واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديركل مالكيت صنعتي سازمان ثبت: رسانهها درباره قانون جديد ثبت اختراعات اطلاعرساني كنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق اقتصادي
مديركل مالكيت صنعتي سازمان ثبت اسناد و املاك كشور با موثر خواندن قانون جديد ثبت اختراعات، طرحهاي صنعتي و علائم تجاري و مفاهيم مالكيت معنوي در نوآوري و شكوفايي كشور، خواستار ايفاي نقش جدي آموزشي و اطلاع رساني رسانهها در اين زمينه شد.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، محمدحسن كياني كه در دهمين نشست درون سازماني سازمان ثبت اسناد سخن ميگفت با اشاره به يكي از وظيفههاي مهم اين سازمان به عنوان مرجعيت ملي مالكيت معنوي افزود: تصويب اين قانون در سال گذشته كه از سال 1310 تا كنون اصلاح نشده بود از اقدامات مهم و اساسي اين سازمان بود كه بويژه در زمينه حمايت از نشانههاي جغرافيايي كالا، تاثير فراواني در زمينه حمايت از كالاهاي ملي از قبيل صنايع دستي، فرش، زعفران و پسته در بازارهاي جهاني دارد.
وي افزود: در اين زمينه سازمان ثبت اسناد با تصويب مجلس شوراي اسلامي به عنوان نماينده جمهوري اسلامي ايران به دو معاهده موثر در زمينه حمايتهاي بين المللي يعني معاهده ليسبون و معاهده حمايت از نشانههاي جغرافيايي ملحق شد.
كياني با اشاره به حمايتهاي قانوني سازمان ثبت اسناد و املاك كشور از مخترعين، به تصويب قانون جديد ثبت اختراعات، طرحهاي صنعتي و علائم تجاري در سال 86 اشاره كرد و گفت: در اين قانون مباحث مربوط به علائم تجاري و اختراعات به روز شده و به عنوان مثال در قانون قبلي يك مخترع فقط ميتوانست امتياز اختراع خود را براي تجاري سازي و منافع اقتصادي، منتقل كند در حالي كه در قانون جديد مخترع مي تواند اجازه استفاده از اختراع خود را به افراد مختلف بدهد و امتياز اصلي آن همچنان براي مخترع محفوظ ميماند.
وي با موثر خواندن نقش رسانهها در تشريح اين مسائل براي افكار عمومي و تاثير آن در بخشهاي مختلف، افزود: اميدواريم ساير دستگاههاي مربوطه نيز در همكاري با سازمان ثبت اسناد و املاك كشور و حل مشكلات و كمبودهاي نيروي انساني و فضاي اداري بتوانند كمك شاياني به اجرايي شدن اين قانون و ساير وظايف و كاركردهاي مهم اين سازمان بكنند.
مديركل مالكيت صنعتي سازمان ثبت اسناد ادامه داد: سازمان ثبت اسناد و املاك كشور در زمينه مالكيت صنعتي نزديك به سه ربع قرن سابقه فعاليت دارد و نزديك به نيم قرن نيز در تعاملات بين المللي اين بخش فعال است.
وي همچنين در خصوص نتايج سفر هيئت اعزامي اين سازمان به مجمع عمومي سازمان جهاني مالكيت معنوي (وايپو) نيز گفت: در اين اجلاس يكي از مباحث مطرح شده اصلاح معاهده ليسبون مربوط به ثبت بين المللي نشانهاي تجاري و مباحثي از قبيل همزيستي دو نام در قالب نشان بود كه اين موضوع با مخالفت هيئت جمهوري اسلامي ايران مواجه شد و فعلاً از دستور كار وايپو خارج شد.
وي در تشريح اين مورد افزود: بر اساس بحث همزيستي دو نام در قالب نشان، كشورهاي فاقد سابقه و اصالت در زمينه محصولات مهمي همچون فرش و زعفران مي توانند با نامگذاري صوري و جعلي مكانهاي خود به نامهاي معروفي همچون كاشان در عرصه فرش، با اين نامهاي تجاري محصولات خود را به بازارهاي جهاني عرضه كنند كه اين اتفاق در سالهاي اخير مشكلات زيادي را براي تجار ايراني به بار آورده است و لذا به جهت جلوگيري از اين مساله و حمايت از نشانهاي تجاري و جغرافياي ايران در بازارهاي جهاني با اين موضوع مخالفت كرديم و از دستور كار خارج شد.
سياوش يعقوبي مديركل روابط عمومي سازمان ثبت اسناد و املاك كشور نيز در اين نشست با اشاره به اهميت اداره كل مالكيت صنعتي در تعاملات ملي و بين المللي اين سازمان، خواستار اطلاع رساني بيشتر از قوانين و فرآيندهاي اين بخش و فرهنگ سازي براي آشنايي بيشتر مخترعين و فعالان اقتصادي شد و از تلاشهاي مجدانه كياني، مديركل مالكيت صنعتي و كاركنان اين بخش جهت برنامه ريزي براي پويايي و روزآمدي اين بخش مهم به عنوان نماينده سازمان در عرصه هاي بين المللي تقدير و تشكر كرد.
انتهاي پيام
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]