تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شش (صفت) در مؤمن نيست: سخت گيرى، بى خيرى، حسادت، لجاجت، دروغگويى و تجاوز.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815315788




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اطلاعاتی در مورد جن


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: مقدمه


در طول حیات هر انسانی موقعیتهایی وجود دارد كه نقطه عطفی در زندگی او به شمار می آیند و چه زیباست كه این نقطه عطف به سمت آگاهی و كمال باشد. قدم گذاردن در وادی ناشناخته و رسیدن به دانش و آگاهی شاید یكی از بزرگترین نقاط عطف در زندگی من بوده باشد. من هم مثل بسیاری از افراد، شناختم از جن تنها در گفته ها و شنیده هایی خلاصه می شد كه بیشتر به افسانه و قصه نزدیك بودند تا واقعیت، ولی امروزه پس از ماهها تحقیق و مطالعه به این باور رسیده ام كه جن یك افسانه و خرافه نیست، ?جن یك واقعیت مسلم است?.

موجودات ماوراءالطبیعه

شاید به جرات بتوان بحث در وادی موجودات ماوراءالطبیعه را به قدمت تاریخ بشری دانست، چه در میان عوام و چه در میان روشنفكران، دانش پژوهان ومحققین هر عصر. از این رو بعد از گذشت قرنها این بحث هنوز هم به همان تازگی دنبال شده و چنانچه وقتی نوشته ای، گفتگویی، داستانی و یا حتی فیلمی درمورد آن تهیه می شود از استقبال عموم برخوردار می گردد، چرا كه بشر همیشه تشنه برداشتن حجاب از مستورهای پیرامون خویش است، تا بتواند حس غریزی كنجكاوی خود را نسبت به این موجودات، به طریقی تسكین بخشد. شاید یك وجه اشتراك را بتوان در میان عوام و روشنفكران و دانشمندان یافت و آن شك و تردید نسبت به واقعیت وجودی آنان است؛ چرا كه حتی سیر تكاملی علم در قاره اروپا و امریكا هم نتوانسته آن را از محالات بداند و علی رغم همه پیشرفتهای علوم بشری هیچ راه حل علمی برای پی بردن به چگونگی این موجودات عنوان نشده و همه چیز مانند ازل در شك و تردید است. اما در جهان بینی اسلامی همه چیز زیبا و بجا آفریده شده است،حتی موجود ماوراءالطبیعهای با نام ?جن?، موجودی كه حتی برخی از مسلمانان، روشنفكران و دانش پژوهان در زمینه دینی یا به دیده شك و تردید در آن نگریسته، و یا سكوت كرده اند.

جن یك واقعیت است یا افسانه

در میان انسانها بر سر خلقت نظام عالم دو دیدگاه كلی وجود دارد، عده ای كه همه چیز را ناشی از خلقت ذات الهی می دانند و گروهی دیگر كه سرمنشا خلقت نظام عالم را در طبیعت جستجو می كنند. اگرچه میان آنان اختلاف نظرها بسیار عمیق و اساسی است، ولی هیچ یك از این دو گروه نتوانسته اند وجود موجودات ماوراؤالطبیعه را انكار كنند. آنهایی كه خداباورند و به روح و معاد معتقدند (غیر از مسلمانان) از آنها به عنوان ارواح خبیثه و یا ارواح شریر و یا شیطان یاد می كنند، برخی هم آنها را موجودات فضایی قلمداد می كنند، مادیون هم كه اعتقادی به ذات الهی و قدرت پروردگار ندارند، این موجودات را همان انسانهای اولیه ای می دانند كه در سیر تكامل بین انسان و میمون حیران مانده و به شكل و شمایل غریب درآمده اند و یا حتی برخی از آنان معتقدند كه اینان انسانهای وحشی و بدوی در اعماق جنگل هستند و گاهی خود را نمایان ساخته و موجب اذیت و آزار انسانهای متمدن می شوند. و اما مسلمانان : بنا به نص صریح قرآن، موجودات عالم به سه گروه گروه تقسیم می شوند: ? جمادات ? نباتات ? حیوانات؛ كه یا دارای عقلند مانند انسان، فرشتگان و جنیان و یا فاقد عقل و شعورند مانند حیوانات و باز بنا به آیات نورانی قرآن كریم، باید بدانیم كه بدون هیچ شك و تردیدی موجودی با نام ?جن? در جهان آفرینش وجود دارد كه از نظر تكلیف و شایستگی مورد خطاب پروردگار قرارگرفته و مشابه انسان می باشد، چرا كه، ? سی و چهار بار نام جن در قرآن كریم آورده شده است. ? هفتاد و دومین سوره قرآن با نام این موجود مزین گردیده است. ? احادیث و روایات فراوانی از پیامبر اكرم (ص)، حضرت علی (ع)، امامان و بزرگان علوم دینی در این خصوص، موجود بوده و در دسترس قرار دارد. ? به وسیله بسیاری از انسانها رویت شده اند. به آیاتی از قرآن كریم كه وجود جن را مبرهن می داند اشاره می كنیم:
o سپاهیان سلیمان از جن و آدمی و پرنده گرد آمده و به صف می رفتند. (سروه نمل، آیه ??)
o برای خدا شریكانی از جن قرار دادند و حال آن كه جن را خدا آفریده است. (سوره انعام، آیه ??)
o بگو اگر جن و انس گرد آیند تا همانند این قرآن را بیاورند، نمی توانند، هر چند كه یكدیگر را یاری دهند. (سوره اسرا، آیه ??)
o سخن پروردگارت بر تو مقرر شد كه جهنم را ازجن و انس انباشته می كنیم. (سوره هود، آیه ???)
o ای گروه جنیان و آدمیان، اگر می توانید كه از قطر آسمان و زمین بگذرید، بیرون روید ولی بیرون نتوانیدرفت مگر با قدرتی. (سوره الرحمن، آیه ??)
o مرحوم شیخ مفید در كتاب ?ارشاد? آورده است: ?در آثاری از ابن عباس نقل شده: زمانی كه پیامبر اسلام (ص) به قصد جنگ با قبیله بنی مصطلق از مدینه خارج شد، هنگام شب به دره وحشتناك و صعب العبوری رسید. اواخر شب جبرئیل بر آن حضرت نازل شد و خبر داد كه طایفه ای از جن در وسط دره جمع شده و قصد مكر و شر و آزار و اذیت شما و اصحابتان را دارند?. (ارشاد ص ???)
o از حضرت امام صادق (ع) روایت شده : روزی حضرت رسول (ص) نشسته بود، مردی به خدمتشان رسید كه بلندی قامتش مثل درخت خرما بود. سلام كرد، حضرت جواب داد و سپس فرمود: ?خودش و كلامش شبیه جن است?. سپس به او فرمود: كیستی؟ عرض كرد: من هام، پسر هیم، فرزند لاتیس، پسر ابلیس هستم (بحارالانوار ص ??)
o بانو حكیمه دختر امام كاظم (ع) گوید: ?برادرم امام رضا (ع) را دیدم كه جلو در اتاقی با كسی صحبت می كرد در حالی كه تنها بود، عرض كردم: با چه كسی سخن می گویید؟ فرمودند: فردی از جن آمده تا مسائلی بپرسد و از چیزهایی شكایت كند? (اصول كافی ص ???)
o علامه طباطبایی (ره) می فرمودند: ?روزی آقای بحرینی كه یكی از افراد معروف ومشهور در احضار جن و از متبحرین در علم ابجد و حساب مربعات بود در مجلس ما حضور یافت،چادری آوردند، دو طرفش را به دست من داد و دوطرف دیگر را به دستهای خود گرفت. این چادر به فاصله دو وجب از زمین فاصله داشت. در این حال جنیان را حاضر كرد، صدای غلغله و همهمه شدیدی از زیر چادر برخاست. چادر به شدت تكان می خورد چنان كه نزدیك بود از دست ما خارج شود. من محكم نگه داشته بودم، آدمكهایی به قامت دو وجب در زیرچادر بودند و بسیار ازدحام كرده و تكان می خوردند و رفت و آمد داشتند، من با كمال فراست متوجه بودم این صحنه، چشم بندی و صحنه سازی نبوده و صد درصد وقوع امر خارجی بوده است? (رجایی، تهرانی جن و شیطان ص ??)
اینها شمه ای بود از آیات قرآن كریم و احادیث و روایات كه هر گونه شك و شبهه ای را در وجود واقعیت جن به یقین تبدیل می سازد.

جن چگونه موجودی است؟

به واقع جن چگونه موجودی است و آیا می توان توسط علوم پیشرفته امروزی آن را اثبات كرد؟جن در لغت به معنای مستور و پوشیده است،همان طور كه بچه در رحم و پنهان از چشم ما را ?جنین? گویند و جنت اشاره به باغی است كه درختان آن مانع از به چشم آمدن زمینش می گردد. و شاید علت شك و تردید در وجود جن نیز همان مستور و پنهان بودنش از انظار و حس بشری است، كه علت آن در ذات خلقتش نهفته است. قرآن كریم خلقت جن را چنین بیان می دارد:
o و جان (كه در بعضی از متون اسلامی آمده است، جان پدر جن است همان طور كه آدم، پدر انسان) را پیشتر، از آتش زهرآگین آفریدیم. (سوره حجر، آیه ??)
o خدا انسان را از گل خشك شده ای چون خاك سفال آفرید و جنیان را از شعله ای بی دود. (سوره الرحمان، آیه ?? و ??)
o مرا از آتش خلق كردی و او (انسان) را از گل آفریدی. (سوره اعراف، آیه ??)
از این آیات در می یابیم كه جن، آتش است و انسان از جنس خاك، و این چنین دریافت می شود كه جنیان قبل از انسان خلق شده اند، و از آن جایی كه هر دو از ماده آفریده شده اند پس مادی هستند، ولی دو تفاوت اساسی آنها را از سایر موجودات متمایز می سازد:
? می توانند خود را به هر شكل و قیافه ای درآورند (آكام المرجان) (به استثنای پیامبران و ائمه معصوم و بنا به برخی روایات حتی احدی از شیعیان).
? از چشم موجودات دیگر پنهانند. ملاصدرا پنهان و آشكار شدن جن را با هوا قیاس می كند و این طور عنوان می دارد: ?بدن های لطیف آنها در الطاف و نرمی متوسط بوده و از این رو آماده جدایی و یا گردآمدن هستند، چون گرد هم آیند قوام آنها بهتر گشته و مشاهده می گردند و چون جدا گردند قوامشان نازك و جسمشان لطیف می شود و از دیده پنهان می مانند، مانند هوا كه وقتی ذراتش گرد هم می آیند غلیظ می شود و به صورت ابر درمی آید و وقتی ذرات از هم جدا می شوند لطیف شده و دیده نمی شوند.? (ملاصدرا، مفاتیح الغیب)
همین ذات وجودی جنیان به آنها این امكان را می دهد كه خود را به هر شكلی و با هر حجمی درآورند، چه به اندازه سرسوزن و چه در اندازه اتاقی بزرگ. آنها به واسطه همین ویژگی، بعد زمان برایشان معنا ندارد، و مسافتی را كه بشر مدتها باید آن را طی كند، در لحظه ای می پیمایند و اعمالی را كه از توان انسان خارج است آنها به راحتی قادر به انجامش هستند. عمده ترین علت شك و تردید در وجود آنان هم همین پنهان بودن از چشم انسانهاست، كه البته از نظر علمی هم توجیه پذیر است. چرا كه در جهان هستی چیزهای زیادی وجود دارد كه به چشم ما قابل رویت نیستند ولی قدرتشان از نظر جسمی از انسان به مراتب بیشتر است، مثل الكترونها، امواج الكتریسیته، نورهای ماورای بنفش، اشعه ایكس، باكتریها و ویروسها، آمیب ها، جانداران تك سلولی و از همه مهمتر ذات اقداس الهی كه دیده نمی شود ولی كدام عقل سلیمی می تواند آن را انكار كند؟ بنابراین صرف این كه با حواس خود قادر نیستم آنان را درك كنیم، دلیل بر نبودن آنها نیست.

آیا جن ها برتر از انسانند؟

همه ما واژه ?از ما بهتران? را به كرات شنیده ایم. این واژه در فرهنگ عامیانه ما اغلب برای جن به كار می رود ولی آیا واقعا این چنین است؟ آیا جن موجودی برتر از انسان است؟ خداوند در قرآن كریم می فرماید: ?و ما فرزندان آدم را بر بسیاری از مخلوقات خود برتری و فضیلت كامل بخشیدیم.? (سوره اسرا، آیه ??)
و همچنین واجب شدن سجده شیطان و فرشتگان بر انسان نیز، خود دلیلی برای برتر بودن نوع انسان است در پیشگاه خداوند. یك انسان كامل بر همه موجودات برتری دارد و حتی بعضی از انسانها كه راه برقراری ارتباط با جنیان را می دانند (مدیومها) می توانند بر آنها تسلط یابند. باز به قرآن كریم استناد می كنیم كه می گوید: ?از پریان بودند كه به فرمان پروردگارش برایش كار می كردند و هر كه از آنان از فرمان سرمی پیچید به او عذاب آتش سوزان را می چشاندیم. برای وی هر چه می خواست از بناهای بلند و تندیسها و كاسه هایی چون حوض و دیگهای محكم می ساختند. ? (سوره سبا، آیه ??و ??)
اگر چه قرآن كریم در مورد تسلط بر جن فقط از حضرت سلیمان یاد كرده است ولی در بسیاری از كشورها و حتی در كشور خودمان هم نمونه های زیادی دیده شده كه اشخاصی با عنوان جن گیر و یا احضاركنندگان ارواح توانسته اند از آن ها بهره گیرند، كه البته در مبحثی جدا به آن خواهیم پرداخت. در هر حال باید دانست كه در پیشگاه خداوند انسان، اشرف مخلوقات است و یك انسان كامل و مومن بر همه خلایق برتری دارد.

حیات و زیستن جن بر روی زمین چگونه است ؟

بنا بر آیه كریمه قرآن:

o این موجود عجیب پیش از آفرینش انسان، خلق شده است. (سوره حجر، آیه ??)
o جنیان از شعله های آتش آفریده شده اند. (سوره الرحمن، آیه ??)
o جنیان چون انسانها دسته دسته به دنیا آمده اند، تا زمان مرگ زندگی كرده و بعد به جهان آخرت خواهند رفت. (سروره فصلت، آیه ??)
o آنها نیز نر و ماده دارند. (سوره جن، آیه ?)
o آن ها نیز تمایلات نفسانی دارند. (سوره الرحمن، آیه ??)
o تعداد جنیان بیش از آدمیان است. (سوره انعام، آیه ???)
همان طور كه پیش از این گفته شد، جن موجودی است مادی كه از آتش خلق شده است. از آنجایی كه ماده است، بنابراین حیات دارد و از آنجایی كه دارای حیات است و طبق آیات الهی زاد و ولد می كند پس نر و ماده دارد، خواب و خوراك دارد و پایان زندگی اش با مرگ توام است و باز بنا بر آیات كریمه، زندگی پس از مرگ نیز خواهد داشت كه در مبحث دیگری به آن خواهیم پرداخت.

تغذیه جنیان

از آنجا كه هر موجودی برای ادامه حیات خود احتیاج به تغذیه و خوراك دارد جنیان نیز به طور قطع از چیزهایی تغذیه می كنند. چنان كه ?ابن بابویه? نقل كرده است: ?گروهی از طایفه جن خدمت پیامبر اكرم (ص) شرفیاب شدند و عرض كردند: ای رسول خدا چیزی برای خوردن به ما عطا فرما، حضرت هم استخوان و بازمانده غذا را به آنها عطا كرد.? (وسایل الشیعه، جلد?، ص ???)
و نیز امام صادق (ع) می فرماید: ?استخوان و ضایعات غذای جنیان است?. (وسایل الشیعه)








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 520]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن