واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: نظر 4 مرجع تقلید درباره ازدواج موقت
هفته نامه پنجره:با تشکر از مراجع محترم تقلید که با ارایه دیدگاه های خود نقش موثری در آگاه سازی افکار عمومی ایفا کردند.
در شرایط كنونی جامعه، ازدواج موقت را چه امری قبیح بدانیم و چه هنجار قلمداد كنیم، در نهایت فتوای مراجع محترم دینی است كه حرمت، استحباب و یا وجوب آن را تعیین میكند.
برای دقیقتر شدن در این موضوع و بهدست آوردن آخرین نظرات مراجع، هفته نامه پنجره کوشید با طرح سوالاتی دیدگاه های مراجع محترم تقلید را در باره ازدواج موقت جویا شود.
آن چه می خوانید پاسخ های 4 نفر از مراجع عظام تقلید به استفتائات خبرنگاران پنجره است و در صورت دریافت پاسخ سایر مراجع، نظر ایشان را در شماره های آینده منتشر خواهیم کرد.
با تشکر از مراجع محترم تقلید که با ارایه دیدگاه های خود نقش موثری در آگاه سازی افکار عمومی ایفا کردند.
متن استفتا
1-آیا دختر رشیده بدون اذن ولی میتواند ازدواج موقت كند؟
2-اگر شرایط ازدواج دائم برای دختری رشیده یا غیر رشیده فراهم نباشد و در صورتی كه ازدواج نكند ترس از این دارد كه به گناه آلوده شود، آیا میتواند بدون اذن ولی ازدواج موقت كند؟
آیا دختران به دلیل نیاز عاطفی میتوانند با شرط نداشتن رابطه جنسی بدون اذن ولی ازدواج موقت كنند؟
3-ترویج ازدواج موقت در جامعه چه حكمی دارد؟
4- تقبیح ازدواج موقت در جامعه چه حكمی دارد؟
حضرت آیت الله حسین وحید خراسانی
در ازدواج اذن پدر شرط است مگر اینكه در ازدواج دائم دختری رشیده باشد و پدر یا جد پدری او بی جهت با ازدواج دائم مخالفت نماید كه در این صورت دختر میتواند بدون اذن پدر یا جد پدری ازدواج كند، اما اگر دختر رشیدهای كه صلاح خود را میداند و بهدلیل بالا رفتن سن خود امیدی به ازدواج دائم نداشته باشد و پدر یا جد پدریاش بیجهت با ازدواج موقت او مخالفت میكند، میتواند بدون اذن ولی و در صورتیكه ازدواج موقت برای او خیر و صلاح باشد، ازدواج موقت كند.
اگر رشیده نباشد بدون اذن ولی نمیتواند و اگر رشیده باشد شرایط پاسخ به سئوال اول را دارد.
تقبیح ازدواج موقت، تقبیح حكم خداوند است و كسی نمیتواند این حلال خدا را تقبیح كند.
حضرت آیت الله ناصر مكارم شیرازی
این كار بدون كسب اجازۀ ولى دختر جایز نیست.
منظور از باكره دخترى است كه قبلا شوهر نكرده است، خواه عضو بكارت موجود باشد، یا نه.
شك نیست كه نكاح موقت در شریعت اسلام جایز است، ولى نباید وسیله هوسبازى افراد هوسباز شود؛ و احتیاط آن است تا ضرورتى نباشد اقدام به این كار نشود.
حضرت آیت الله سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی
اگر دختر باكرهای كه به حد بلوغ رسیده و رشیده است –یعنی مصلحت خود را تشخیص میدهد- بتواند زندگانی خود را به نحو مستقل اداره كند و قدرت تصمیمگیری صحیح در امور زندگی خود را داشته باشد و بیم آنكه فریب بخورد در میان نباشد، چنانچه بخواهد ازدواج كند احتیاجی به اجازه پدر یا جد پدری خود ندارد و در غیر این صورت، بنابر احتیاج واجب باید از پدر یا جد پدری خود اجازه بگیرد و اجازه مادر و یا برادر لازم نیست. همچنین بنابر احتیاط واجب دختری كه باكره نیست نیز همین حكم را دارد.
اصل ازدواج موقت در شرع مقدس اسلام كاری جایز است و تقبیح نسبت به اصل ازدواج موقت كار صحیحی نیست؛ هر چند ممكن است ازدواج موقت در بعضی موارد و شرایط به مصلحت بعضی از افراد اعم از زن و مرد نباشد.
حضرت آیت الله حسین نوری همدانی
عقد دختر باكره بدون اجازه و رضایت پدر باطل است و فرقی بین ازدواج دائم و موقت نیست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]