واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رئيسجمهور پرسشهاي آخر مهرش را از سينماگران پرسيد؛اعتراض به سياستهاي سينمايي در ميهماني احمدينژاد
اعتماد ملي: سرانجام گروهي از سينماگران كه در ميان آنان چند نفر از كارگردانان برجسته نيز ديده ميشدند، به ميهماني محمود احمدينژاد رفتند تا در گفتوگويي رودررو با او از مسائل و مشكلاتي بگويند كه در 3 سال اخير بارها و بارها به صورت گروهي يا فردي از آن سخن گفته بودند و گوش شنوايي نيافته بودند. اين ديدار در حالي صورت گرفت كه كارگردانان برجستهاي در اين ميهماني غايب بودند. نام كساني چون بهرام بيضايي، بهمن فرمانآرا، داريوش مهرجويي، ناصر تقوايي، مسعود كيميايي، عباس كيارستمي، رخشان بنياعتماد و... در ميان غايبان اين ميهماني امري طبيعي است اما غيبت سينماگران برجستهاي كه به فيلمسازان سينماي بعد از انقلاب اسلامي منسوب شدهاند، مانند مجيد مجيدي، ابراهيم حاتميكيا، بهروز افخمي، احمدرضا درويش، كمال تبريزي و... سوالبرانگيز است.
اگر يك يا دو نفر از آنان در اين نشست نبودند، غيبتشان اتفاقي جلوه ميكرد اما اكنون جواب منفي آنان به اين دعوت حكايت از نارضايتيهاي گسترده از سياستهاي سينمايي دولت نهم در ميان بسياري از چهرههاي سينمايي دارد كه به راحتي نميتوان آنان را به جناح سياسي خاصي منسوب كرد بلكه آنان سينماگران مستقلياند كه به نحوي به ارزشهاي انقلاب اسلامي نيز دل بستهاند. غيبت سينماگران برجستهاي از اين جنس چيزي نبود كه از ديد سينماگران حاضر پنهان بماند و در سخنان چند نفر از سينماگران بازتاب يافته است. به گزارش اعتماد ملي آنچه از اين ديدار در خبرگزاريها نقل شده است، بيشتر به روايت چهرههاي سينمايي نزديك به دولت نهم است و كارگردانان مستقلي نظير محمدمهدي عسگرپور، ابوالحسن داوودي، اصغر فرهادي و عليرضا داوودنژاد كه در اين نشست انتقادهاييرا از سياستهاي سينمايي مطرح كردهاند، روايتي از اين نشست ارائه ندادهاند وعليرضا داوودنژاد به گفتن اين نكته بسنده كرده است كه در اين نشست سينماگران بدون سانسور و پردهپوشي سخن گفتهاند. يكي از كارگردانان حاضر در اين نشست در پاسخ به اين پرسش اعتماد ملي كه چرا گزارشي از اين جلسه نميدهيد، گفت كه قرار اول ما بر اين بود كه اين نشست مطبوعاتي نشود.
براساس گفتوگوي خبرنگار اعتماد ملي در اين نشست سينماگران انتقادهايي را با احمدينژاد در ميان گذاشته و به سياستهاي سينمايي اعتراض كردهاند. فيلمها يكي از موضوعهايي است كه چند كارگردان با صراحت آن را مطرح كرده و به آن اعتراض كردهاند و ميزان اعتراض آنقدر بوده كه در سخنان پاياني رئيسجمهور هم بازتاب يافته و او گفته است كه با سانسور نميشود جلوي تهاجم فرهنگي را گرفت. با اين حال برخي از چهرههاي نزديك به هيات اسلامي هنرمندان كه از منتقدان معاونت سينمايي وزارت ارشاد هستند، در گفتوگوهايشان تلاشكردهاند انتقاد از سياستهاي سينمايي را به انتقاد از معاونت سينمايي تعبير كنند. اين بحثها در حالي صورت ميگيرد كه مديران سينمايي وزارت ارشاد به اين نشست دعوت نشدهاند و با توجه به انتقادهاي هميشگي مشاور هنري رئيسجمهور برخي از كارشناسان پيشبيني ميكنند در آستانه انتخابات ممكن است بر اين اساس با اعتراض برخي از چهرههاي نزديك به دولت به سياستهاي معاونت سينمايي فضاي بازتري در سينما ايجاد شود تا چهره جذابتري از رئيسجمهور كنوني براي انتخابات آتي ترسيم شود. رابطه ميان انتخابات و اين نشست اگر چه از طرف هنرمندان نزديك به رئيسجمهور تكذيب شده و مطبوعات اصلاحطلبي كه اين بحثها را مطرح كردهاند، مورد انتقاد قرار گرفتهاند اما بحث انتخابات هم يكي از بحثهايي بوده كه برخي از كارگردانان آن را از موضع همدلي با احمدينژاد در جلسه مطرح كرده و با واكنش منفي او روبهرو شدهاند.
برگزاري ديرهنگام اين نشست و در آستانه انتخابات رياستجمهوري دهم به چنين بحثهايي دامن زده است. برگزاري ديرهنگام اين نشست نيز يكي از انتقادهايي است كه در جلسه مطرح شده است. اعتراض به بيعدالتيها در تخصيص اعتبارات در سينما نيز بحث ديگري بوده كه از سوي كارگرداناني از طيفهاي مختلف فكري مطرح شده است؛ اينكه اعتبارات گشادهدستانه در اختيار برخي قرار ميگيرد و برخي در توليد فيلم با مشكلات متعددي روبهرو هستند كه نهتنها به آنها كمكي نميشود كه مانع هم پيشپايشان گذاشته ميشود. در اين نشست 23 نفر از كارگردانان سخن گفتهاند كه اغلب آنها به سياستهاي موجود اعتراض كردهاند. عباس رافعي، عليرضا اميني، انسيه شاهحسيني، مهدي فخيمزاده، حجتالله سيفي، ضياءالدين دري، جمال شورجه، فرجالله سلحشور، ابوالقاسم طالبي، بهزاد بهزادپور، حسين فرخي، فريدون جيراني، محمد نوريزاد، اسماعيل براري، عبدالله ياكيده و سجادپور از جمله كارگردانان حاضر در اين نشست بودهاند.
در پايان اين نشست محمود احمدينژاد هم نيمساعتي سخن گفته كه در نوع خود جالب است. او ضمن اينكه سانسور را راه مبارزه با تهاجم فرهنگي ندانسته به رابطه حكومت آمريكا و سينماي هاليوود پرداخته و گفته است كه جامعه آرماني حكومت آمريكا مشخص است و سينماي هاليوود هم در همان راستا حركت ميكند اما رابطه سينماي ايران و جامعه آرماني مشخص نيست. او به شيوه پرسش مهر كه در دوره قبلي و فعلي دولت هر ساله در مهرماه توسط رئيسجمهور سوالهايي با دانشآموزان در ميان گذاشته ميشود، دو سوال را با سينماگران در ميان گذاشت و از آنان پرسيد: جامعه آرماني چه ويژگيهايي دارد و آن را چگونه ترسيم ميكنند و سينما چه كمكي ميتواند براي رسيدن جامعه فعلي به جامعه آرماني صورت دهد؟ او از سينماگران خواسته است كه به اين دو پرسش كه از قضا در مهرماه هم پرسيده شده، پاسخ دهند. آيا سينماگران به اين دو پرسش پاسخ خواهند داد؟ و آيا احمدينژاد گرهي از گرههاي فروبسته سينمايي ايران كه شمايي فهرستوار از آن در اين نشست توسط برخي سينماگران ارائه شد را ميتواند باز كند؟
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]