واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /مراسم معارفه دادستان اهواز/ رئيس كل دادگستري خوزستان: دادستاني اهواز جايي نيست كه در آن درنگ شود دادستان اهواز بداند چه سمت سنگيني به وي واگذار شده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: فقه و حقوق
رئيس كل دادگستري خوزستان در مراسم معارفه دادستان اهواز گفت: بزرگترين راه حل پليس و دستگاه قضايي براي نجات جامعه از جرائم و مشكلات و پيامدهاي آن سرمايهگذاري و طراحي برنامهها به گونهايست كه جرائم كمتري در جامعه رخ دهد، به اين ترتيب به قضات كمتري نياز است و از سويي، پليس نيز به فعاليتهاي اصلي خود ميرسد.
به گزارش خبرنگار فقه و حقوق خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)- منطقه خوزستان - عباس جعفري دولت آبادي در اين مراسم كه پيش از ظهر امروز در محل دادگستري خوزستان برگزار شد اظهار داشت: دستگاه قضايي به دليل فشار بيش از حد كار، عملا در تحقق شعار عدالت كه شعار اصلي دستگاه قضايي است بعضا ناتوان است و در بعضي موارد،كاملا مطلوب مردم نيست.
وي خاطرنشان كرد: دادستان، فرماندهان پليس و مسئولان اجرايي نبايد منتظر قانون بمانند بلكه خود بايد در شهرها ابتكار داشته باشند و راهكارهايي بجويند تا حادثه و جرم كمتري رخ دهد.
جعفري دولت آبادي گفت: وظيفه مهم دادستان و نقش وي در تحقيقات و تكميل پرونده و حضور در سطح شهر، بيشتر از ساير موارد براي مردم قابل لمس و مشاهده است. در دستگاه قضايي، دادستان مظهر اقتدار و حاكم دستگاه قضايي است. حضور و بروز دادستان در جامعه به مردم نشان ميدهد كه وي چه ميزان براي مقابله با جرائم برنامهريزي و براي كاهش بزهكاري تلاش كرده، چه اندازه بر احكام دادگاهها و زندانها نظارت دارد و چه ميزان با پليس همكاري ميكند و بر آموزش ضابطين تاكيد دارد. اين موارد ميتواند از يك دادستان، مقامي حاضر و ناظر بر جامعه بسازد.
رئيس كل دادگستري خوزستان يادآور شد: صيانت حقوق مردم، بر عهده دادستان است. هر جا كه دادستان ظهور و بروز داشته است، مردم احساس آرامش كردهاند و هر چه دادستان در پيچ و خم اداره و مديريت و كار گرفتار شده و وظيفه اصلي خود را فراموش كرده و به كنجي خزيده و به اموري غير از وظايف اصلي خود پرداخته، حضور دادستان براي مردم ملموس نيست.
وي تصريح كرد: مقام دادستاني، خط اول دستگاه قضايي است. دادستان ميتواند به مقامات و مردم اطمينان بخشد كه حقوق مردم محفوظ است. دادستان بايد آن جا كه مصالح نظام در خطر است جانفشاني كند، آن جا كه عدهاي نقشه ترور و تخريب دارند مقابله كند و جايي كه احساس خطر ميكند كه عدهاي به خواب غفلت رفتهاند با اقتدار حضور يابد. حضور و بروز دادستاني قوي در شهري چون اهواز كه مركز توطئه دشمنان نظام اسلامي است، اهميت اين موضوع را دو چندان ميكند.
جعفري دولت آبادي عنوان كرد: دادستان اهواز بايد بداند كه چه سمت سنگيني به وي واگذار شده و چه مسئوليت بزرگي بر دوش دارد. انتظارات بزرگي در انتظار دادستان جديد اهواز خواهد بود. دادستاني اهواز جايي نيست كه در آن درنگ شود. درنگ از سوي ما، با توطئه و تخريب و خرابكاري از سوي دشمنان مساوي است. دادستان جديد اهواز بايد به اين نكته مهم كه شهر اهواز مركز توجه ضد انقلاب و مركز توطئه دشمنان نظام است، توجه داشته باشد.
وي بيان كرد: در برخي از شهرهاي خوزستان تعداد قتلها بيش از حد مقرر است، زيرا ما نتوانستهايم با آنها مقابله كنيم. اميدواريم اهواز كه مركز استان مهم خوزستان است در دوره دادستاني جديد دورهاي سرشار از آرامش، افتخار و اطمينان و ارتقاء امنيت و آسودگي خيال براي مردم باشد.
وي اضافه كرد: اجراي احكام ثمره كار دادستان است. اين كه قانونگذار اجراي احكام را بر دوش دادستان گذاشته به اين معناست كه دادستان از آثار اقدامات خود نتيجه بگيرد و اقدامات وي ابتر نماند. اجراي احكام توسط دادستان براي اين است كه متهمان در زندانها بلاتكليف نمانند و احكام براي بايگاني در قفسهها و كمدها صادر نشوند.
جعفري دولت آبادي اظهار داشت: اجراي احكام و احكام قطعي براي مردم اخباري شادي آور و امنيت آور است. اشكالي كه در بسياري از دادستانها وجود دارد اين است كه اجراي احكام به كارهاي دست دوم و دست چندم آنها تبديل شده است در حالي كه مكان اجراي حكم، قاضي، زمان و سرعت اجراي احكام ميتواند براي مردم خبرهاي خوبي باشد.
وي افزود: زماني كه يك متجاوز، مجرم و قاتل محكوم ميشود مگر به دلايل قانوني، هيچ توجيه و دليلي وجود ندارد كه حكم وي باقي بماند.
رئيس كل دادگستري خوزستان خاطرنشان كرد: اگر در بعضي موارد مشاهده ميشود كه محكوم بعد از گذشت سالها از صدور حكم قطعي، بلاتكليف مانده و حكم اجرا نميشود به اين دليل است كه دادستان دغدغه اجراي حكم را ندارد و براي بازديد از زندان و مرور پروندهها زمان اختصاص نميدهد.
وي گفت: سياست دستگاه قضايي در پيشگيري، تحقيقات و اجراي احكام كاملا روشن و شفاف و به نفع مردم است ولي آن چه كه ميتواند آنها را به نفع مردم عملي كند، اجراي سياستهاي دستگاه قضايي است. پيوند دادن پيشگيري، تحقيقات و اجراي احكام ميتواند دادستاني مقتدر براي شهرها ايجاد كند. اگر دادستاني در اين سه حوزه برنامهريزي كند، مطمئنا مردم آرامش ميبينند و اطمينان خاطر خواهند داشت.
جعفري دولت آبادي يادآور شد: دستگاه قضايي و مردم، ما را نخواهند بخشيد اگر به خواب غفلت برويم و اجازه دهيم توطئهگران و ضد انقلابها تجلي يابند.
وي تصريح كرد: حوادثي كه اخيرا در اهواز رخ داد بار ديگر زنگها را براي ما به صدا درآورد كه دشمن در خوزستان، آرام نخواهد گرفت.
رئيس كل دادگستري خوزستان عنوان كرد: ما نيز با قاطعيت و با ابتكار عمل و همكاري نخواهيم گذاشت كه دشمن به نتايج خود برسد. دوستداران انقلاب بايد اطمينان داشته باشند كه فرزندانشان در سنگر قضاء، از كيان انقلاب و اسلام مراقبت جدي دارند و دستگاه قضايي با چنگ و زندان از خوزستان كه هميشه براي ايران مهم بوده دفاع خواهد كرد.
وي بيان كرد: در سال 86، به دادسراي اهواز 47 هزار و 684 پرونده وارده داشته است و 30 قاضي در بخش تحقيقات و رسيدگي به پروندهها فعاليت داشتهاند.
جعفري دولت آبادي ادامه داد: به طور ميانگين، 32 شعبه دادسراي اهواز در هر ماه 140 پرونده داشته كه ميزان آن نسبت به آمار استاندارد، بالاست. در اين مدت هر قاضي به 117 پرونده رسيدگي كرده است. در نيمه نخست سال 87 نيز، 21 هزار و 774 پرونده وارد دادسراي اهواز شده و 21 هزار و 28 پرونده نيز مختومه شده است.
وي اضافه كرد: در مرداد 83، تعداد پروندههاي وارده به دادسراي اهواز، 2 هزار و 200 پرونده بوده است. اين رقم در مرداد 84، به سه هزار و 598 پرونده رسيده، در مرداد 85، 2 هزار و 645 پرونده، در مرداد 86، سه هزار و 721 و در مرداد 87، سه هزار و 944 پرونده وارد دادسراي اهواز شده و اين آمار نشانگر روندي كاملا رو به رشد است.
رئيس كل دادگستري خوزستان اظهار داشت: مدت تصدي آقاي موسي پيريايي در سمت دادستان اهواز، دوره پركاري بوده است. احكام بسياري از متهمان جرائم مهم به خصوص جرائم عليه امنيت در اين دوره اجرا شد و اجراي اين احكام پيغام مهمي براي ضد انقلاب بود.
وي افزود: در آخرين حكم اعلام ضد انقلاب در حوادث اهواز، آنها فكر ميكردند كه با توطئههايي كه كردهاند، ميتوانند اجراي حكم را متوقف كنند ولي ديدند كه سرپنجه عدالت، بر اجراي احكام مراقبت دارد و تسليم سفارشها و پارتيبازيها نميشود. آنها كه فكر ميكردند با تلفن و نامه و پيگيري ميتوانند اجراي احكام ضد انقلاب را متوقف كنند به خود آمدند و مطمئن شدند كه دستگاه قضايي با قاطعيت و اقتدار احكام قطعي و الهي را اجرا خواهد كرد.
جعفري دولت آبادي خاطرنشان كرد: از مسئولان دادگستري كل كشور ميخواهيم كه به خوزستان توجه بيشتري داشته باشند. اگر ميخواهند فرزندان آنها در دستگاه قضايي خوزستان مانند سابق محكم و با اقتدار باشند بايد نگاه ويژهاي به آنها داشته باشند زيرا اگر قلم آنها سست شود، ضد انقلاب خوشحال خواهد شد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]