واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: توسط مديريت جديد سازمان فرهنگي هنريهمايش تعزيه و آيينهاي عاشورايي محرم امسال برگزار ميشود
گروه هنر: يكي از برنامههاي مهم محرم امسال برگزاري همايش تعزيه و آيينهاي عاشورايي است تا علاوهبر اجراهاي تعزيه و نمايشهاي ديني در ارتباط با محرم و عاشورا، كارهاي صحنهاي هم در قالب همايش داشته باشيم.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، در نشست خبري دومين جشنواره كودك و تئاتر كه صبح امروز 30 مهر 87 در فرهنگسراي هنر برگزار شد، «شهرام كرمي» مدير جديد مركز هنرهاي نمايشي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با تشريح برنامههاي اين جشنواره، در توضيح برنامههاي خود از برگزاري همايش تعزيه و آيينهاي عاشورايي در ماه محرم سال جاري توسط سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران خبر داد.
وي در ادامه گفت: يكي از برنامههاي مهم امسال برگزاري اين همايش است تا علاوهبر اجراهاي تعزيه و نمايشهاي ديني در ارتباط با محرم و عاشورا، كارهاي صحنهاي هم در قالب همايش داشته باشيم. به دليل ارتباطي كه فرهنگسراها با مردم دارند و مخاطب به چشم مكاني فرهنگي و برگزاركننده مراسم مذهبي در مناسبتها به آن نگاه ميكند، در اين زمينه خود را مصر ميدانم كه در حوزه تئاتر ديني فعال و حامي گروهها باشم. تلاش بر اين است كه در سال چند كار ديني و مذهبي در ارتباط با مناسبتهاي مذهبي به روي صحنه برود.
اين مقام مسئول افزود: براي بهبود برگزاري همايش از برگزاري آن به شكل سنتي پرهيز ميشود و هدف مركز هنرهاي نمايشي سازمان اين است كه با جريان دادن به اين همايشها و توجه به گروههاي تعزيه به آن تحرك بدهيم. شهرداري اعلام آمادگي كرده كه خانه تعزيه تهران را تأسيس خواهد كرد و اقدامات آن در حال پيگيري است.
كرمي تأكيد كرد: تعزيه به عنوان نمايش ديني و سنتي بيشتر از اين بايد مورد توجه و حمايت قرار بگيرد و اين سازمان وظيفه خود ميداند كه از آن حمايت كند. با فعالان اين حوزه تفاهمهايي انجام شده كه اميدوارم به نتايج خوبي برسيم.
در اين نشست «مجيد گياهچي» دبير دومين دوره جشنواره كودك و تئاتر در تشريح روند برگزاري جشنواره گفت: اولين قدمي كه منجر به برگزاري اين جشنواره براي دومين سال متوالي شد، مسابقه نمايشنامهنويسي كودك بود كه در سال 85 توسط اين سازمان برگزار شد و استقبال از آن جشنواره اول و در ادامه دوم تئاتر و كودك را پايهگذاري كرد.
وي ادامه داد: برگزاري مسابقه نمايشنامهنويسي به منظور ارتقاي سطح كيفي نمايشها انجام شد كه نتايج خوبي هم داشت. فرهنگسراها به دليل تعدد و پراكندگي در نقاط مختلف شهر، امكان دسترسي مناسبي براي خانوادهها دارد و جا دارد كه با ارائه آثار نمايشي با كيفيت مطلوب اين فرهنگ در خانوادهها ارتقا يابد.
اين مقام مسئول فزود: فراخوان جشنوراه در بهار سال جاي ارائه شد كه 90 گروه تا خرداد ماه اعلام امادگي كردند. 16 نمايش به دليل شركت يك كارگردان با دو متن حذف شد و 18 گروه نيز تا مرحله بازبيني انصراف دادند. سرانجام هيأت بازبيني متشكل از «اردشير كشاورزي» از سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، «عادل بزدوده» از كانون پرورش فكري كودك و نوجوان، «حسينعلي شوندي» از حوزه هنري و «منوچهر اكبرلو» از مركز هنرهاي نمايشي 56 نمايش را بازبيني كردند كه در نهايت 10 گروه براي اجراي جشنواره برگزيده شد.
گياهچي در ادامه توضيح داد: نمايشهاي «كدوقلقله زن» به نويسندگي و كارگرداني جواد ذوالفقاري، «قصه بخت» نوشته و كار داوود فتحعليبيگي، «آهاي كدو كجا كجا» نوشته و كار رامين كهن، «وقتي نخودي غول ميشود» نوشته گروهي و كار افسانه زماني، «مشمش قليخان» نوشته گيتي داوودي و كارگرداني ناصر آويژه، «من و فردا» نوشته و كار مشترك شهروز شمس و اصغر فريدي ماسوله، «رمپل» نوشته جين ام متسون به كارگرداني سيمين اميريان، «آبيترين آسمون» نوشته عليرضا دهقاني و كار ماندانا عبقري، «ماهي» نوشته ويدا قهرماني و كار محسن ايمانخاني و «قصه امروز ما» نوشته و كار مهدي قلعه برگزيده شدند كه نمايش مشمش قليخان به دليل مشكلات خود انصراف داده است.
وي ادامه داد: اين 9 گروه كار خود را از 5 آبان آغاز ميكنند اما مراسم افتتاحيه جشنواره 13 آبان همزمان با روز دانشجو در فرهنگسراي هنر برگزار ميشود. در اجراي اين جشنواره فرهنگسراهاي بهمن، خانواده، ابن سينا، دختران، خاوران، هنر، خانه فرهنگ نور، حوزه هنري، سالن بوستان كانون پرورش فكري كودك و نوجوان مشاركت دارند. در افتتاحيه اين جشنواره از منتخبان و هنرمندان دوره اول نيز قدرداني ميشود.
كرمي در ادامه اين نشست در توضيح اهداف جشنواره گفت: يكي از اهداف اصلي اين جشنواره مخاطبمحور كردن تئاتر كودك است. ما صرفا به اجرا بسنده نميكنيم و اجراي 8 ماهه در فرهنگسراهاي مناطق مختلف شهر اقدامي در اين جهت است. با توجه به اينكه خودم سال گذشته در اين رپرتوار شركت داشتم و با مشكلات گروههاي اجرايي آشنا هستم، با پذيرش اين مسئوليت سعي در رفع نقائص و تقويت محاسن آن دارم.
كرمي تصريح كرد: ما ميخواهيم اجرهاي تئاتر در فرهنگسراها را برگزيده و منسجم كنيم تا فرهنگ تئاتري خانوادهايي كه با فرهنگسراها ارتباط دارند ارتقا يابد. بر اين اساس جدول ما متغير برنامهريزي شده و به محض اينكه متوجه شويم گروهي در برقراري ارتباط با مخاطب دچار مشكل است، گروه ديگري جايگزين خواهد شد.
اين مقام مسئول يادآور شد: از برنامههاي ويژه اين دوره از جشنواره تئاتر و كودك چاپ نمايشنامههاي منتخب اين دوره با همكاري فرهنگسراي هنر، برگزاري جلسات نقد و بررسي آثار با مشاركت انجمن كودك و نوجوان خانه تئاتر و قدرداني از منتخبان دوره قبل است. من اميدوارم با بيش از 5000 اجرا تا ارديبهشت 88 جشنواره موفقي را پشت سر بگذاريم.
وي در اين نشست از برگزراي دور دوم مسابقه نمايشنامهنويسي كودك و نوجوان با مشاركت و حمايت بنياد حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس و ستاد اقامه نماز سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران خبر داد.
كرمي درباره نحوه برخورد عوامل فرهنگسراها با گروههاي تئاتري در دوره قبل توضيح داد: فرهنگسراها سالنهاي اختصاصي تئاتر ندارند و هنرمندان نبايد توقعي از فراهم شدن تمام امكانات داشته باشند اما براي بهبود اين مسئله با مسئولان تفاهم كردهايم كه همكاري مناسبتري با گروهها شود. براي حضور مخاطب نيز همه اجراها به صورت نيمبها از 500 تا 1000 تومان خواهد بود به جز فرهنگسراي خاوران كه تا 300 تومان هم كاهش مييابد.
وي از ديگر برنامهاي مهم خود در 6 ماهه دوم سال از بزرگداشت سيامين سال پيروزي انقلاب در قالب برنامه «30 سال 30 تماشا» خبر داد و گفت: براي اين مهم به 7 گروه نمايش حرفهاي سفارش كار داده شده كه اسامي آنها در صورت توافق قطعي، اعلام ميشود.
مدير مركز هنرهاي نمايشي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران ادامه داد: اين گروهها در قالب نمايشهاي صحنهاي، عروسكي، خياباني، كودك، پانتوميم و آييني در دي و بهمن در سطح فرهنگسراها اجرا دارند. در اين ميان مسابقه بزرگ نمايشنامهنويسي انقلاب نيز در دو بخش برگزار ميشود.
وي در توضيح بيشتر افزود: بخش اول مسابقه با فراخوان برگزار ميشود و دومي معرفي و قدرداني از برترين اثر ادبيات نمايشي 30 سال پس از انقلاب است كه با نظرسنجي و آراي هنرمندان انجام خواهد شد يعني در اين بخش داوري وجود ندارد.
وي در پايان از بازنگري در روال برگزاري جشنوارههاي كانونها و بانوان خبر داد و درباره تمركز در سالنهاي تئاتر فرهنگسراها توضيح داد: تا چند ماه آينده سالنهاي اختصاصي تئاتر سازمان افتتاح خواهد شد كه مركز اصلي آن تماشاخانه ايرانشهر است اما تا آن زمان سالنهاي تجربه و مبارك فرهنگسراي بهمن به شكل دائم در خدمت اجراي تئاتر است و با مديريت «شكرخدا گودرزي» از هفته گذشته فعاليت جديتر خود را آغاز كرده است. سعي ما تغيير از رويكرد حمايتي به مشاركتي است و اميدوارم با تشكيل كميتههاي ارزيابي سطح برگزاري جشنوارهها و كاركرد سالنها بهبود يابد.
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]