واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: لرستان در ايستگاه دوم توسعه
لرستان استاني بالقوه و مستعد با منابع سرشار انساني و توانمندي هاي فراوان در بخش هاي مختلف براي توسعه و سرمايه گذاري است كه حوادث و رويدادهاي تلخي را نيز تجربه كرده است.
لرستان از بن مايه هاي توسعه و پيشرفت از جمله منابع غني نفت وگاز، آب فراوان، معادن سنگ، خاك حاصلخيز و اراضي غني برخوردار است. اراضي ديم به لحاظ عدم احداث سد و سرمايه گذاري در بخش مهار آبها، قرار گرفتن در مسير ترانزيت شمال، جنوب، موقعيت مهم و مرتبط با حوزه خليج فارس، منابع و مراكز مهم
تفريحي - گردشگري با مردمي هوشمند و سخت كوش، وجود رودخانه هاي طولاني و چشمه هاي پرآب حركت پرشتاب در راه توسعه را روان تر مي سازد و از شاخصه هاي مثبت استان به حساب مي آيد.
كسب رتبه اول نرخ بيكاري لرستان در كشور، مهاجرت بي رويه نيروي كار، پايين بودن درآمد خانوار، بالا بودن جمعيت سرانه خانوار، فراواني خانوارهاي مستمند تحت پوشش نهادهاي حمايتي نيز از شاخص هاي منفي لرستان به شمار مي رود.
اين در حالي است كه اين استان در بخش منابع توسعه در صدر جدول رده بندي استانهاي كشور قرار دارد و از لحاظ شاخص هاي منفي نيز در بالاي جدول رده بندي استانها جاي گرفته است.
نگاه به سرمايه هاي موجود لرستان و مشكلات و نارسايي هاي مبتلا به آن اين واقعيت را آشكار مي سازد كه استاني با اين همه استعداد و ظرفيت توسعه به هيچ عنوان شايسته نيست كه از آهنگ رشد و توسعه ملي عقب افتاده باشد.
در شرايطي كه فرهنگ كار وتلاش هم اكنون به نحو بي سابقه اي در كالبد كشور دميده و تلاش براي سازندگي، توسعه و شكوفايي استعدادها به فرهنگ ملي تبديل شده است، اين سوال مطرح مي شود كه چرا لرستان با اين روند همراه و همگام نشده است.
در اين حركت پرشتاب سازندگي بايد آفات و موانع توسعه بررسي شده و با آسيب شناسي وضعيت استان، به راهكار مناسب براي پيوستن به قافله توسعه در كشور خيز برداشت.
ارتباط صميمانه مديران با دولت، ارائه طريق و نظر كارشناسي براي تبيين توانمندي ها و مشكلات استان از جمله راهكار برون رفت استان از عقب افتادگي و حداقل انتظار مردم از مسئولان است.
تدوين برنامه جامع و كلان با بهره از استعدادها و ظرفيت ها، و ارائه طرح هاي بزرگ با توجه به سفر دوم هيئت دولت به لرستان اميدبخش توسعه استان خواهد بود.
هم اكنون مصوبات مهمي از سفر نخست رئيس جمهوري به لرستان نظير ساخت نيروگاه گازي، اجراي خط لوله، انتقال گاز نهاوند به خرم آباد و ... كه مي بايست امسال به بهره برداري مي رسيدند در مراحل اوليه متوقف مانده و طبق برنامه زمانبندي شده اجرا نشده اند.
استفاده از ظرفيت خالي فرودگاه مجهز و آماده خرم آباد، احداث راه آهن سپيد دشت- خرم آباد- انديمشك به عنوان خط دوم راه آهن جنوب- شمال براي جذب سرمايه، راه اندازي مجتمع كشت و صنعت و كارخانه پوست و چرم استان، شتاب بخشيدن به احداث سدها، فعال كردن ساخت ماشين سازي خرم آباد كه در حد ساخت سوله متوقف شده است، توزيع عادلانه صنعت در شهرهاي مختلف استان با توجه به منابع آنها و خاتمه محروميت شهرهايي نظير پلدختر، كوهدشت- الشتر، نورآباد از سرمايه گذاري صنعتي، ايجاد دانشكده داروسازي، راه اندازي يخچال سازي، و به ظرفيت كامل رساندن پارسيلون و ... نمونه هايي از تكاليف بر زمين مانده مديران استان از سفر اول رئيس جمهوري به استان است كه متاسفانه به دلايلي از فرصت فراهم شده براي سازندگي در دولت نهم استفاده نشده است.
بنابراين همه كساني كه دغدغه توسعه و پيشرفت استان را دارند بايد با جديت، تلاش و اراده خستگي ناپذير متحد شده و براي آباداني لرستان تلاش كنند. چرا كه اگر تكاليف بر شمرده شده بر زمين نمي ماند جوانان لرستاني در سوداي كار آواره ساير شهرها نمي شدند.
بدون ترديد لرستان براي توسعه و غلبه بر مشكلات و جبران عقب نگهداشتگي ها بايد برنامه اي مدون داشته باشد كه با ايجاد اين حلقه، دستيابي به لرستاني آباد و پيشرفته مورد تاكيد رئيس جمهوري و مردم لرستان دشوار و دور از دسترس نيست. اميد مي رود در سفر دوم هيئت دولت به لرستان طرحي نو دراندازيم و اين سفر را به حركتي براي ايجاد تحول بنيادي در استان، و شكوفايي استعدادهاي آن تبديل كنيم.
خرم آباد- خبرنگار كيهان
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]