تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند متعال، به بنده اش در هر روز نصيحتى عرضه مى كند، كه اگر بپذيرد، خوشبخت و اگر ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828009223




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جامعه - فعاليت خبرنگاران ايراني بي‌بي‌سي مصداق اقدام عليه منافع ملي است


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: جامعه - فعاليت خبرنگاران ايراني بي‌بي‌سي مصداق اقدام عليه منافع ملي است
جامعه - فعاليت خبرنگاران ايراني بي‌بي‌سي مصداق اقدام عليه منافع ملي است

گروه اجتماعي: ديروز معاونت مطبوعاتي وزارت ارشاد در اطلاعيه‌اي رسمي، خبرنگاران تلويزيون فارسي‌زبان بي‌بي‌سي را كه هنوز كار خود را آغاز نكرده، «افرادي معلوم‌الحال» ناميد و فعاليت خبرنگاراني را كه در دو سال اخير براي كار در اين تلويزيون جذب شده‌اند، «مصداق بارز اقدام عليه منافع ملي يك كشور» خواند. چندي پيش نيز مديران معاونت مطبوعاتي وزارت ارشاد اعلام كرده بودند كه به هيچ‌وجه اجازه تاسيس يا فعاليت دفتري را در داخل كشور، به بنگاه سخن‌پراكني بريتانيا نخواهند داد.
تاسيس تلويزيون فارسي‌زبان به دليل نفوذ بسيار زياد در بين مردم، كاري بسيار حساس به حساب مي‌آيد و حتي سران نظام جمهوري اسلامي از جمله مهدي كروبي هم نتوانسته‌اند شبكه‌اي تلويزيوني در ايران راه‌اندازي كنند. از دو سال پيش بي‌بي‌سي تصميم گرفته است كه براي پنج سال به‌طور آزمايشي يك شبكه تلويزيوني فارسي‌زبان براي مخاطبان ايراني، افغان و تاجيك خود تاسيس كند و كلاس‌ها و جلسات مصاحبه خود را براي استخدام برگزار كرده و نيروهاي خود را نيز استخدام كرده است. اين شبكه به زودي قرار است كار خود را با ساعت‌هاي محدودي در روز شروع كند و به همين دليل زمان برنامه‌هاي راديوي بي‌بي‌سي هم كاهش يافته است. چندماهي است كه با جدي شدن فعاليت تلويزيون بي‌بي‌سي فارسي، وزارت ارشاد با موضع‌گيري‌هايي با چنين تصميمي مخالفت كرده است. اوج اين جهت‌گيري‌ها، اطلاعيه رسمي وزارت ارشاد است كه با لحني بسيار تند به خبرنگاران ايراني جذب شده توسط بي‌بي‌سي حمله كرده است. در اين اطلاعيه كه ايرنا و خبرگزاري فارس نيز آن را منتشر كرده‌اند، آمده است: «برابر گزارش‌هاي موثق واصله، متاسفانه شبكه فارسي زبان BBC انگلستان با هدف تهيه مقدمات فعاليت خود، اقدام به برقراري ارتباطات مشكوك و غيرموجه كرده و با ناديده گرفتن قوانين مربوطه، سعي در جذب برخي افراد معلوم‌الحال و برنامه‌سازي درباره موضوعات مشكوك دارد. انجام فعاليت‌هاي غيرقانوني و ايجاد ارتباط با برخي افراد داراي سابقه فعاليت ضدامنيتي، مصداق بارز اقدام عليه منافع ملي يك كشور بوده و ادامه اين رويه، بيانگر انگيزه‌هاي سوء طراحان شبكه مذكور است. با توجه به تامين مالي سازمان راديو و تلويزيون BBC توسط دولت انگلستان و سابقه منفي دولت آن كشور در نقض حاكميت دولت‌هاي مستقل و مداخلات استعماري آن، اين نگراني نزد افكار عمومي قوت گرفته است كه تاسيس شبكه تلويزيوني فارسي زبان BBC‌، در ادامه حركت مداخله‌جويانه و فرصت‌طلبانه دولت انگليس در امور داخلي و حاكميتي جمهوري اسلامي ايران و ايجاد نفاق و تشتت قومي و مذهبي ميان اقشار مختلف مردم شريف ايران و در تعارض با منافع ملي صورت گرفته است. در اين چارچوب ضمن درخواست هشياري مردم عزيز ايران، از همه خبرنگاران رسانه‌هاي گروهي تقاضا دارد نسبت به تحركات مشكوك و غيرقانوني شبكه تلويزيوني فوق يا ساير شبكه‌هاي غيرمجاز، مراقبت‌هاي كافي را اعمال كرده و از اقدامات غيرمتعارف و خلاف رويه قانوني اجتناب ورزند.»
روزنامه كارگزارن در گفت‌وگو با كامبيز نوروزي حقوقدان و مدرس حقوق مطبوعات به بررسي اطلاعيه وزارت ارشاد پرداخته است. به گفته نوروزي اصولا تشخيص جرم برعهده دادگاه است و هيچ شخص حقيقي يا حقوقي صلاحيت آن را ندارد كه جرمي را تشخيص بدهد. او درباره جرم اقدام عليه منافع ملي كشور كه تلويحا براي خبرنگاران احتمالي شبكه تلويزيوني بي‌بي‌سي فارسي در اطلاعيه وزارت ارشاد ذكر شده، مي‌گويد: «هر جرمي داراي عناصر قانوني، مادي و معنوي معيني است كه در قانون مشخص شده و اگر عمل كسي مشتمل بر اين عناصر نباشد نمي‌توانيم بگوييم مرتكب جرم شده است. به همين دليل نفس فعاليت در يك رسانه به هيچ عنوان نمي‌تواند جرم باشد بلكه مطلبي كه در آن رسانه منتشر مي‌شود ممكن است داراي عناوين مجرمانه باشد. از لحاظ قانوني فعاليت در يك رسانه غيرايراني في‌نفسه نمي‌تواند جرم تلقي شود.»
نوروزي در پاسخ به اين سوال كه آيا فعاليت در يك كشور خارجي كه طبق قانون آن كشور قانوني محسوب مي‌شود، در داخل ايران مي‌تواند مبناي مجرم شناخته شدن افراد باشد، مي‌گويد: «طبق ماده پنج قانون مجازات اسلامي، هر ايراني‌اي كه در خارج از قلمرو حاكميت ايران مرتكب جرم اقدام عليه حكومت جمهوري اسلامي شود، در ايران قابل تعقيب كيفري است. علاوه بر اين اگر قسمتي از جرم در خارج از ايران انجام شود و نتيجه آن در داخل ايران حاصل شود نيز قابل تعقيب است.» با اين حال نوروزي مي‌افزايد: «نفس همكاري با يك رسانه منتقد ضدايراني نمي‌تواند دليلي براي جرم تلقي شود و نيز اقدام عليه امنيت ملي هم جرمي براي چنين فعاليت‌هاي مطبوعاتي محسوب نمي‌شود.»
او فارغ از اينكه اطلاعيه وزارت ارشاد چه اتهاماتي را به خبرنگاران شبكه تلويزيوني بي‌بي‌سي وارد كرده است، مي‌گويد: «جامعه ايران بايد بيش از هر رسانه‌اي از رسانه‌هاي داخلي استفاده كند. باز شدن ميدان براي رسانه‌هاي فارسي‌زبان و افزايش رسانه‌هاي فارسي‌زبان غيرايراني در ايران، اتفاق خوبي نيست اما واقعيت‌هاي جهان امروز به ما مي‌گويد كه نمي‌توانيم در برابر امواج بين‌المللي رسانه‌ها مقاومت كنيم. تنها شيوه موثر براي جلوگيري از چنين اتفاقي، اين است كه رسانه‌هاي آزاد و متكثر و متنوع داشته باشيم. اگر جامعه ايران بتواند نيازهاي خود را با رسانه‌هاي داخلي برآورده كند، ميزان اقبال به رسانه‌هاي فارسي‌زبان غيرايراني، كاهش پيدا خواهد كرد. ما اين تجربه را در سال‌هاي 76 تا پايان دهه 70 داشته‌ايم.»
 چهارشنبه 1 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن