واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا/ واگويه كارگردانان سينما از زبان مشاور هنري رييس جمهوري
مشاور هنري رييس جمهوري گفت: احمدي نژاد در ديدار با جمعي از كارگردانان سينما از آنان خواست تا راهكارهاي خود را براي بهبود وضعيت سينما در كشور به دولت ارايه كنند و دولت نيز تمام توان خود را براي بهبود اين صنعت به كار خواهد گرفت.
"جواد شمقدري" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سياسي ايرنا، با اشاره به ديدار چهار ساعته حدود 56 تن از كارگردانان صاحبنام كشور با رييس جمهور، اظهار داشت: در اين نشست 23 تن از كارگردانان ديدگاهها و نقطهنظرات خود را در خصوص صنعت سينما در كشور بيان كردند.
مشاور هنري رييس جمهوري تاكيد كرد: احمدي نژاد در اين نشست از كارگردانان خواست تا فهرستي از مجموعه كارهايي كه دولت بايد براي بهبود وضعيت سينما در كشور انجام دهد را تهيه كنند.
شمقدري تاكيد كرد: رييس جمهوري در اين نشست از آمادگي دولت براي انجام اقداماتي در راستاي بهبود وضعيت صنعت سينما در كشور خبر داد و گفت كه دولت براي آنكه سينماي ايران به وضعيت مطلوب تر و در خور شان ملت ايران برسد، همكاري لازم را خواهد داشت.
مشاور هنري رييس جمهوري به اظهارات كارگردانان در اين نشست اشاره كرد و گفت: يكي از محورهاي مورد اشاره كارگردانان، حاكم بودن "بي عدالتي" در سينماي كشور بود و آنان بر اين باور بودند كه برخي از امكانات و سهميه هاي ويژهاي برخوردار هستند و همه ساله براي تهيه فيلم، از امكانات و بودجه هاي ويژه استفاده مي كنند و اين در حالي است كه بسياري از كارگردانان براي استفاده از اين نوع تسهيلات بايد مدت زيادي در انتظار بمانند.
شمقدري تاكيد كرد: اين دسته از كارگردانان از رييس جمهوري خواستند كه در جهت رفع اين بي عدالتي ها اقدامي صورت دهد.
وي، سوژه ها و مضامين براي ساخت فيلم را از ديگر مشكلات مطرح شده از سوي كارگردانان عنوان كرد و گفت: به گفته اين دسته از كارگردانان، بسياري از مضامين و مفاهيمي كه در ساخت برخي از فيلمها به كار مي رود، در شان و منزلت ملت ايران نيست.
مشاور هنري رييس جمهور تاكيد كرد كه به گفته اين كارگردانان بسياري از سوژه ها و مضاميني كه ايران مقتدر كنوني را به تصوير مي كشد، به سينماي ايران راه نمييابد و يا مورد حمايت لازم قرار نميگيرد.
شمقدري، مشكلات سخت افزاري و امكانات و تجهيزات را از ديگر موانع مورد اشاره كارگردانان عنوان كرد و گفت: كارگردانان حاضر در اين جلسه تاكيد كردند كه كمبود امكانات و تجهيزات مانع از ساخت فيلم با كيفيت مطلوب مي شود.
مشاور هنري رييس يادآور شد كه كارگردانان نسبت به سيستمها و تجهيزات و نيز سالنهاي سينمايي نيز انتقاداتي داشتند و به رييس جمهوري اظهار داشتند كه بايد تحول اساسي در اين بخش صورت گيرد.
به گفته شمقدري، برخي از كارگردانان نيز در اين جلسه موضوع نظارت بر ساخت فيلمها را مورد توجه قرار داده و تاكيد كردند كه بخشي از ساخت فيلم به ذهن و انديشه فيلمساز باز ميگردد اما كارگردانان براي پرداختن به برخي ناهنجاريها با موانع و محدوديتهايي رو به رو مي شوند و اجازه نميدهند كه كارگردان تعهد اجتماعي خود را به سرانجام رساند.
مشاور هنري رييس جمهوري، برگزاري اين نشست را فرصتي طلايي براي طرح مشكلات مربوط به كارگردانان و صنعت سينما برشمرد.
شمقدري يادآور شد: رييس جمهوري نيز در اين نشست از كارگردانان خواست تا تصوير روشن و هدفي متعالي را براي خود ترسيم كرده و با در نظر گرفتن جامعه آرماني، راه خود را پيدا كنند زيرا در اين صورت تضادها و ناهنجاريها نيز از بين ميرود.
مشاور هنري رييس جمهوري اظهار داشت: تعدادي از كارگردانان در طول سه سال گذشته تقاضاي برگزاري ديدار با رييس جمهور را داشتند و به رغم موافقت رييس جمهوري، برگزاري اين جلسه به دليل مشغله كاري رييس جمهوري بارها به تعويق افتاده بود.
شمقدري افزود: با اين حال اين جلسه با اصرار و تاكيد رييس جمهوري برگزار شد و به دليل آنكه برخي از كارگردانان براي ساخت فيلم هاي خود در تهران حضور نداشتند، حدود 56 تن از كارگردانان صاحب نام و موثر صنعت سينماي كشور در اين نشست حضور يافتند.
سيام 9139 - 1535
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]