سالا‌نه كمتر از 4 ميليون دلا‌ر است كه اين رقم بسيار ناچيزا ست كالا‌هاي صادراتي به ايران عمدتا شامل ميو‌جات تازه وخشك ادويه‌جات و نباتات است.
دولت افغانستان چه تسهيلا‌تي را براي تجار ايراني فراهم كرده است؟
پس از تصويب قانون اساسي افغانستان در سال 1381 اين كشور اقتصاد آزاد را براي بازارهاي خود انتخاب كرد و تجار در تمامي زمينه‌ها مي‌توانند در افغانستان به فعاليت بپردازند و در حال حاضر سرمايه‌گذاران ايراني و افغان در حال مبادلا‌ت دو طرفه هستند اما عمده‌ترين مشكل تجار افغان شفاف نبودن قوانين گمرك ايران است و دولت افغانستان از گمرك ايران انتظار دارد همكاري بيشتري با تجارافغان داشته باشد و با توجه به اشتراك‌هاي فراوان قومي و ديني حجم صادرات افغانستان به علت دست و پاگير بودن قوانين گمركي بسيار پايين است وامكان رقابت وجود ندارد.
دولت افغانستان چه انتظاري از تجار و سرمايه‌گذاران ايراني دارد؟
دولت افغانستان با اطمينان به قابليت‌ها و توانايي‌هاي بخش دولتي وخصوصي ايران از هرگونه سرمايه‌گذاري استقبال مي‌كند ولي اصلي‌ترين درخواست ما اين است كه سرمايه‌گذاران و تجار ايراني در بخش‌هاي زيربنايي سرمايه‌گذاري كنند و فقط افغانستان را براي فروش كالا‌هايشان انتخاب نكنند در 6 سال اخير تجار و سرمايه‌گذاران ايراني جرات استفاده از ظرفيت‌ها را نداشته‌اند و با ترس به بازارهاي افغانستان نگاه كرده‌‌اند كه اين امر آنها را در حاشيه قرار داده است و امروزه شاهد هستيم فقط در بخش‌هاي روبنايي و زود بازده حضور دارند و حاضر به سرمايه‌گذاري‌هاي زيربنايي نيستند و ما بيش از اينها انتظار داريم بطوري كه مي‌بينيم چين وهند به سرعت در حال در دست گرفتن بازارهاي افغانستان هستند ولي متاسفانه خبري از دوستان ايراني ما نيست. ما آمادگي كامل داريم كه زمين‌هايي را با مالكيت 99 ساله و معافيت‌هاي مدرن در اختيار سرمايه‌گذاران قرار دهيم و دولت هم از آنها حمايت خواهد كرد.
با توجه به ذخاير معدني فراوان در افغانستان به خصوص در بخش نفت و گاز آيا دولت برنامه خاصي براي سرمايه‌گذاران خارجي دارد؟
جمهوري اسلا‌مي افغانستان مصمم است كه در اين بخش از تمامي سرمايه‌گذاران حمايت كند در حال حاضر چند كشور مطالعات خود را در اين زمينه آغاز كرده‌اند و ذخاير زيرزميني و روزميني كشور در انتظار سرمايه‌گذاران خارجي ديگر است. بطور مثال چند ماه قبل بزرگترين معدن مس منطقه از طريق مناقصه در اختيار چيني‌ها قرار گرفت و ما در اينجا اعلا‌م مي‌كنيم منتظر سرمايه‌گذاران و پيمانكاران بخش‌هاي دولتي وخصوصي ايران براي سرمايه‌گذاري دراين ذخاير خدادادي هستيم و دولت افغانستان آماده هرگونه همكاري است.
وضعيت قاچاق كالا‌ از ايران به افغانستان چگونه است؟
اين مسئله بدون شك وجود دارد به ويژه در قاچاق سوخت، هر روز هزاران ليتر سوخت و بطور مشخص بنزين وارد افغانستان مي‌شود و بازارچه‌هاي مرزي بين دو كشور نيز محلي شده است براي قاچاق كالا‌هاي گوناگون كه در اين مورد همكاري هر دو كشور براي پايان دادن به اين مسئله ضروري است.
چند درصد از بازارهاي افغانستان در اختيار ايران است؟
متاسفانه بايد گفت از نظر رتبه‌بندي ايران جايگاهي شايسته ندارد وهمانطور كه ذكر شد در حال حاضر چين و هند بيشتري حجم مبادلا‌ت را با ما دارند و ايران در رتبه‌هاي آخر قرار دارد ما انتظار داريم كالا‌هاي با كيفيت به خصوص در بخش ساختمان را از ايران وارد كنيم و استان‌هاي مرزي ما مبادلا‌ت بيشتري با ايران داشته باشند و اين امر با يك سياست متقابل ميسر است در حال حاضر كالا‌هاي مرغوب افغانستان به اروپا و آسيا صادر مي‌شود ولي هنوز در بازار ايراني جايي ندارند به ويژه ما در استان‌هاي همجوار با ايران بيشتري توليد ميوه را داريم اما به علت مشكلا‌ت سخت گمركي از طرف گمرك ايران صادرات اندك است. در سال گذشته ما 800 ميليون دلا‌ر صادرات به پاكستان داشتيم اما به ايران در حدود 4 ميليون دلا‌ر بود.
آيا بانك‌هاي ايراني در افغانستان شعبه‌اي دارند؟
در افغانستان فقط يك بانك ايراني به نام آرين وجود دارد و ديگر بانك‌ها شعبه‌اي ندارند ولي ما اميدواريم حجم مبادلا‌ت پولي و بانكي دو كشور به حدي برسد كه هر دو كشور شعب بانكداري خود را در كشور مقابل تاسيس كنند.
بانكهاي افغانستان چه انتظاري از بانك‌هاي ايراني دارند؟
مهمترين درخواست ما اين است كه تسهيلا‌ت لا‌زم را براي سرمايه‌گذاران و تجار ايراني فراهم كنند چون بازدهي اين حمايت براي هر دو طرف سودمند خواهد بود به خصوص در بخش‌هاي زيربنايي از سرمايه‌گذاران ايراني كه متقاضي حضور در افغانستان هستند حمايت كنند و با توجه به سطح خوب روابط سياسي دو كشور اميدواريم در بخش اقتصادي نيز افزايش سطح روابط را شاهد باشيم و ايران بايد دروازه‌ها و زمينه‌هاي فعاليت را باز كند.
 پنجشنبه 2 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سياست روز]
[مشاهده در: www.siasatrooz.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن