واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام: امروز شاهد خيزش ايران براي گسترش علم و دانش هستيم
خبرگزاري فارس: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: امروز بار ديگر شاهد رجعت به پيام دانشآفرين قرآن هستيم و حركت و خيزشي در ايران و كشورهاي اسلامي براي تحصيل علم و گسترش دانش بوجود آمده است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، اكبر هاشمي رفسنجاني كه در چهل و هشتمين كنگره انجمن دندانپزشكي ايران در مركز همايشهاي تخصصي ايرانيان برج ميلاد سخن ميگفت، آيات نخستين سوره مباركه "علق" را نشانگر توجه ويژه خداوند و دين اسلام به دانش و علم به عنوان پايه همه نيكيها، حركات و رفاه و پيشرفت بشري دانست.
وي افزود: آيات نخستين سوره مباركه علق كه وصف حال خود ماست، تصادفي در روزگاري كه اهل علم مكه از عدد انگشتان دست بيشتر نبودند نازل نشده، بلكه خداوند تاكيد فرموده دليل خلقت انسان دانشجويي اوست.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: ايرانيان از ديرباز بر اساس آموزههاي قرآني علماندوزي را سرلوحه كار قرار دادند و دانشمندان بزرگي در كشور ما وجود داشتهاند كه منشاء خدمات و بركات بودهاند، اما مدتي پيام قرآن براي كسب علم و پيشرفتهاي علمي فراموش شد كه خوشبختانه امروز بار ديگر شاهد رجعت به پيام دانشآفرين قرآن هستيم و حركت و خيزشي در ايران و كشورهاي اسلامي براي تحصيل علم و گسترش دانش بوجود آمده است.
وي افزود: محور سياستهاي كلي نظام جمهوري اسلامي در 20 سال آينده بر اساس سند چشمانداز دانايي و در جلساتي كه براي تدوين اين سياستها برگزار شد، از ميان مؤلفههاي مختلف همچون صنعت، كشاورزي، تجارت و مسائل اقتصادي روز، دانايي را محور قرار داديم كه همه قدرت و نشاط از دانش است.
هاشمي رفسنجاني ادامه داد: اگر سياستهاي سند چشم انداز 20 ساله به خوبي اجرا شود، قرار است ايران رسالت خود را در خيزش علمي جديد دنيا به عهده بگيرد. كه اين مسئله براي ما تازگي ندارد و از افتخارات كهن ماست.
وي ادامه داد: در روزگار ظهور تمدنهاي بزرگ دنيا در صدر اسلام ايرانيها در تحقق تمدن اسلامي كه برآمده از تمدنهاي باسابقه جهاني است، پيشتاز بودند و كسي منكر نيست كه ما با وجود آنكه فارسي زبان هستيم بهتر از عراق و مردم ديگر كشورهاي اسلامي پيام قرآن را درك كردهايم.
رئيس مجلس خبرگان رهبري اظهار داشت: كلام پيامبر بزرگ اسلام در روزگاري كه همت مردمان جزيرةالعرب براي كسب دانش تا حد چين بود نشانگر توانايي ما در كسب علم و دانش است كه آن حضرت فرمودند اگر دانش در ثريا باشد، مردمي از سرزمين پارس آن را به زير ميكشند و ما در حالي به توسعه علمي رسيدهايم كه هنوز به ثريا نرسيدهايم.
وي افزود: ظهور و تمدن اسلامي در شرايطي كه تمدنهاي بزرگ رو به افول بودند اين انگيزه را به ايرانيان داد كه از تمدنهاي ديگر قالبهاي ترجمه و تحقيق و علمآموزي بهرهگيرند و با استفاده از دانش دنيا را روشن كنند و حقيقتا ايرانيان در علوم مختلف كار بزرگي انجام دادهاند.
هاشمي رفسنجاني با تقسيمبندي علوم به «علم ابدان» و «علم اديان» و در كلام نبوي اظهار داشت: پيامبر بزرگ اسلام علوم غير آسماني را همسنگ علوم آسماني به بشريت معرفي فرمودند و كلمات نوراني آن حضرت درباره موضوعات پزشكي كه در تحولات اين عرصه تاثيرگذار بوده، انگيزه حركت علمي ايرانيان در طول تاريخ بوده است.
«در همان روزگار دانته در نمايشنامه كمدي الهي، ابن سينا و ابن رشد را همپاي مفسدان در طبقات جهنم قرار داد و درحالي كه بعدا از خدمات دانشمندان ايراني استفاده كردند، آنها را پيشتر تحقير كردند و حتي پيامبر بزرگ اسلام را بعنوان منشاء دانش مورد هجمه قرار دادند».
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: امروز بار ديگر زمينهاي پيدا شده كه ايرانيان به اعتراف محققان و صاحبنظران متحدترين مردم دنيا هستند در مسير انجام كار بزرگي قرار گرفتند و در سراسر دنيا به عنوان محقق و استاد در زمينههاي مختلف ميدرخشند.
هاشمي رفسنجاني افزود: در شرايطي كه جمعيت دانشجوي ما رو به فزوني است تلاش كردهايم ميدان تحويل علم باز شود و بر اساس سند چشمانداز در برنامه پنجم توسعه جهش بزرگي در بودجههاي تحقيقاتي به وجود آورديم كه مسير علمآموزي تسهيل خواهد كرد.
هاشمي رفسنجاني يكي از عوامل پيشرفت را نياز به توسعه عنوان كرد و گفت: امروز نياز به تحقيقات جهت پيشرفت واقعي است و حرف اول را ميزند و تمايل دنيا براي استفاده از تجارب ديگران بيشتر شده و ايرانيان سرآمد آموزش تجربيات خود و ديگران هستند و از سياستهاي ديگر ما اين است كه در اين مسير از شخصيتهاي نيرومند خود در سطح دنيا براي پرورش استعدادها استفاده كنيم كه اميد است اين كار توسط مجريان مناسب در آينده تحقق يابد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به حضور 100 هزار دندانپزشك و پزشك در داخل كشور از امكانات مناسبي برخوردارند در پايان بر لزوم ايجاد مركزي بزرگ، مجهز به امكانات روز و مدرن براي برگزاري جلسات علمي مستمر تاكيد كرد و گفت: اگر با كمك مجموعه پزشكان و مسئولان ذيربط مركزي براي همايشهاي تخصصي و پيشرفته علمي ايجاد كنيم، بزودي شاهد جهش خواهيم بود و اين مركز به محلي قابل توجه براي دانشمندان دنيا تبديل ميشود.
چهل و هشمين كنگره سالانه انجمن دندانپزشكان ايران صبح امروز سه شنبه با حضور شخصيتهاي علمي و سفراي خارجي مقيم كشورمان در مركز همايشهاي تخصصي ايرانيان برج ميلاد برگزار شد و در آغاز كنگره پيام رئيس فدراسيون بينالمللي دندانپزشكي قرائت شد و غزنوي رئيس انجمن دندانپزشكي ايران با ارائه گزارشي از عملكرد اين انجمن يكي از اقدامات صورت گرفته را طرح ايده تشكيل اتحاديه انجمن هاي دندانپزشكي آسياي ميانه عنوان كرد.
انتهاي پيام/
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]