تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827956462




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نارضايتي نيمي از مردم تهران از خدمات الكترونيك بانك‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: نارضايتي نيمي از مردم تهران از خدمات الكترونيك بانك‌ها
خدمات الكترونيك- گروه دانش:
بيش از يك دهه از فعاليت بانكداري در ايران مي‌گذرد، اما طبق آمارهاي موجود هنوز بيش از 60درصد مراجعات مردم به بانك‌ها به‌منظور دريافت پول نقد است.

اين مسئله بيانگر ‌استقبال نكردن مردم از اين پديده بانكي است. چنين به‌نظر مي‌رسد كه‌ دستگاه‌هاي عابر‌بانك (AMT) مطابق با نيازهاي امروز جامعه ما طراحي نشده‌است. علاوه بر اين، خرابي مكرر دستگاه‌ها، كمبود دستگاه نسبت به ميزان كارت‌هاي صادر شده در دست مردم، سرعت پايين اينترنت در ايران، قطعي مكرر دستگاه‌ها، عدم‌اطلاع‌رساني و مديريت و نظارت صحيح بر كار خود‌پرداز‌‌ها نيز مزيد بر علت بوده و سبب بي‌اعتمادي و عدم‌تمايل مردم نسبت به برخورداري از اين نوع خدمات بانكي و در نهايت عدم‌موفقيت اين شيوه بانكداري در ايران شده است.

72 درصد از پاسخگوياني كه از سيستم بانكداري الكترونيك استفاده مي‌كنند، معتقدند كه هنگام استفاده از اين سيستم دچار مشكل شده‌اند. اين آماري است كه از نظر‌سنجي تلفني مردم تهران به دست آمده است.

مركز تحقيقات و مطالعات رسانه‌اي همشهري در تحقيقي با به‌كارگيري نظرسنجي تلفني و به‌دست آوردن آمارها، پردازش و تحليل علمي آنها، سعي كرده به پرسش‌هايي درباره بانكداري الكترونيك در شهر تهران از نظر شهروندان تهراني پاسخ دهد و اين موضوع را از جنبه‌هاي مختلفي چون ميزان رضايت‌، اعتماد و تمايل مردم از بهره‌گيري از اين نوع خدمات مورد بررسي قرار دهد.
اين گزارش حاصل جمع‌آوري پاسخ هزار و 177 نفر از مردم تهران به پرسشنامه تهيه شده توسط واحد نظرسنجي تلفني مركز مطالعات و تحقيقات رسانه‌اي مؤسسه همشهري است.

اين تحقيق با توجه به ضرورت گذر از شيوه‌هاي سنتي بانكداري به مدرن در ايران و نارسايي بانكداري الكترونيك در كشور به اجرا درآمده است تا ميزان رضايت شهروندان از نحوه ارائه خدمات بانكداري الكترونيك، ميزان اعتماد و در نهايت ميزان تمايل آنان را به برخورداري از اين شيوه از خدمات بانكي مورد ارزيابي قرار دهد. نتايج اين تحقيق، مي‌تواند در بهبود ارائه شيوه‌هاي خدمت‌رساني الكترونيك بانك‌ها در رفع مشكلات شهروندان در زمينه بهره‌گيري از اين خدمات كمك كند.

طرح نظرسنجي حاضر، ‌به‌منظور دست يافتن به‌نظر پاسخگويان در مورد بانكداري الكترونيك در شهر تهران، به اجرا درآمده است.

يافته‌هاي اين طرح به قرار زير است:

* 66 درصد از پاسخگويان زن و 34 درصد مرد هستند.
* 29 درصد از پاسخگويان در گروه سني 30 - 21 سال قرار دارند.
* 38 درصد از پاسخگويان داراي مدرك تحصيلي ديپلم هستند.
* 45 درصد از پاسخگويان خانه‌دار هستند.
* 55درصد از پاسخگويان با سيستم بانكداري الكترونيك آشنايي ندارند.
* از بين 528 نفر پاسخگويي كه با بانكداري الكترونيك آشنايي دارند، 46 درصد براي دريافت پول از اين سيستم استفاده مي‌كنند.
* از بين پاسخگوياني كه از سيستم بانكداري الكترونيك استفاده نمي‌كنند، 59 درصد عدم‌انجام كار بانكي را دليل اين امر دانستند.
* از بين 103 نفر پاسخگويي كه از سيستم بانكداري الكترونيك استفاده نمي‌كنند، 37 درصد بيان داشتند كه علاقه‌اي به استفاده از اين سيستم ندارند.
* 58 درصد از پاسخگوياني كه از سيستم بانكداري الكترونيك استفاده مي‌كنند، 1 تا 5 سال است كه بعضي كارهاي بانكي خود را از طريق اين سيستم انجام مي‌دهند.
* از بين پاسخگوياني كه از سيستم الكترونيك بانك‌ها استفاده مي‌كنند، 24 درصد بيان كردند كه خودشان براي استفاده از اين سيستم اقدام كرده‌اند.
* 62 درصد از پاسخگوياني كه از سيستم الكترونيك بانك‌ها استفاده مي‌كنند، عنوان كردند كه از خدمات الكترونيك يك بانك استفاده مي‌كنند.
* 79 درصد از استفاده‌كنندگان سيستم بانكداري الكترونيك، كارت بانك‌هاي دولتي را دارند.
* از بين پاسخگوياني كه از خدمات الكترونيك بانك‌ها استفاده مي‌كنند، 52 درصد تا حدي از اين خدمات رضايت دارند.
* به‌نظر 62 درصد از استفاده‌كنندگان سيستم بانكداري الكترونيك، بانك‌هاي دولتي نسبت به بانك‌هاي خصوصي خدمات بهتري را در اين زمينه ارائه مي‌دهند.
* 72 درصد از پاسخگوياني كه از سيستم بانكداري الكترونيك استفاده مي‌كنند، معتقدند كه هنگام استفاده از اين سيستم دچار مشكل شده‌اند.
* از بين استفاده‌كنندگان سيستم بانكداري الكترونيك، 43 درصد عنوان كردند كه دفعات زيادي به اتكاي عابر بانك خود و بدون داشتن پول از منزل خارج شده‌اند.
* 31 درصد از كساني كه از سيستم بانكداري الكترونيك استفاده مي‌كنند، صرفه‌جويي در وقت را به‌عنوان مزيت اين سيستم بيان كردند.
* از بين پاسخگوياني كه از سيستم بانكداري الكترونيك استفاده مي‌كنند، 41 درصد قطعي مكرر دستگاه‌ها، (قطعي و كندي خطوط اينترنت در ايران، قطع برق، فرسودگي سيستم‌هاي الكترونيك) را به‌عنوان مشكل اين سيستم بيان كردند.

تاريخچه بانكداري الكترونيك در ايران

در اواخر دهه ۱۳۶۰ بانك‌هاي كشور به سيستم اتوماسيون عمليات بانكي و رايانه‌اي كردن ارتباطات خود توجه نشان دادند. حركت به سمت بانكداري الكترونيكي از اوايل دهه ۷۰ آغاز و پس از آن كارت‌هاي اعتباري، خودپردازها، سيستم‌هاي گويا و ... وارد خدمات نوين بانكي شد. سيستم شتاب يا شبكه تبادل اطلاعات بين بانكي در سال ۱۳۸۱ايجاد شد. اين سيستم (شتاب) ابتدا با ايجاد ارتباط بين دستگاه‌هاي خودپرداز 3بانك صادرات، كشاورزي و توسعه صادرات آغاز به كار كرد.

در حال حاضر ۱۶ بانك خصوصي و دولتي در ايران فعاليت مي‌كنند كه در مجموع بيش از 6 هزار و ۱۱۷ دستگاه خودپرداز در سطح كشور نصب كرده‌‌اند. اين تعداد دستگاه تا پايان سال 1387 به ۸ هزار و۱۰۰ دستگاه خواهد رسيد و طبق برنامه چهارم توسعه تا پايان سال ۸۸ تعداد اين دستگاه‌ها به۳۰ هزار افزايش خواهد يافت.

در راستاي اهداف و سياست‌هاي دولت (به‌عنوان دولت الكترونيك)، بانكداري الكترونيك يكي از راه‌هاي ايجاد شهر مجازي است. بانك يكي از بهترين واحد‌هاي شهري است كه مي‌توان با مجازي كردن آن، از حضور شهروندان در بانك كه موجب خستگي، صرف وقت و هزينه براي آنان است جلوگيري به‌عمل آورد؛ به‌علاوه از بروز بسياري از مشكلات اجتماعي و اقتصادي موجود در شهرها كاست. همچنين گفته مي‌شود اگر در جامعه‌اي بانكداري الكترونيكي شكل بگيرد، مي‌توان در آن جامعه به رونق تجارت الكترونيكي نيز اميد بست.

از آنجا كه بانكداري الكترونيكي، خود پيش‌نيازي براي ورود به دنياي پر رمز و راز تجارت الكترونيكي است، بنابراين چاره‌اي جز دست‌يافتن به اين شيوه از بانكداري به‌عنوان ابزاري براي ورود، فعاليت و رقابت در اين بازارها را نداريم.

شناسنامه بانكداري الكترونيك

در دهه 1990 ميلادي براي اولين بار پرداخت وجوه نقد از طريق اينترنت ميسر شد. همزمان با گسترش اينترنت و نفوذ آن به خانه‌ها و سازمان‌ها استفاده از اين ابزار رشد چشمگيري يافت و در سال 1999 اولين بانك مجازي در كانادا راه‌اندازي شد و سيستم كار آن به‌گونه‌اي بود كه مشتريان اين بانك بدون نياز به مراجعه فيزيكي، تمامي امور بانكي خود را به‌صورت مجازي (Virtual) و از طريق رايانه و شبكه اينترنت به سرانجام مي‌رساندند؛ اين شيوه بانكداري، بانكداري الكترونيك نام گرفت.

با استفاده از اين روش براي تبادل منابع و اطلاعات مالي با توجه به برخورداري بانك‌ها از فناوري‌هاي پيشرفته نرم‌افزاري و سخت‌افزاري شبكه اينترنت و مخابرات، ديگر نيازي به حضور فيزيكي مشتري در شعب بانك‌ها نبود. طي چند دهه اخير سيستم‌هاي پرداخت الكترونيكي به‌تدريج جايگزين سيستم‌هاي پرداخت سنتي (دستي) شدند. در اين ميان بانك‌ها نيز با حركت به سوي بانكداري الكترونيكي و عرضه خدمات مالي جديد، نقش شايان توجهي در افزايش حجم تجارت الكترونيكي داشته‌اند.
 يکشنبه 28 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن