واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مؤلفان كتابهاي علمي و آموزشي تقدير شدند
خبرگزاري فارس: مؤسسه فرهنگي هنري ديباگران تهران از 30 مؤلف و مترجم حوزههاي علوم پايه، فني و مهندسي، فناوري اطلاعات، كشاورزي، پزشكي، پرستاري و هنر تقدير كرد.
به گزارش خبرنگار فارس، اين مراسم عصر روز گذشته در مجتمع فرهنگي و تفريحي دشت بهشت برگزار شد و در حاشيه آن نمايشگاهي از كتابهاي علمي و آموزشي برپا شد.
سعيد سعادت، مدير مؤسسه فرهنگي هنري ديباگران تهران در سخناني به وضعيت كتاب و كتابخواني در ايران پرداخت و آمارهايي را ارائه داد كه دست كم مربوط به 10 سال پيش بود.
سعادت به نقل از علياكبر اشعري، رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران گفت: آمار 4 دقيقهاي مطالعه ايرانيها در شبانهروز فاجعهبار است.
اظهارت وي در حالي صورت ميگيرد كه اشعري ارديبهشت امسال اين رقم را تكذيب كرده بود.
سعادت ميزان مطالعه ايران را با فرانسه مقايسه كرد كه به گفته وي، 5 ساعت در شبانه روز است.
وي در ادامه صحبتهاي خود به آسيبشناسي و موانع توسعه مطالعه در بين ايرانيها پرداخت و عدم توسعه اقتصادي را يكي از اين موانع خواند.
واحد انتشارات مؤسسه فرهنگي هنري ديباگران تهران در طول 10 سال گذشته حدود 1200 عنوان كتاب منتشر كرده است.
از آنجا كه كتابهاي اين مؤسسه پرفروش نيز هستند و بارها تجديد چاپ شدهاند به نظر ميرسد اين انتشارات در اين مدت دست كم توانسته كتابهاي خود را در شمارگان 12 ميليوني منتشر كند.
تقسيم اين كتابها در بين ايرانيها نشان ميدهد ارقامي را كه روز گذشته مدير عامل اين مؤسسه اعلام ميكرد و بر آنها اصرار ميكرد تا چه اندازه با واقعيتها فاصله دارد.
سعادت روز گذشته بالا بودن قيمت كتاب در ايران را يكي ديگر از عوامل توسعه نيافتن كتابخواني در ايران عنوان كرد و گفت: هر ايراني ماهانه تنها يك درصد از هزينهها خود را صرف كتاب ميكند.
وي همچنين سرانه توليد كتاب در ايران را در سال 1383، 1/7 و اين رقم را در همان سال در انگلستان 9/55 خواند.
يه گفته سعادت، ايران در همان سال 4 ميليون و 400 هزار كيلو كتاب توليد كرده است، اين در حالي است كه ميزان توليد كتاب در انگلستان 414 ميليون كيلوگرم بوده است.
مدير مؤسسه فرهنگي هنري ديباگران تهران از سوي ديگر عدم كاميابي ناشران در توليد كتابهاي جذاب و روان را يكي ديگر از موانعي دانست كه وي درباره آن صحبت ميكرد.
مؤسسه فرهنگي هنري ديباگران تهران سال 1377 به منظور رشد كمي و كيفي فرهنگ عمومي تأسيس شد.
اين مؤسسه در اين مدت بيش از 1200 عنوان كتاب در حوزههاي علوم پايه، فني و مهندسي، فناوري اطلاعات، مديريت و حسابداري، پزشكي، پرستاري و كتابهاي آموزشي و كمك آموزشي منتشر كرده است.
اين مؤسسه همچنين اولين دارنده گواهينامه ISO 2000/9001 در ايران در زمينه نشر كتاب و طراحي جلد است.
در مراسم روز گذشته محمدعلي نجفي، عضو شوراي اسلامي شهر تهران نيز سخن گفت. وي كه پيش از در دوره رياست جمهوري هاشمي رفسنجاني وزير آموزش و پرورش بود درباره وضعيت آموزش در ايران صحبت كرد.
نجفي تلاشهاي انجام شده در حوزههاي فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي را در 30 سال اخير غير قابل دفاع خواند.
وي گفت: اگر بخواهيم به اهداف توسعه در كشور و يا اهداف سند چشمانداز 20 ساله برسيم چارهاي جز تغيير در نظام آموزشي نداريم.
وي در عين حال دستيابي به اهداف چشمانداز 20 ساله را قابل تحقق ندانست.
انتهاي پيام/
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]