واضح آرشیو وب فارسی:فارس: خاتمي: ساختن ايران يك رسالت ملي و انقلابي است
خبرگزاري فارس: رييس بنياد باران اظهار داشت: ساختن ايران به صورت يك الگو، رسالتي ملي، ديني، انقلابي و وجداني براي همه ماست.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي دفتر محمد خاتمي، وي در ديدار با مجمع مديران كل سياسي و فرمانداران دولت اصلاحات گفت: نزديكترين همكاران يك دولت كساني هستند كه مستقيمترين رابطه را با مردم دارند و مديريت بخشهاي مختلف مردمي، اجتماعي و سياسي جامعه را به عهده دارند؛ طبعاً استانداران، فرمانداران، بخشداران و مديران كل سياسي از نزديكترين ياران دولت بشمار ميآيند.
رييس بنياد باران در ادامه گفت: آنها كمتر تخيلي و توهمي با مسايل برخورد ميكنند، چون مستقيما با مشكلات مردم روبرو هستند؛ آنچه از آنها انعكاس پيدا ميكند قابل اطمينانتر است، چون با حرفهاي مردم و نيازهاي آنان آشنا هستند. اگر بخواهيم كاري انجام دهيم و گسترش پيدا كند و در اعماق جامعه پيش رود مهمترين نقش را اين بخش مديريت جامعه دارد.
خاتمي اظهار داشت: در فعاليت فكري و اجتماعي كه جنبه سياسي داشته باشد نه به معناي سياسي رسيدن به قدرت بلكه ارتقا فكر سياسي، اجتماعي اين نيروها با توجه به آگاهي و تجربهشان ميتوانند نقش مهمي داشته باشند.
رييس بنياد باران با اشاره به اوضاع جاري تصريح كرد: نبايد جمهوريت نظام لطمه ببيند و جايگاه مردم سست شود؛ بايد بكوشيم تا معيارهاي اساسي اسلامي به خصوص اخلاق كه بايد مبناي جامعه باشد كمرنگ نشود و همه بايد در اين زمينه تلاش كنند.
وي افزود: معتقد به حاكميت مردم بر سرنوشت خودشان هستيم و ميزان راي ملت است؛ همه دستگاهها را مسئول در برابر مردم ميدانيم؛ به ميزاني كه اختيارات بيشتر باشد مسئوليت هم سنگينتر است از جمله نهادهايي كه ميخواهند و ميتوانند نظارت كنند از جمله مطبوعات، احزاب، گروهها، مجلس، شوراها بايد تقويت شوند و گسترش يابند.
رييس بنياد باران خاطرنشان كرد: معتقديم جامعه دچار عقبماندگي مزمن بوده و بايد جبران شود. فقر، نااميدي نسبت به آينده مسائلي است كه براي ما قابل تحمل نيست. شعارهاي انقلاب و وعدههاي امام (ره) ايجاد اميد و رفع مشكلات است.
خاتمي تاكيد كرد: ساختن ايران به صورت الگو يك رسالت ملي، ديني، انقلابي و وجداني براي همه ماست. براي اين كار نبايد از سرمايههاي مادي و معنوي انقلاب به صورت يكبار مصرف استفاده شود. بنابراين بايد برنامهريزي شود؛ با مسائل عالمانه برخورد شود، زمينه براي رونق اقتصادي و توليد فراهم شود تا استقلال به معني واقعي استقرار يابد. در كنار آن عدالت اجتماعي به صورت سنجيده آن از جمله تأمين اجتماعي در جامعه ايجاد شود.
خاتمي در ادامه گفت: در سياست خارجي روابط ما با دنيا اگر در مسيري قرار گيرد كه نياز به سرمايه و امكانات خارجي با حفظ منافع ملي تأمين شود، ما در مسير درستي هستيم و معتقديم اينها از اهداف انقلاب است.
وي در ادامه افزود: بايد جامعه بداند كدام جريان و فكر بيشتر به رشد انقلاب و آرمانهاي آن ميانديشد؛ بايد رشد جامعه را بالا ببرد. بايد فرصتها را زيادتر كنيم و تهديدها را از جامعه رفع كنيم.
خاتمي تصريح كرد: افزايش تهديد با موضع گيريهايي كه خيلي منطقي نيست انقلابيگري نيست. انقلابيگري آن است كه در عين پافشاري روي اصول كه استقلال، سربلندي كشور و دفاع از مظلومان جهان است، ما بتوانيم بازيگران موفقي باشيم و نه تنها تهديدها را نسبت به كشور كم كنيم بلكه نگذاريم كشور منزوي شود و بسياري از تهديدها را تبديل به فرصت كنيم. اتفاقا در اين حالت است كه ما حالت تهاجمي داريم و دشمنان حالت تدافعي خواهند داشت.
رييس جمهور سابق كشورمان با اشاره به دوره اول رياست جمهوري خود و شعارها و مطالبي كه مطرح كرد و مورد اقبال مردم بود، گفت: آن زمان گفته شد مردم به احساساتشان راي دادند؛ پس دور دوم را چه مي گويند؟ آن وقت كه ما 4 سال تجربه كرده بوديم و اين همه كارشكني وسيع و گسترده از سوي رسانه ملي و نهادهايي كه بايد حافظ اصل كشور و انقلاب باشند بر سر راه دولت بود و وظيفه خودشان ميدانستند كه حداقل دولت را همراهي نكنند و حداكثر اينكه كارشكني كنند. باز هم مردم نظرشان را در انتخاب خود نشان دادند كه نمي شود آگاهانه نباشد.
خاتمي در ادامه گفت: مثل اينكه امروز از نظر رسانههاي گروهي، تريبونهاي اصلي كه بايد اطلاعرساني درست كنند مملكت گل و بلبل است و نه گراني هست نه مشكلي وجود دارد نه بيكاري و نه فقر، فساد و فحشا است.
خاتمي با اشاره به شرايطي كه براي حضور در انتخابات رياست جمهوري اعلام كرده است، گفت: من كه ميگويم بايد با مردم به تفاهم برسيم منظورم اين است كه اگر كسي ميخواهد بيايد، بايد روشنتر و دقيقتر با مردم حرف بزند كه براي چه ميآيد؟ چه كار ميخواهد انجام دهد؟ توقعاتي كه مردم دارند مورد نظر قرار گيرد. اين شرطي است كه براي خود ماست كه آيا مي توانيم بگوييم چه مي خواهيم بكنيم و چه مسائلي داريم؛ آن وقت اگر مردم به آنها راي دادند ديگر كسي نميتواند بگويد از روي احساسات بوده و هيچ كس در نظام نبايد در مقابل آن خواستها بايستد. اگر بنا باشد كه ما يا همفكر ما بيايد، راي به او نشان دهنده تفاهم روي برنامه است و هر كسي كه بيايد بايد بتواند كار كند.
خاتمي اظهار داشت: اينكه شعار و برنامهاي داده شود و با مردم تفاهم شود، ولي نتوان كار كرد اين امر جفاي به مردم است؛ اگر نمي توان اين كارها را انجام داد. بگذاريم كسي بيايد كه بتواند كار كند.
وي در ادامه با استناد به يكي از فرمايشات حضرت امام(ره) در ديدار با نمايندگان مجلس سوم درباره دلايل عدول از بعضي از اصول قانون اساسي به دليل ضرورت زمانه و لزوم بازگشت به اين اصول با عادي شدن شرايط كشور، گفت: آنچه امروز مايه نگراني است اين است كه استثناءها تبديل به قاعده شود و قاعدهها مورد بيتوجهي قرار گيرد.
رييس بنياد باران يادآور شد: معتقدم مهمترين وظيفه رئيس جمهور اجراي قانون اساسي است و اگر زمينه انجام اين وظيفه فراهم باشد آمدن معني و فايده دارد.
خاتمي خاطر نشان كرد: آن بخش اختياراتي كه مورد تأييد و عمل قرار گرفت، نتيجه تلاشهايي بود كه رهبر انقلاب در دوره رياست جمهوري خود انجام دادند. ايشان تلاش كردند حقوق رئيس جمهوري را احيا كنند كه البته اگر اين تلاش ها نبود و نطفه آن در آن زمان بسته نشده بود باز هم وضع بدتر از آن ميشد كه شد. ولي معتقدم اينها كافي نيست؛ من معتقدم كه رئيس جمهوري بايد بتواند اين وظيفه را به خوبي به انجام برساند؛ البته رئيس جمهوري كه خود به قانون اساسي معتقد و پايبند باشد.
خاتمي در پايان خاطر نشان كرد: هيچ گاه با مردم پنهان كاري نخواهم داشت، البته منظورم اين نيست كه هر چه در ذهنم ميگذرد، بگويم چون فكر ميكنم گفتن بعضي چيزها ممكن است به صلاح نباشد و مشكل ايجاد كند، ولي بايد سعي كرد كه با مردم صادق باشيم و خلافگويي نكنيم. من همواره در ميان مردم خواهم بود. مگر ميشود مردم را تنها گذاشت، ولي اين بدان معني نيست كه به هر قيمتي به قدرت رسيد.
وي افزود: هر چه دارم از آن مردم است و هميشه از حقوق مردم دفاع كردهام و به آن افتخار ميكنم و اين را عين دفاع از آرمانهاي انقلاب و اسلام ميدانم.
انتهاي پيام/
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]