واضح آرشیو وب فارسی:فارس: جوادي: توسعه صنعتي در مازندران با تغيير نگرشها و استفاده از منابع سازگار صورت گيرد
خبرگزاري فارس: معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست كشور گفت: توسعه صنعتي در مازندران بايد با تغيير نگرشها و بهرهگيري از منابع موجود و سازگار با محيط زيست استان صورت گيرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از بابلسر، فاطمه واعظ جوادي ظهر امروز در سلسله نشستهاي تخصصي اعضاي هيئت دولت در دانشگاه مازندران به سئوالات دانشجويان مازندراني پاسخ گفت.
خروج دام از مراتع در راستاي حفظ محيط زيست، برنامههاي سازمان حفاظت از محيط زيست براي جلوگيري از قطع غيرقانوني درختان جنگلهاي شمال كشور، مشكلات ناشي از بحران زباله در استانهاي شمالي، ساخت پالايشگاه در مازندران و سياستهاي سازمان حفاظت از محيط زيست در خصوص محصولات GMO از جمله سئوالات دانشجويان علوم پايه دانشگاه مازندران از رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست كشور بود.
معاون رئيس جمهور در پاسخ با سئوالات دانشجويان در خصوص احداث پالايشگاه در بندر اميرآباد تصريح كرد: اين سازمان در برابر ساخت پالايشگاه در نزديكي پناهگاه حيات وحش ميانكاله سرسختانه ايستاده است.
وي با اشاره به اينكه اين طرح به لحاظ علمي پذيرفتني نيست، افزود: اين پالايشگاه ميتواند در مسير خط لوله نكا ـ جاسك آن هم با ارائه گزارش ارزيابي منطقهاي صورت گيرد.
به گفته وي اين طرح قرار بود با احداث يك نيروگاه 90 مگاواتي برق در كنار آن صورت گيرد كه به معناي علم كردن چند دودكش سياه در منطقهاي است كه در فاصله كمتر از 5/1 كيلومتري آن روستا با زمينهاي كشاورزي وجود دارد كه به هيچ وجه پذيرفتني نيست با از بين بردن اشتغال پايدار يك منطقه يك توسعه نامتوزان را موجب شويم.
واعظ جوادي گفت: در برابر اين پيشنهاد توصيه كرديم به جاي احداث پالايشگاهي با آلودگيهاي فراوان زيست محيطي، اشتغال تنها 500 نفر و صرف دو تا 3 ميليارد دلار هزينه صنايع تبديلي و غذايي و دامداريهاي بزرگ در منطقه احداث شود.
وي به يكي از كارخانجات بزرگ توليد لبنيات در مازندران اشاره كرد و افزود: فرآوردههاي لبني اين كارخانه هم اكنون در اكثر خطوط هوايي ايران و كشورهاي حاشيه خليج فارس ارائه ميشود كه ميتوان با احداث كارخانجاتي از اين دست توسعه متوزان و اشتغال پايدار را در منطقه موجب شد.
رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست كشور با اشاره به سفر با مسئولان ارشد مازندراني به يك كشور آفريقايي نيز يادآور شد: در اين سفر به آقايان نشان داديم كه اين كشورها تنها با نشان دادن يك تخم تمساح و يا يك گوزن از راه دور صدها دلار از گردشگران دريافت ميكنند، آيا اين منابع بكر و طبيعي و ذخيرههاي ارزشمند زيست محيطي در مازندران وجود ندارد.
وي تحولات و تغيير نگرشها و انديشهها در بهرهگيري از داشتهها و استفاده از تجربيات مناطق مشابه را در ايجاد اشتغال و توسعه مازندران مهم ارزيابي كرد و اظهار داشت: در مازندران منابع بيشماري براي رفع مشكل اشتغال و توسعه وجود دارد كه تنها بايد آنها را مديريت كرد.
واعظ جوادي بر ايجاد تعاونيهاي زيست محيطي در مازندران تاكيد كرد و اظهار داشت: با تعريف هشت نوع تعاوني و با فراهم آوردن زيرساختها امكان جذب گردشگر را فراهم كرديم كه اميدواريم دوستان تنها با مديريت منابع بتوانند از اين مهم بهره ببرند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست كشور در خصوص مشكلات ناشي از بحران زباله در استان شمالي، تبعات و راهكارهاي آن نيز گفت: شيوه توليد زباله و زندگي در عصر حاضر موجب گسترش و دامن زدن به بحران زباله در شهرها از جمله استانهاي شمالي شده است.
واعظ جوادي با تاكيد بر اينكه هم اكنون هيچ كس مسئوليت تفكيك زبالههاي توليدشدهاش را نميپذيرد، تصريح كرد: راه حل بسياري از مشكلات اين چنيني در اشاعه فرهنگ زندگي صحيح، پرداخت هزينه مصرف و توليد زباله از سوي دانشجويان و استادان دانشگاهي است.
وي ادامه داد: بر اساس دستور رئيس جمهور در سفر دوم به استان گيلان، در سال آينده براي رفع مشكل زباله در استانهاي شمالي رديف بودجهاي خاص تعريف ميشود.
واعظ جوادي با اشاره به اينكه در سال گذشته به دليل مشكلات مالي هيچ خروج دامي در كشور صورت نگرفته است، تصريح كرد: در خروج دامها مقرر شده است با احداث شهركهاي دامپروري زمينههاي توليد و پرورش انواع دام با اعطاي زمين و تسهيلات ارزان قيمت و زودبازده اين امر محقق شود.
وي يادآور شد: در سال 82 با برنامه صيانت از جنگلهاي شمال كشور در راستاي جلوگيري از نابودي مناطق جنگلي و بكر اين مناطق گام برداشته شود.
به گفته جوادي در مناطقي كه به ناچار براي احداث راه و يا سد مجبور به قطع درختان باشيم، سازمانهاي مذبور موظفند درختاني با همان معادل سني در همان زمان انجام پروژه در آن منطقه بكارند.
رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست كشور در خصوص سياستهاي اين سازمان در برابر محصولات GMO نيز بيان داشت: در طي سالهاي گذشته در كشور مباحث سخت و سنگيني در اين خصوص رخ داد كه در دولت نهم پس از يك سال و هشت ماه كارشناسي به يك نتيجه مشترك دست يافتند.
به گفته وي هم اكنون بخش پژوهشي در خصوص محصولات با تغييرات ژنتيكي آزاد است اما بر اساس لايحه دولت ارزيابي احتمالي مخاطرات اين محصولات بر عهده سازمان حفظ محيط زيست است.
انتهاي پيام/ص
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]