تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826574238




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سهم ايران در واردات و صادرات كمتر از يك درصد است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سهم ايران در واردات و صادرات كمتر از يك درصد است
ساري - خبرگزاري مهر : عضو هيئت علمي گروه اقتصاد بازرگاني ‌دانشگاه مازندران گفت: بر اساس آخرين آمارهاي ارايه شده توسط سازمان تجارت جهاني، سهم ايران در صادرات و واردات جهاني كالا كمتر از يك درصد است.

به گزارش خبرنگار مهر، دكتر سعيد راسخي بعد از ظهر دوشنبه در سمينار بررسي نقش ايران در اقتصاد جهاني كه به مناسبت روز ملي صادرات در دانشگاه مازندران برگزار شد، افزود: با توجه به نيازهاي متنوع بشري و پراكندگي جغرافيايي امكانات اقتصادي، تجارت خارجي جزء لاينفك اقتصاد جهاني است.

وي با بيان اينكه به عقيده بسياري از اقتصاددانان، تجارت خارجي موتور رشد اقتصادي به شمار مي رود، افزود: به رغم اينكه سهم نفت و گاز در صادرات ايران قابل ملاحظه است ولي در بخش صادرات و واردات جهاني اين سهم ناچيز است از اين رو توسعه صادرات غير نفتي، نيازمند تلاش بيشتر است.

وي عنوان كرد: در اين ميان، گروه محصولات سوختي و معدني بيشترين سهم را از صادارت و گروه كالاهاي كارخانه اي بيشترين سهم را از واردات كشور دارا هستند.

راسخي همچنين سهم كشور در صادرات و واردات جهاني خدمات را كمتر از نيم درصد دانست و افزود: در اين ميان، خدمات حمل و نقل بالاترين سهم را از صادرات خدمات و خدمات مسافرتي بالاترين سهم را در واردات خدمات به خود اختصاص مي دهند.

عضو هيئت علمي گروه اقتصاد نظري دانشگاه مازندران با اشاره به اينكه اين جايگاه با توجه به ظرفيت هاي اقتصادي ايران و پذيرش استراتژي توسعه صادرات در خور و شايسته كشور نيست، اظهار داشت: در حال حاضر عمده كالاهاي صادراتي مبتني بر نفت و گاز يا مربوط به خام فروشي است در حاليكه با فرآوري محصولات مي توان به ارزش افزوده بالاتري دست يافت.

به گفته وي همچنين با شناسايي امكانات و مزيت ها و رفع موانع بر سر راه توليد و صادرات مي توان درآمدهاي بيشتري در مقايسه با صادرات نفت به دست آورد.

راسخي نگاه كوتاه مدت را مترادف با از دست رفتن بازارهاي هدف و كاهش بيشتر سهم ايران در بازارهاي جهاني دانست افزود: اگر استراتژي تجارت خارجي توسعه صادرات است بايد ساير سياست هاي اقتصادي در راستاي اين استراتژي طراحي و اجرا شوند.

وي همچنين‌ ارتقاي تكنولوژي توليد را زمينه ساز دستيابي به رقابت پذيري و ارزش افزوده بالاتري در صادرات محصولات بيان كرد و گفت:‌ گروه محصولات پويا كه بالاترين رشد صادرات كشورهاي پيشرفته صنعتي را به خود اختصاص داده اند نتيجه بارز بهره گيري از اين شيوه است.

راسخي به لزوم برنامه ريزي براي صادرات كالا و خدمات مبتني بر هر دو مزيت نسبي و رقابتي اشاره و خاطرنشان كرد: با استفاده از اين استراتژي مي توان از گرفتاري كشور در دام تقسيم كار بين‌المللي جلوگيري ‌كرد.

وي تعامل بيشتر با كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه، جذب بيشتر سرمايه گذاري مستقيم خارجي به ويژه در صنايع كارخانه اي، نوآوري به جاي توليد صرف، به كارگيري ظرفيت هاي همگرايي هاي اقتصادي همچون اكو، گروه دي هشت و سازمان كنفرانس اسلامي، ارتقاي كمي و كيفي مخارج تحقيق و توسعه با محوريت دانشگاه ها را از ديگر موارد شايان توجه در زمينه صادرات برشمرد.
 دوشنبه 29 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن