واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يونايتدپرس: چين به خط لوله گاز صلح مي پيوندد
تهران - خبرگزاري يونايتدپرس گزارش داد، مقام هاي پاكستاني گفته اند كه در پي سفر رييس جمهوري اين كشور به چين، امكان پيوستن چين به خط لوله گاز ايران به پاكستان و هند، مطرح شده است.
يونايتدپرس در ادامه اين گزارش، به ابراز تمايل رييس جمهوري پاكستان به پيوستن به طرح خط لوله گاز ايران به هند و پاكستان كه مدتهاست هند پيشبرد اين طرح را به تاخير انداخته است، اشاره كرده و افزوده است كه "آصف علي زرداري پس از سفر اخيرش به چين، حتي گفته است كه چين مي تواند در اين طرح جاي هند را بگيرد يا اينكه خط لوله تنها بين ايران و پاكستان احداث شود و چين در آن سرمايه گذاري كند."
يونايتدپرس در ادامه اين گزارش اعلام كرد كه در پي سفر "محمود احمدي نژاد" رييس جمهوري ايران به پاكستان، تهران در ماه آوريل گذشته يك موافقتنامه خريد و فروش گاز (واسطه) به پاكستان، با اسلام آباد امضا كرد.
طرح خط لوله كه هزينه احداث آن 4/7 ميليار دلار و طول آن 1724 مايل است، از منابع گاز پارس در جنوب ايران با ظرفيت ارسال سالانه دو هزار ميليارد فوت مكعب، نهايي شده است.
يونايتدپرس در ادامه گزارش داده كه انتظار مي رود ظرف 15 سال آينده ميزان تقاضاي هند براي گاز طبيعي به دو برابر ميزان كنوني افزايش يابد و به همين سبب خط لوله گاز ايران به پاكستان و هند براي دهلي نو جذابيت دارد.
چين بطور رسمي درباره احتمال پيوستنش به خط لوله مزبور اظهار نظري نكرده و تعهدات تركمنستان براي حمل گاز طبيعي به حوزه خزر، اجراي طرح احداث خط لوله گاز طبيعي تركمنستان از طريق خاك افغانستان را با شك و ترديد روبرو كرده است.
يونايتدپرس در ادامه به نقل از روزنامه "هندو" گزارش داده كه تركمنستان قراردادهاي متعددي با كشورهاي حوزه خزر و چين براي انتقال گاز طبيعي اش از طريق يك خط لوله ، منعقد كرده اما منابع تامين هزينه هاي اين خط لوله ها از توان تركمنستان خارج است و در عين حال ميزان توليد گاز طبيعي تركمنستان از آنچه كه انتظار مي رفت، يعني از رقم 5/2 هزار ميليارد فوت مكعب گاز طبيعي كه رقم مورد نظر براي توليد گاز طبيعي در سال 2007 بود، نزول كرد.
بر اساس اين گزارش، روزنامه هندو در ادامه نوشته است كه پايين آمدن ميزان توليد گاز طبيعي تركمنستان در سال 2007 از رقم مورد هدف، به معناي آن است كه طرح هاي مربوط به تامين گاز طبيعي در آينده نياز به اتكا به منابع بهره برداري نشده گاز طبيعي دارند.
در ادامه اين گزارش آمده كه پاكستان براي انعقاد قراردادي اطمينان بخش با ايران بمنظورخريد گاز طبيعي مورد نياز خود از منابع پارس در جنوب ايران، حركت كرده است تا از طريق خط لوله گاز ايران - پاكستان - هند، گاز مورد نياز خود را تامين كند.
مقام هاي چين نيز پس از مذاكراتي كه با مقام هاي ارشد پاكستاني انجام داده اند، نسبت به پيوستن پكن به طرح احداث خط لوله "آي پي آي" ابراز تمايل كرده اند.
شبس/مترجمام/ 1389.
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]