واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در برنامه تلويزيوني نگاه يك؛ وزيرارشاد از عملكرد معاونت سينمايي دفاع كرد
خبرگزاري فارس: «محمدحسين صفارهرندي» با حضور در برنامه تلويزيوني «نگاه يك» از عملكرد معاونت امور سينمايي وزارت ارشاد دفاع كرد.
به گزارش خبرنگار راديو و تلويزيون فارس، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با حضور در برنامه تلويزيوني نگاه يك، به پرسشهايي پيرامون فرهنگ و هنر پاسخ گفت.
بنا بر اين گزارش، وي در بخشي از صحبتهايش در اين برنامه، با تأكيد بر اين كه «با سينما بيگانه نيستم»، در پاسخ به اين پرسش كه «مردم چرا به سينما نميروند؟» ضمن مطرحكردن لزوم ايجاد بستر مناسب براي ارتباط مخاطب با سينما گفت: پيش از اين سالنهاي خيلي زيادي داشتيم كه فرتوت بودند و به ورشكستگي اقتصادي رسيده بودند كه معاونت سينمايي در اين دوره، اين سينماها را براي استفاده مردم بازسازي كرد.
وي در بخش ديگري از اين برنامه در پاسخ به اين پرسش كه «اگر مردم فيلم نميبينند، به خاطر كيفيت پايين فيلمها است؟» گفت: ميتواند آن هم باشد ولي بايد گفت در اين راستا، يك مجموعه در جذب مخاطب تأثيرگذار است. البته با تحولات عرصه تكنولوژي رسانه، طبيعتا بخشي از مخاطبان سينما ترجيح ميدهند براي ديدن فيلم به راههاي ديگري به جز سينما رفتن متوسل شوند و اين در دنيا هم ديده ميشود.
صفارهرندي با اشاره به اهميت بالاي سالنسازي در جذب مخاطب اظهار داشت: علت عدم رغبت مردم به رفتن به سينما، شرايط دلآزار سالنهاي سينمايي بود كه بيشتر به يك دخمه شبيه بودند. وقتي يكي ميخواهد برود چلوكبابي، آدرس يك چلوكبابي خوب را به او ميدهند و او قطعا از غذا خوردن در آنجا نسبت به يك مكان كثيف و پر از زباله، لذت بيشتري ميبرد. در زمينه سينما سازي هم اينگونه است. ما دو سالن را در منطقه غرب تهران به فاصله 100 متر از هم داشتهايم كه يكي بازسازي شده و ديگري بازسازي نشده و هر دو سالن نيز يك فيلم را اكران كردهاند اما آن سينما كه بازسازي شده، فروشش 20 برابر بوده است. البته پيش از اين سينماداري يك سرمايهگذاري سنگين براي بازدهي محدود بود كه با برنامهريزي نادرست گذشته صرف نميكرد.
صفارهرندي با برشمردن طرح «توليد خوب، اكران مناسب و اقتصاد سينما» گفت: با مشاركت وزارت ارشاد از ميان داوطلبان همكاري با طرح معاونت سينمايي ، 50 سينما با 70سالن بازسازي شدهاند و اين حركت تاثير خود را در رونق سينما گذاشت.
وي در ادامه با اشاره به بحث نظارت و ارزشيابي در معاونت سينمايي اظهار داشت: بحث نظارتي سينما و تلويزيون خيلي فرق ميكند. تلويزيون سفارش دهنده است و خودش مسؤوليت نمايش را دارد ولي در سينما اينگونه نيست.
وي در ادامه به مراحل مختلف صدور پروانه ساخت و نمايش فيلمهاي ايراني اشاره كرد و گفت: در بحث صدور پروانه نمايش اگر مواردي فيلم با فيلمنامه ارائه شده منطبق نباشد، ما تذكراتي ميدهيم كه فيلم اصلاح شود. البته مواردي هم بوده كه به محاق رفته ولي تعدادش خيلي كم است.
در ادامه اين برنامه، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، به بحث جديد قانون جايگزيني كمك به ساخت فيلم فاخر بهجاي ماليات، اشاره كرد و گفت:
اين طرح به دو، سه سال پيش مربوط ميشود. وقتي ما كار خود را در وزارت ارشاد شروع كرديم، طرحي را مطرح كرديم كه طي آن، بحثهاي مالياتي كمك حال فرهنگ و هنر مطرح شود.
وي ادامه داد: در اين راه معاونت امور سينمايي، هوشمندانه زحمت زيادي كشيد تا از اين طريق چه جهت توليد فيلمهاي فاخر و چه در ساختوساز سينماها، سينماي ما به جايگاه خوبي برسد.
وزير ارشاد با اشاره به توليد فيلم «ملك سليمان» با بودجه بالاي 4 ميليارد تومان گفت: اين رقم از بودجه ساليانه معاونت امور سينمايي شايد فقط يك مقدار كمتر باشد اما استفاده از اين رقم از طريق ماليات كمك ميكند تا ما چند نمونه از اين فيلمها توليد كنيم.
وي سپس به تعريف فيلم فاخر اشاره كرد وگفت: بعضيها ميپرسند كه فيلمفاخر يعني چه؟ از نظر ما فيلمي فاخر است كه هم راستا با حقيقت جامعه و باورهاي ارزشي باشد. فيلم فاخر، فيلم ناظر بر حقايق و واقعيت ها است و فيلمي است كه اعتلاي فرهنگي به همراه داشته باشد، انسان به آن مباهات كند، از ايراني بودنش خجالت نكشد، و بتواند تاريخ درخشان ما و انبيا الهي را نمايان كند و هركسي كه براي ساخت چنين فيلمهايي اقدام كند، ما از آن حمايت ميكنيم.
وزيرارشاد در بخش ديگري از صحبتهاي خود، گفت: متأسفانه در سالهاي اخير سرمايهها در برخي توليدات ژانر كودك به جز مواردي بازگشت نداشته است. شايد بگوييم چشمه ابتكارات آنها دراين زمينه خشكيده است اما بايد با تشخيص ذائفه مخاطب و پرداخت مناسب، تلاش بيشتري كنند و ما هم از آنها كمك و حمايت مي كنيم.
صفار هرندي همچنين درباره لزوم رويكرد كودكان ايراني به بازيهاي بومي اظهار داشت: از زماني كه اساسنامه بنياد بازيهاي رايانهاي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيد، اين بنياد شكل گرفت و اعضاي هيأت امنا و هيأت مديره آن مشخص شدند، زمان زيادي نگذشته است اما در اين مدت كوتاه چندين بازي خوب توليد شده است.
وي در ادامه در مورد سرانه كتاب اظهار نظر كرد و گفت: اين يك بحث تكراري است و رسانهها خيلي آن را مطرح كردهاند. بارها گفتهام آن سرانه مطرح شده در شآن ملت ايران نيست. ما پرداختن به اين موضوع را به يك پژوهشگاه سپردهايم كه نتايج اوليهاش هم منتشر شده و ما متوجه شدهايم كه ايرانيها سرانه مطالعهشان، چندين ساعت در روز است.
وزير ارشاد در ادامه به يارانه كتاب اشاره كرد و گفت: يارانه كتاب قطع نشده بلكه مسير يارانهها را عوض كردهايم.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود با اشاره به كارتهاي شارژ كتاب گفت: بعضيها معتقد بودند قيمت كتابها به طور سرسامآوري بالا برود كه اين اتفاق نيفتاد و با تغيير مسير يارانهها كتابها گران نشدند و با وجود گران شدن كاغذ در بازار جهاني، تحول نگران كنندهاي هم ايجاد نشد.
در بخش ديگري از برنامه «نگاه يك»، وزير ارشاد به پرسشهاي يك خبرنگار كه به شكل ويدئو كنفرانس در برنامه حاضر شده بود، پاسخ داد. وي در مورد كتابخوانياش گفت: من به دليل كمبود زمان، به شكل توك زدن به سراغ كتابها ميروم و البته بعضي موقعها هم يك كتاب را كامل تمام كردهام.
وي در مورد اين كه به خواندن چه كتابهايي علاقهمند است گفت: كتابهاي تاريخي و كتب حوزه دين را مطالعه ميكنم. خيلي رمان دوست دارم.
صفارهرندي در پاسخ به اين پرسش كه بهترين كتابي كه در دوره وزارت شما منتشر شده كدام كتاب است، گفت: اين انتخاب، مانند انتخاب كردن از يك گلستان عظيم است ولي هر موقع يك رمان خوب متشر شده، من از انتشار آن بسيار خوشحال شدهام.
وي در پاسخ به اين پرسش كه بهترين فيلم دوران شما چه فيلمي بوده، گفت: در اين دوره، فيلمهايي كه منطبق با ارزشهاي جمهوري اسلامي ايران بوده، بيشتر توليد شده و تعدادشان كم نبوده است. ما فيلمهاي ارزشمندي داشتهايم و از آنها حمايتهاي خوبي كردهايم.
وزير ارشاد درباره آخرين فيلمي كه ديده، گفت: اجازه بدهيد اسم اين فيلم را نياورم، اما فيلم يك كارگردان خانم بود كه مجبور شدم در دفترم ببينم و اميدوارم در اكران عمومي آن را ببينيم.
صفارهرندي در ادامه، در مورد بازيگرهايي كه با هاليوود همكاري ميكند، گفت: ملاك ما رعايت قانون است. ما در حوزههاي مختلف يكسري قوانين داريم و هر كسي همراستا با اين قوانين حركت كند، هيچ مشكلي نخواهد داشت اما هر كس كه قانون را زير پا بگذارد خودش هم زير پا گذاشته ميشود.
در اين برنامه، يك گزارش تصويري مردمي پخش شده كه در قالب آن، مردم درباره محتواي فيلمهاي ايراني و اين كه آيا اين فيلمها منطبق بر جريان جامعه است يا نه صحبت كرده بودند. در ادامه «علي سرتيپي» تهيهكننده و پخش كننده سينماي ايران، درباره رونق سينماي ايران در شهرستانها و تأسيس سالنهاي سينما و تعميرات اساسي اين سالنها در دوره اخير معاونت سينمايي سخن گفت و اين نكته را متذكر شد كه مراكز استانها همچنان بدون سالن سينما هستند. او از وزير ارشاد درخواست كرد كه معاونت سينمايي همچنان نسبت به ساخت سالن اهتمام كند.
انتهاي پيام/ا
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]