واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: با اختصاص 90 ميليارد ريال شهرداري اصفهان در كمك به مساجد پيشتاز مي باشد
اصفهان ـ خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي : شوراي اسلامي شهر و شهرداري اصفهان در طي چهار سال گذشته تاكنون با اختصاص حدود 90 ميليارد ريال اعتبار درخصوص مساعدت به مساجد شهر اصفهان رتبه اول را نسبت به ديگر دستگاه هاي متولي كسب كرده است .
شهرداري اصفهان از سال 83 تاكنون پيرو مصوبه شوراي اسلامي شهر پيرامون مساعدت به مساجد شهر اصفهان جهت تكميل و توسعه مبلغي در حدود 90 ميليارد ريال به 2 هزار و 500 مسجد اختصاص داده و اين درحالي است كه با نگاه علمي و تجربي رويكرد محله محوري را با مركزيت مسجد و تفكر مسجدي دنبال كرده و همه نيازمندي هاي مادي و معنوي شهروندان را تامين كرده است به گونه اي كه خدمات شهرداري و شوراي اسلامي شهر اصفهان نسبت به دستگاههاي متولي مساجد بي نظير و نمونه بوده است .
معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري اصفهان با تاكيد بر اين كه مسجد داراي جايگاه ويژه از نظر فرهنگ اسلامي دارد گفت : مسجد برشئونات مادي و معنوي مردم تاثيرگذار است به طوري كه مساجد در پيروزي انقلاب اسلامي دفاع مقدس و برگزاري مراسم عبادي پيشتاز و محور بوده است .
حبيب الله تحويل پور با اشاره به اين كه 15 دستگاه و نهاد متولي امور پشتيباني مساجد را براساس مصوبه شوراي انقلاب فرهنگي برعهده دارند افزود : شهرداري به عنوان يكي از نهادهاي امور پشتيباني مساجد مي باشد كه در اين راستا شوراي اسلامي شهر و شهرداري اصفهان از سال 83 مساعدت به مساجد شهر اصفهان را در دستور كار خود قرار داده است .
وي با بيان اينكه طرح ها و مصوبات مساعدت به مساجد از سوي شهرداري و شوراي اسلامي شهر اصفهان جنبه كشوري پيدا كرده است اظهار داشت : معافيت پرداخت عوارض پروانه ساخت مساجد احداث 25 تا 100 واحد تجاري در كنار مساجد به منظور خودكفا كردن آنها از مهمترين مصوبه هاي شوراي دوم بود كه پيرو آن مجلس شوراي اسلامي مصوبه اي را مبني بر معافيت انشعابات تاسيساتي از جمله آب برق و گاز را براي مساجد در نظر گرفته است كه گام اول اين معافيت ها در كشور از سوي شوراي اسلامي شهر اصفهان برداشته شد.
وي همچنين جاي مصوبه معافيت مصرف آب برق و گاز را در مساجد خالي دانست و از متوليان امر خواست هرچه زودتر در اين خصوص اقدام كنند.
معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري اصفهان به مساعدت شوراي اسلامي شهر و شهرداري جهت بازسازي مساجد اشاره كرد و توضيح داد : از سال 83 تاكنون شهرداري اصفهان از 10 تا 35 ميليارد ريال اختصاص داده به طوري كه هر ساله به ابن مبلغ حدود 5 ميليارد ريال افزوده است .
وي اضافه كرد : كمك و مساعدت شهرداري و شوراي اسلامي شهر به مساجد منجر شد كه برخي از مساجد كه تخريب و به محله انبار درآمده بود احيا و نوسازي شود.
وي از احداث مسجد در شهرك هاي شهر اصفهان از سوي شهرداري خبر داد و خاطرنشان ساخت : متاسفانه در برخي از شهرك هاي شهر اصفهان فضاي مسجد پيش بيني نشده بود كه با مساعدت شهرداري و خيرين اين مهم ساخته و احداث شد.
تحويل پور اختصاص رديف بودجه اي به منظور بازسازي و احداث سرويس هاي بهداشتي مناسب را از ديگر اقدامات شهرداري اصفهان دانست و گفت : نصب تابلوهاي خاص راهنمايي و اعلانات براي تمام مساجد سطح شهر از ديگر طرح هاي به اجرا درآمده از سوي شهرداري اصفهان مي باشد.
وي همچنين افزود : شهرداري اصفهان در سطح پارك هاي حاشيه زاينده رود اقدام به احداث 6 نمازخانه پاركي كرده و در اختيار شهروندان و مسافران قرار داده است .
وي به احداث 7 نمازخانه در مدارس سطح شهر اصفهان از سوي شهرداري با هماهنگي سازمان نوسازي مدارس اشاره كرد و اظهار داشت : طي توافق نامه هاي به عمل آمده از سوي شوراي اسلامي شهر و شهرداري اصفهان تعداد 100 نمازخانه ديگر در سطح مدارس اين شهر احداث خواهد كرد.
وي به مساعدت بخش نرم افزاري مساجد از سوي شهرداري اصفهان اشاره كرد و اذعان داشت : شهرداري در اين رابطه بودجه خاصي تحت عنوان بودجه مراكز فرهنگي به هيات هاي مذهبي حسينيه ها و مساجد اختصاص داده تا علاوه بر فعاليت هاي ساختاري و فضاي در بخش نرم افزاري مساجد نيز مساعدت كند.
و cd معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري اصفهان اضافه كرد : ملزوماتي از طريق روابط عمومي شهرداري اصفهان در قالب كتاب پوستر براي ايام و مناسبت هاي مختلف به مساجد اهدا مي شود.
وي باتاكيد بر تجليل و تكريم از خادمان مساجد سطح شهر اصفهان افزود : با همكاري سازمان تبليغات اسلامي شوراي اسلامي شهر شهرداري اصفهان و بسيج اين امر اجرا شود.
تحويل پور با بيان اين مطلب كه خدمات شهرداري اصفهان نسبت به دستگاه هاي متولي از جمله اوقاف و ستاد رسيدگي به امور مساجد بي نظير بوده است اعلام كرد : شهرداري اصفهان رتبه اول را درخصوص مساعدت و توسعه مساجد به خود اختصاص داده است .
وي با تاكيد بر اين كه مسجد نبايد دولتي باشد بلكه مي بايست رويكرد مردمي داشته باشد گفت : مردم به خصوص هيات امنا نقش بسزايي درخصوص احيا مساجد دارند.
سردار كريم نصر اصفهاني عضو كميسيون فرهنگي شوراي اسلامي شهر اصفهان نيز با اشاره به حساسيت و توجه ويژه شوراهاي اسلامي اين شهر در دوره هاي مختلف نسبت به امور مساجد اظهار داشت : از زمان دوره دوم شوراي اسلامي شهر با رواج مرتفع سازي و افزايش تراكم در محلات مختلف شهر لزوم احداث مسجد در محلات مختلف بيش از پيش آشكار شد و لذا در بودجه شهرداري اعتباري به مساجد اختصاص يافت تا كمك هاي نقدي از اين محل براي مساجد تامين شود.
وي افزود : در گذشته مساجد محور توسعه شهر اصفهان بوده اند كه اين موضوع در شهرسازي اخير كمرنگ شده بود از طرفي توسعه مسجد محوري از مباحث و اهداف مهم برنامه هاي سوم و چهارم توسعه كشور بوده و هست لذا در بازنگري طرح هاي تفصيلي اين موضوع مورد تاكيد قرار گرفت و محلات ما مي بايست براساس مسجد محوري توسعه يابند.
سردار نصر توضيح داد : طبق طرح هاي تفضيلي در محلات فاقد مسجد اولين محل ممكن اعم از پارك و ساير فضاهاي عمومي به ساخت مسجد تخصيص خواهد يافت ضمن آنكه در هر مجموعه بزرگي كه طراحي و ساخته مي شود لزوما مي بايست مكاني براي احداث مسجد پيش بيني شود و براي اين مهم تمام ارگان هاي ذيربط اعم از مسكن و شهرسازي و شهرداري بايد وارد عمل شوند.
وي خاطرنشان ساخت : در ميدان برازنده و خيابان گلستان شهرداري مستقيما به منظور عملياتي كردن اين مهم اقدام كرد و زمين و كمك هاي نقدي براي احداث مساجد محلات در اختيار هيات امنا قرار داده است .
نماينده مردم در شوراي اسلامي شهر اصفهان با كم نظير خواندن فعاليت شهرداري اصفهان در حوزه مساجد در سطح كشور گفت : در سال جاري بودجه كميته مساجد شهرداري اصفان بالغ بر 2 ميليارد تومان است .
وي در ادامه با اشاره به يكي از مهمترين مصوبات شوراي اسلامي شهر اصفهان براي كمك به مساجد تصريح كرد : طبق مصوبه شوراي شهر و به منظور تامين درآمد پايدار براي مساجد تا شعاع 100 متري كاربري تجاري رايگان در اختيار مساجدي كه از نظر مكاني امكان تامين اين فضا را داشته باشند قرار مي گيرد. همچنين اگر در جاي ديگر زميني متعلق به مسجد وجود داشته باشد بطور رايگان تبديل به واحد تجاري خواهد شد تا هزينه هاي ساخت مساجد ديگر از محل آن تامين شود.
سردار نصر افزود : همچنين شهرداري آماده نوسازي سرويس هاي بهداشتي مساجد است به شرط آنكه اين واحدها بطور شبانه روزي در اختيار عموم قرار گيرد ضمن آنكه در تلاشيم تا خدمات ضروري مساجد اعم از آب گاز برق و... در رديف خدمات اماكن عمومي گنجانده شود تا مساجد از پرداخت هزينه آن معاف گردند.
وي در پايان تلاش هاي شهرداري و شوراي شهر را به عنوان پشتيبان و دلگرمي براي مردم به منظور توجه بيشتر به مساجد عنوان كرد و خاطرنشان ساخت : كمك هاي نقدي شهرداري در مقابل كمك هاي مردمي بسيار ناچيز است ليكن اين اقدامات موجب تشويق و ايجاد انگيزه مضاعف در ميان خيرين براي كمك به مساجد شهر شده است .
دبير امور مساجد شهرداري اصفهان نيز به اختصاص يك رديف از بودجه شهري براي مساجد اشاره كرد و افزود : با اين بودجه از سال 83 تاكنون نزديك به 2 هزار و 500 مسجد اصفهان احداث تكميل تجهيز و نوسازي شده اند .
اصغر آذربايجاني با اشاره به اختصاص 2 5 ميليارد كمك مالي شهرداري به مساجد در سال جاري گفت از مساجدي كه سهميه تجهيز امسال هستند تاكنون 240 مورد كمك مورد نيازشان را دريافت كرده اند .
وي تاكيد كرد : تصميم شورا بر اين است كه مساجد مكان هاي جذاب و محور محله باشند به همين دليل رديفي به عنوان بودجه كمك به مساجد اصفان اختصاص يافته است .
وي اضافه كرد : از مصوبه احداث و رسيدگي به سرويس هاي بهداشتي نيز به مساجد كمك مي شود چون سرويس بعضي مساجد براي عموم قابل استفاده است .
مدير روابط عمومي شهرداري اصفهان درخواست هيات امنا بررسي كارشناسان عمراني شهرداري و تصويب بودجه لازم رفع مشكل در هياتي متشكل از اعضاي شوراي شهر معاون برنامه ريزي و روابط عمومي شهرداري همچنين شهرداري منطقه را مراحل نوسازي و تجهيز مساجد از سوي شهرداري عنوان كرد و گفت : شهرداري در كنار افراد با ايمان و خير اين اقدام را انجام مي دهد و قطعا مردم هميشه كمك رسان بهتري براي خانه هاي خدا هستند.
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 472]