واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا/ همچنان برحرف خود ايستاده ام/ فقط خاتمي؟ كروبي، روحاني و قاليباف نه
سياسي. حاجي . خاتمي
مرتضي حاجي مديرعامل بنياد باران همچنان بر حرف چند ماه پيش خود ايستاده است و تاكيد ميكند كه اگر خاتمي نامزدي در انتخابات دهم را بپذيرد ، اصلاح طلبان در مورد او اجماع خواهند داشت.
حاجي پيش از اين تصريح كرده بود: آقاي خاتمي شخصيت آماده ، مناسب و مقبولي است كه اگر بپذيرد ، اصلاح طلبان به اجماع دست خواهند يافت و آقاي كروبي هم به خرد جمعي احترام ميگذارد و كانديدا نخواهد شد.
گفت و گوي خبرنگاران ايرنا با اين فعال سياسي اصلاح طلب از همين جا كليد خورد.
حاجي در پاسخ به اين سوال كه آيا همچنان بر حرف خود ايستاده ايد؟، تاكيد كرد: بله، همه آنان كه اهل درايت، عقل و انديشه هستند به خرد جمعي احترام ميگذارند. هنوز هم فكر ميكنم اجماع نسبت به آقاي خاتمي به راحتي اتفاق ميافتد.
وقتي از مديرعامل بنياد باران سوال شد كه به نظر شما آقاي كروبي هم كنار ميرود؟، به اين سوال اينگونه پاسخ داد: من نظرم را همان موقع گفته ام.
آقاي كروبي از شخصيتهاي مورد احترام اصلاح طلبان است و هميشه تلاش كرده به سمتي حركت كند كه منافع ملي مخدوش نشود. من فكر ميكنم امروز منافع ملي اقتضا ميكند دستانمان را به هم دهيم و با هم براي برون رفت از مشكلاتي كه با آن روبرو هستيم، كار كنيم.
حاجي به عملكرد كروبي در انتخابات شوراها اشاره كرد و گفت: اين عملكرد نشان داد آقاي كروبي اهل تعامل و همكاري است و در آينده هم آقاي كروبي مي تواند به همين ميزان موثر باشد.
اين اظهار نظر حاجي در حالي مطرح شد كه حزب اعتماد ملي در همان زمان نيز سكوت نكرد و جوابيهاي براي حاجي فرستاد:
دوستان شما از يك سو فرياد دفاع از آزادي و دموكراتيك بودن را سر ميدهند و حاكميت را به اين عنوان كه قيم مآبانه برخورد ميكند محكوم مينمايد ، اما خود با جوسازي و ديكتاتور مآبانه از حضور شخصيتها و گروههاي اصلاح طلب ممانعت ميكند و براي رسيدن به اين هدف غير اخلاقي از هر حربه اي بخصوص تهمت و افترا استفاده مينمايد .
اعتماد ملي در ادامه جوابيه خود از حاجي پرسيد: سوال از آن سرور عزيز اين است كه ،شما چگونه كانديدا تعيين ميفرماييد، اجماع حاصل نشده را اعلام مي نماييد و سپس انصراف شخصيتهاي بزرگ را مطرح ميكنيد؟!
*****
حاجي ۶۰ساله، ۱۱سال پيش رييس ستاد انتخاباتي سيد محمد خاتمي بود و اكنون مديرعامل بنياد باران است و تاكيد ميكند كه اگر خاتمي نامزد شود، مديرعاملي بنياد و رياست ستاد را با هم نخواهد پذيرفت. او در دولت اول خاتمي، وزير تعاون شد و در دولت دوم وي، وزير آموزش و پرورش.
ديگر با مشاركت نيستم
.......................................
حاجي هرچند از موسسان حزب مشاركت ايراني اسلامي است ولي وقتي از او درباره ادامه ارتباط وي با اين حزب پرسيده شد، پاسخ داد: الان ديگر در مشاركت نيستم.
اين فعال سياسي در پاسخ به اين سوال كه آيا كتبا از عضويت در اين حزب كنارهگيري كرده ايد؟، گفت: چيزي به صورت كتبي نداده ام. در حال حاضر انجمن اصلاحات را داريم كه به صورت خودجوش توسط عدهاي از علاقه مندان خاتمي تشكيل شده است. تقاضاي مجوز از وزارت كشور را دادهايم و موافقت اوليه را گرفته ايم. البته در مرحله تصويب اساسنامه، دو سه سال است كه مانده است.
مديرعامل بنياد باران در خصوص چگونگي شكلگيري اين انجمن گفت: جمعي از كساني كه در ستاد انتخابات خاتمي فعال بودند دور هم مينشستند و بعد از بررسي شرايط، پيشنهادهايي ميدادند. آنها بعد از پنج سال به اين نتيجه رسيدند اين نشستها را در قالب يك سازمان رسمي غيردولتي اجتماعي سياسي دنبال كنند. بر اين اساس پيش نويس اساسنامه براي وزارت كشور رفت و موافقت اوليه را گرفتيم. بايد مرامنامه و اساسنامه قطعي به وزارت كشور ميرفت كه ۲/۵سال است به وزارت كشور رفته است. برخي بخشهاي مورد اعتراض را رفع كرديم و منتظر تصويب هستيم.
حاجي و پيشنهاد كروبي
.......................................
حاجي درباره پيشنهاد تشكيل شوراي حكميت از سوي كروبي گفت: اين پيشنهاد منطقي است و همه بايد از آن دفاع كنند. البته درباره كم و كيف تشكيل اين شورا صحبتهايي است. درباره زمان آن هم نظر ديگري دارم و معتقدم كه حداكثر بايد در پايان آذرماه يا نيمه اول دي ماه شوراي حكميت در خصوص نامزد نهايي اصلاح طلبان تصميمگيري شود. ۶ماه زمان براي فعاليتهاي تبليغاتي لازم است.
خبرنگار ايرنا نكتهاي را يادآور شد و خطاب به حاجي گفت: البته آقاي كروبي گفته كه نظرسنجيها در اين خصوص را به اندازه يك شاهي هم قبول ندارد. مديرعامل بنياد باران، پاسخ داد: نظرسنجيها را تشكلهاي تخصصي انجام ميدهند.
حاجي در پاسخ به اين سوال كه چه مكانيسمي تعيين خواهد كرد كه كدام نامزد ، مطلوبيت بشتري در جامعه دارد؟، گفت: پيشنهاددهنده بايد بگويد با چه مكانيسمي ميتوان به اين هدف رسيد؟ اما راههاي متعددي وجود دارد. مي توان از شخصيتهاي مقبول همه طرفهاي انتخابات دعوت كرد تا قضاوت كنند.
مي توان نظرسنجيها را تحليل كرد يا نظرسنجيهاي متعددي انجام داد. حتي مي توان از نظرسنجيهاي رقيب هم استنتاج كرد. مجموعه عوامل را ميتوان كنار هم گذاشت.
كروبي بالاتر قرار نميگيرد
.........................................
حاجي اين احتمال را كه مهدي كروبي در نظرسنجيها بالاتر از آقاي خاتمي قرار گيرد، بسيار ضعيف ميداند اما نظر نهايي خود را چنين بيان ميكند:
بالاخره اگر اين مكانيسم مورد قبول نامزدها باشد، در مورد تصميمگيري هم مي توانند بر مكانيزم قابل قبولي تفاهم كنند.
حاجي در پاسخ به اين سوال كه فكر ميكنيد خاتمي نامزد شود؟
گفت: سير افزايش تقاضاهاي مردمي از آقاي خاتمي شديد است. فكر ميكنم خاتمي با همه موانع و مشكلاتي كه مقابل خود احساس ميكند، در نهايت نمي تواند مقابل اين حجم انبوه تقاضا مقاومت كند و فكر ميكنم خواه ناخواه تسليم اين خواسته خواهد شد. البته اين، برداشت من است.
خبرنگار ايرنا از اين فعال سياسي پرسيد: پس بحث نيامدن، يك تاكتيك يا اصطلاحا ناز است؟ حاجي اينگونه پاسخ داد: اين اصطلاحات خاص شماست. خاتمي شخصيتي است كه اين چيزها به او نميچسبد. آقاي خاتمي هر جا احساس كند مي تواند براي اين كشور مفيد واقع شود از جان خود مايه ميگذارد. الان هم سوال مشخصي دارد و آن اينكه رييس جمهوري كه ميآيد با توجه به وضع مملكت چقدر ميتواند به صلاح مردم ايجاد تغيير مثبت كند؟
حاجي در پاسخ به اين سوال كه اين سوال است يا شرط؟،گفت: سوالي است كه بايد جواب آن روشن شود، حال رييس جمهور آينده خاتمي باشد يا فرد ديگري.
دغدغه فكري خاتمي اين است كه با اين مشكلات چه ميتواند بكند. اگر راه حل عملي و قابل اجرا با ساز و كار مديريتي كشور را بيابد، مطمئنم ترديد نمي كند. اما اگر به اين راه حل نرسد، با توجه به قبول داشتن اصل نظام جمهوري اسلامي و پايبندي به آن، علاقه مند نيست وجودش در عرصه قدرت باعث تنشهاي جديدي در كشور شود، ممكن است تصميم ديگري بگيرد.
اين استدلال غلط است
....................................
خبرنگار ايرنا در ادامه پرسيد: برخي گفتهاند به دليل حمايتهاي قبلي كروبي از خاتمي، در اين دوره بايد خاتمي از كروبي حمايت كند. اين پيشنهاد را قبول داريد؟حاجي به اين سوال اينگونه پاسخ داد: نميدانم. اين را بايد بررسي كرد. اما اين استدلال غلط است. ممكن است آقاي كروبي بتواند بسيار قوي عمل كند. نحوه استدلال، باطل است. ممكن است شرايطي فراهم شود و خاتمي بخواهد از يكي از نامزدها، براي مثال آقاي كروبي، حمايت همه جانبه كند. اين به معناي آن نيست كه به دليل حمايتهاي قبلي، قصد تلافي دارد.
وي در عين حال افزود: اما نياز به كار كارشناسي هست كه با اين حمايت ها منافع ملي و شانس حضور اصلاح طلبان در رياست جمهوري حاصل ميشود يا خير.
اگر روزي شرايط ايجاب كند كه همه از اين كانديدا حمايت كنند وظيفه همه است.
اگر كروبي نامزد واحد اصلاح طلبان باشد، حمايت ميكنم
.................................................................
.................
حاجي به حمايت گروههايي از اصلاح طلبان در انتخابات گذشته از هاشمي رفسنجاني، كروبي و معين اشاره ميكند و دليل آن را نرسيدن اصلاح طلبان به وحدت نظر ميداند.
وي گفت: اگر كسي به عنوان نامزد واحد معرفي ميشد و عدهاي ائتلاف را نقض مي كردند، جاي سوال داشت. اما در آن زمان فضا را آزاد گذاشتند.
حاجي در پاسخ به اين سوال كه اگر الان آقاي كروبي آن نامزد واحد باشد از او حمايت ميكنيد؟، گفت: از من ميپرسيد؟ بله. حمايت ميكنم. اگر آقاي كروبي نامزد واحد باشد مطمئنم اكثر قاطع بيش از ۹۰درصد اصلاح طلبان نيز حمايت ميكنند. تاكيد ميكنم اگر نامزد واحد باشد.
فقط خاتمي
...........................
زماني مرعشي سخنگوي كارگزاران پيشنهاد كرده بود كه اصلاح طلبان به سوي نامزد اصولگراي به اصطلاح معتدل بروند، از حاجي سوال شد كه آيا اين ديدگاه را قبول داريد؟ اين فعال سياسي پاسخ داد: اكثر اصولگرايان معتدل خاتمي را قبول دارند.
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]