واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: اظهارات متكي و بارزاني در باره موافقتنامه امنيتي عراق و آمريكا
متكي، وزير امور خارجه كشورمان و بارزاني، رئيس منطقه كردستان عراق در يك نشست خبري مشترك به پرسش هاي خبرنگاران پاسخ گفتند. به گزارش ايسنا وزير امور خارجه كشورمان در اين نشست، در پاسخ به سوالي در مورد ديدگاه ها و حدود ايران در مورد امضاي توافقنامه امنيتي بين ايران با آمريكا خاطر نشان كرد: ادامه قرار گرفتن عراق در فصل هفتم منشور از جمله حدود ماست كه هيچ دليلي براي ادامه اين وضع وجود ندارد. همان گونه كه آقاي مالكي هم در اجلاس استانبول و هم كويت تاكيد داشت كه عراق از فصل هفتم منشور بايد خارج شود. وي تاكيد كرد: آمريكا نبايد اموري را براي اهداف ديگري همانند اين مسئله گروگان گيري كند. متكي با اشاره به بررسي اين موضوع در مجاري رسمي ملي عراق و از جمله شوراي امنيت ملي و مجلس عراق گفت: ديدگاه هاي متفاوتي در اين خصوص است كه نظرات مردم عراق و مراجع از جمله آنهاست. اميدواريم آنچه كه به صلاح منافع ملي عراق است در تدبيري هوشمندانه و با نظر داشتن ملاحظات مردم عراق و مراجع ديني اتخاذ تصميم شود. به گفته متكي، عراق هم اكنون در معرض يك تصميم سازي مهم تاريخي است كه ايران اميدوار است بهترين تصميم در اين زمينه اتخاذ شود. خبرنگاري ديگر از متكي در مورد روابط مستحكم بين ايران و كردستان عراق و خواسته هاي ايران از مسئولان اين منطقه پرسيد كه وي در پاسخ گفت: كردستان عراق همانند همه مناطق عراق در جنوب و شرقش كل واحدي را به نام ملت بزرگ عراق تشكيل مي دهند. دفاع از تماميت ارضي و وحدت ملي كشور عراق اساس و پايه هاي مستحكمي براي حفظ استقلال و روند پيشرفت اين كشور است. همانگونه كه در گفت وگوهايمان در عبارت بسيار زيبايي از زبان بارزاني شنيده ايم.
بارزاني: همواره گفته ام امضاي موافقت نامه دشوار است
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي ايسنا، مسعود بارزاني، رييس منطقه كردستان عراق نيز در اين نشست خبري، در پاسخ به سوالي در مورد توافقنامه امنيتي و در پاسخ به اين پرسش كه شما قبلا گفته ايد اين موافقت نامه امضا مي شود، گفت: من يك بار هم نگفتم كه موافقت نامه امضا مي شود و همواره گفته ام امضاي آن دشوار است.
وي اضافه كرد: شكل نهايي ارائه شده بهترين گزينه پيش روي عراقي هاست و هيچ كس نمي خواهد حاكميت كشورش را خدشه دار كند اما اين يك واقعيت است و بر اساس موافقتنامه ماه شش ميلادي سال آينده نيروهاي بيگانه از شهرها خارج مي شوند و در اموري مداخله نمي كنند و در سال ٢٠١١نيز كليه نيروهاي بيگانه از عراق خارج مي شوند و ولايت به طور كامل به دست عراقي ها خواهد بود.
بارزاني تاكيد كرد: اين موافقت نامه با شكل نهايي اش بهتر از همه موافقت نامه هاست. اين موافقت نامه راهي پارلمان مي شود و در آنجا تصميم مي گيرند كه چه بر سر آن و نيز فصل هفتم مي آيد. رئيس منطقه كردستان عراق با تاكيد بر اينكه موضع كردستان در قبال اين مساله روشن است، با اشاره به آخرين نشست شوراي امنيت ملي عراق و ارزيابي آن، گفت: وزراي دفاع، كشور و دارايي در اين جلسه حضور داشتند و از آن ها خواستيم كه نكات و ديدگاه هاي خود را بگويند. وي ادامه داد: سوال ما در مورد آلترناتيو است آمريكايي ها و نيروهاي چند مليتي اختيارات مطلقي در عراق دارند و هر كاري كه مي خواهند انجام مي دهند. ادامه اين وضعيت، ادامه برخوردار شدن اين نيروها از اختيارات فراوان است ضمن اينكه اگر عقب نشيني ناگهاني آن ها را داشته باشيم نيروهاي عراقي نمي توانند افسار امنيت را به دست گيرند و خطر بزرگي عراق را در برمي گيرد.
بارزاني در ادامه اقامه دعواي يك ميليارد دلاري عليه عراق را مورد اشاره قرار داد و گفت: وزير دارايي مان گفته كه اگر اين مبلغ پرداخت نشود عراق در گرداب وسيعي از مشكلات غوطه ور مي شود.
فرمول اخير توافقنامه اگرچه توافقنامه اي ايده آل نيست اما منافع دو طرف را بايد رعايت كند. وي تاكيد كرد: اين موافقت نامه مادامي كه داراي جدول زمان بندي خروج است و خواسته هاي گروه ها را برآورده مي كند خدشه اي براي حاكميت عراق درست نمي كند و بهتر از ساير آلترناتيوهاست. به گفته وي، هر موافقت نامه دوجانبه اي بين عراق و ساير كشورها بايد با اطلاع كردستان عراق باشد و نمي توان موافقت نامه اي را امضا كرد كه كردستان از آن بي خبر باشد. وي گفت: تاكيد مي كنم منطقه كردستان عراق پايبند وحدت و يكپارچگي عراق است مادامي كه عراق داراي قانون اساسي پيشرفته است و همانگونه كه هم اكنون چنين است. بدون شك اختلافاتي در ميان هست اما ما مرجعيت مستحكم قوي به نام قانون اساسي داريم.
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]