واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: شمخاني:با نفت 19 دلاري محصولات دفاعي امروز ساخته شد
فارس: دريابان علي شمخاني وزير دفاع دولت اصلاحات با اشاره به توان دفاعي ايران در بخشهاي مختلف بر اين نكته تاكيد كرد كه ايران بايد روي توليداتي سرمايهگذاري و تمركز كند كه مطابق با توانمندي مالي باشد. ضمن اينكه وي اذعان ميدارد ايران در زمينه هوايي نميتواند رقابت صنعتياي با ديگران داشته باشد. شمخاني همچنين بر اين اعتقاد است كه محصولات دفاعي امروز با نفت 19 دلاري ساخته شد و البته پايهگذاري و نامگذاري محصولاتي مانند در دوره قبل صورت گرفته است.
رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي با بيان اينكه اسرائيل يك پادگان شيشهاي است و آسيبپذيري جدياي در مقابل پاسخهاي كشورمان خواهد داشت، گفت: ايران قطعا پاسخهاي مهيبتري از حزبالله به اين رژيم ميدهد.
امير دريابان شمخاني در تشريح اقدامات و فعاليتهاي خود در زمان تصدي قرارگاه مشترك نيروي دريايي ارتش و سپاه اظهار داشت: باور داشتم كه تهديد آينده ما يا دريا است و يا پاسخ به هر تهديدي كه حتي اگر تهديد در دريا نباشد، پاسخ آن در دريا خواهد بود. اين مبناي تفكر من در ساختار نيروي دريايي سپاه و ارتش بود و بر همين مبنا، توسعه و طراحي سازمان و طراحي شناور را در آن مسووليت دنبال ميكردم.
شمخاني خاطرنشان كرد: ما ضمن نگاه به تجربيات جنگ، تلاش كرديم ميدان وسيعي از ابتكارات را باز كنيم كه در دريا چيز ديگري را ايجاد كنيم كه غير از اين ساختار كلاسيك دريايي باشد و براساس همان تحليل و ايده اوليه خودم، اقدام كردم و طبيعتا همه اين موارد در بستري رخ داد كه با يك ابتكار منحصر به فرد فرمانده معظم كل قوا خطشكني بزرگي در انتقال نيروهاي انقلابي و تجربهديده از سپاه و ارتش كه اولين آن حقير بودم، انجام شد.
وزير دفاع سابق كشورمان پيرامون نحوه رسيدن به اين تفكر كه ايران براي توليد انواع موشك سرمايهگذاري كند، گفت: حركت به سمت ارتقاي توان موشكي به اين صورت نبود كه ما در جلسهاي بنشينيم و جمعبندي كنيم. اين را هم بايد بگويم كه من هيچ وقت، هيچ جا، هيچ كاري نكردم كه استراتژي كلان براي آن ترسيم نشده باشد. اعتقاد داشتم بايد قابليت بازدارندگي خودمان را بالا ببريم.
وي افزود: در وزارت دفاع هم توليد قدرت بازدارندگي و ارتقاي مستمر آن دنبال ميشد. در آنجا بحث بود كه چگونه ميتوانيم قدرت بازدارندگي را ايجاد كنيم و آن را مرتب ارتقا ببخشيم.
دريابان شمخاني در تشريح مشكلات پيش رو براي ارتقاي توان موشكي كشور گفت: نفت در حداقل قيمت بود. لذا سياستي دنبال ميشد به نام توليد ثروت در راستاي توليد قدرت؛ قسمتي از ظرفيت خالي موجود در وزارت دفاع را روانه توليدات مختلف كرديم. البته رويكرد و مسير درست در اين خصوص را ترسيم كرديم و گفتيم كه وارد حوزهاي از اقتصاد شويم كه توانمندي فني ما را بالا ببرد، تجهزات ما را نو كند، براي ما توليد ثروت كند و همچنين به قول معروف، اكسيژن غنيتري از توليد دفاعي براي مجريان ايجاد نكند و فضاي 2 اكسيژنه در صنعت شكل نگيرد.
به گفته وي، در آن زمان وزارت دفاع در حوزههايي مثل حمل و نقل، انرژي، ارتباطات و... وارد شد و درآمد آنها به حوزه هوافضا منتقل گرديد و با نفت 19 دلاري محصولات امروز طراحي و ساخته شد. موشكهاي شهاب، عاشورا،نور، انواع تاو و دوش پرتاب، پدافند هوايي صياد و در نهايت توليد موشك ماهوارهبر سفير صورت گرفت كه هم پايهگذاري و هم نامگذاري آن، در اين دوران بود.
وزير دفاع سابق كشورمان گفت: معتقد بوديم بايد بازدارندگي ارتقا يابد. خلاها را پوشانديم به نحوي كه اكنون قدرت موشكي ايران از نظر به روز بودن تنوع خوداتكايي و قدرت تبديلايده به محصول از برجستگي منحصر به فردي برخوردار است و همه اين اقدامات در چارچوب فضايي انجام ميشد كه آن فضا را فرمانده معظم كل قوا فراهم كرده بود؛ فضاي خستگيناپذيريشناسي.
از امير شمخاني سوال شد كه چقدر به اين توان موشكي و بازدارندگي كشورمان اطمينان دارد كه پاسخ داد: بايد توجه داشت تهديدكننده امروزين ما قدرت همتراز نيست. به خاطر مولفههاي قدرت ايران، ما ديگر تهديدكننده همتراز نداريم و استراتژي بازدارندگي ما نيز مبتني بر موازنه قوا نيست.
وي افزود: ما نبايد در ميداني سرمايهگذاري ميكرديم كه در آن آسيبپذير هستيم. اگر همه منابع مالي كشور روانه توان هوايي ميشد قدرت مقابله با اين تهديد را نداشتيم، بلكه بايد روي آن دسته از توانمنديها سرمايهگذاري ميشد كه 1- دشمن آسيبپذير است، 2- سريع به دست آيد، 3- ميانبر باشد و 4- قابل تحقق باشد. لذا سرمايهگذاري روي پدافند هوايي و آن دسته از توان ما كه قابليت آسيبپذيري ما را كاهش داده و آسيبپذيري دشمن مهاجم را افزايش دهد، انجام شد.
وزير دفاع سابق كشورمان تاكيد كرد: در بخش توانمندي دفاعي بايد روي آن دسته از توليدات تمركز كنيم كه مطابق توانمنديهاي مالي ما باشد؛ قدرت بازدارندگي ما را با حداقلهاي قيمتي به ارمغان بياورد و نيز توان تمركز روي آن داشته باشيم و ناشناخته بودنش هم براي ما بازدارندگي ايجاد كند. اگر عكس اين عمل كنيم و سراغ حوزه هوايي برويم، بايد توجه كنيم كه ما فاقد پايههاي استوار براي رقابت صنعتي در اين حوزهها هستيم.
وي افزود: ما در توان موشكي با ژست شروع كرديم اما عميقش كرديم.
شمخاني يادآور شد: ايران، محل استقرار و شليك، محل توليد، تداوم توليد در بحران، ذخاير، اهداف، نقاط رهايي، پراكندگي و... را با هوشمندي استراتژيك مدنظر دارد و همه اينها درباره اهداف احتمالي و خاص لحاظ شده است. شمخاني متذكر شد: ايران آغازگر هيچ تهاجمي نيست و هيچ چشمداشتي هم به جايي ندارد. ما توان پاسخگويي كافي را داريم و ميدانيم كه اسرائيل يك پادگان شيشهاي است و آسيبپذيري جدياي در مقابل پاسخهاي ايران خواهد داشت.
وي با بيان اينكه ما ديگر چيزي به عنوان توان دفاعي اسرائيل باقي نميگذاريم، گفت: اسرائيل يك كشور ارتشساخته است و اگر ابهت و استراتژي يك ارتش از بين برود همانطور كه در جنگ 33 روزه از بين رفت، ديگر چيزي نخواهد داشت؛ ايران قطعا پاسخهاي مهيبتري از حزبالله به اين رژيم وارد ميكند. اميدواريم يك تكان مردم فلسطين به همراهي جهان اسلام بعد از اين ضربه، در صورت وقوع موضوع را خاتمه دهد.
وزير سابق دفاع در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه تهديدات اسرائيل را چقدر واقعي ميدانيد، گفت: اسرائيل 2 تجربه تاريخي ضربهزدن به تاسيسات هستهاي را دارد كه دومي آن از نظر هستهاي بودن موضع مبتني بر ادعاي اين كشور است و مسوولان سوريه آن را تاييد نكردهاند.
آيا كسي قبل از ضربه زدن متوجه شد؟ چه زماني متوجه شدند؟ فقط بعد از زدن اهداف مشخص شد كه آنها چه مقصودي داشتند.
وي يادآور شد: اسرائيل هم در توان ضربه زدن، هم نيل به هدف و هم بررسي پيامدهاي اقدام عليه ايران، داراي ابهامات جدي است و به تنهايي نميتواند اين كار را انجام دهد مگر اينكه معادلات منطقهاي و پشتوانه آمريكا را داشته باشد. لذا تجربه ميگويد كه اينها اول ميزنند بعد اعلام ميكنند نه اينكه اعلام كنند بعد بزنند و اگر اعلام كردند، هدف ديگري را در حوزههاي ديگري دنبال ميكنند.
شمخاني افزود: هرچند ما احتمال هر چيزي را ميدهيم و بايد بدهيم ولي سروصداهاي آنها تاثيري ندارد.
رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي پيرامون درياپايهبودن تهديدات ضدايران نيز گفت: حضور دريايي آمريكا در منطقه جديد نيست اما رو به تقويت است. بايد بدانيم كه حضور علامت حمله نيست البته آنها اقدامات ديگري هم انجام ميدهند. بار ديگر تاكيد ميكنم كه اگر آمريكا ميتوانست، تا به حال حمله عليه ايران را انجام داده بود. سناريوي آنها چند مرحلهاي است كه ايران براي هر مرحله چارهاي انديشيده است و دست بلند قدرت ايران براي همان دوران است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]