تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826586340




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز: دوره راهنمايي بدترين دوران براي ايجاد افسردگي در دختران است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز: دوره راهنمايي بدترين دوران براي ايجاد افسردگي در دختران است


خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: بهداشت و درمان

عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز گفت: افسردگي دومين اختلال روانپزشكي شايع در دنياست و مي‌تواند به صورت يك خلق ساده مانند اندوه نيز ظاهر شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ سودابه بساك‌نژاد در همايش علمي، آموزشي " سلامت زنان، سلامت جامعه" اظهار داشت: افسردگي 3 جزء دارد. گاهي افسردگي به صورت رفتاري ظاهر مي‌شود، مانند عزلت، گوشه‌نشيني، ترك شغل و غيبت‌هاي مكرر.

وي افزود: نوع ديگر، جزء جسماني افسردگي است كه در آن، فرد از دردهاي جسماني و بدني و سردرد شكايت مي‌كند. دردهاي جسماني شايع‌ترين علامت در افسردگي هستند.

وي افزود: تحقيقات فرهنگي و اجتماعي در آسيا نشان داده كه مردان و زنان در كشورهاي آسيايي، افسردگي را به صورت شكايت جسماني نشان مي‌دهند، به عنوان مثال زن افسرده عنوان نمي‌كند كه دلم گرفته، يا اندوهگينم بلكه مي‌گويد سرم درد مي‌كند.

اين متخصص روانشناسي باليني خاطرنشان كرد: اصطلاحات شكايت‌هاي جسماني افسردگي در سراسر ايران جستجو شده‌اند. نتايج اين تحقيقات در اصفهان نشان مي‌دهد كه براي ابراز اضطراب، جمله " در دلم رخت مي‌شويند " شايعترين جمله است. در خوزستان نيز همه خوزستاني‌ها، اغلب‌ با سردرد، شكايتهاي جسماني خود را عنوان مي‌كنند.

وي گفت: شكل ديگر افسردگي، افسردگي شناختي است. در اين افسردگي، احساس غم و اندوه و نااميدي و نگرش‌هاي منفي و غلط نسبت به خود و جامعه و جهان كه مثلث شناختي منفي نام دارد، فرد را در بر مي‌گيرد.

عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز درباره علل افسردگي يادآور شد: افسردگي گاه زمينه‌هاي ژنتيكي دارد و گاه عوامل متعدد ناشي از زندگي گذشته در بروز افسردگي نقش دارد. تحقيقات نشان داده زني كه پيش از 11 سالگي، مادر خود را از دست داده باشد، حتما در بزرگسالي افسردگي خواهد داشت يا آن را تجربه خواهد كرد.

وي ادامه داد: همچنين الگوهاي مادرانه افسردگي، فرزندان پسر و دختر اين مادران را دچار افسردگي مي‌كند. مادري كه دائما پنجره‌ها را مي‌بندد و بغض دارد و اشعار غمگين را زمزمه مي‌كند، افسردگي را به فرزند خود نيز منتقل مي‌كند.

وي عنوان كرد: مسائل هيجاني و عاطفي، عميقا با مسائل رواني جامعه همبستگي دارد. ديدن تصاوير منفي در تلويزيون كه نمايشگر مردن، مرگ، دشواري و طرد هستند ما را نگران مي‌كند و موجب افسردگي مي‌شود. بنابراين وجود افسردگي با مسائل رواني و اجتماعي كاملا پيوسته است.

عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز گفت: يكي از روش‌هاي پيشگيري از افسردگي، پيشگيري رفتاري است. يكي از نكات بسيار مهم در رشد دختران اين است كه از بدو ورود آنان به مراكز آموزشي، بودن، وجود داشتن و بيان گفته‌ها و نهراسيدن از آن چه گفته مي‌شود، آموزش داده شود. آموزش جمله " خودت را نشان بده و ابراز كن " افسردگي را كاهش مي‌دهد.

وي گفت: دوره راهنمايي، بدترين دوران براي ايجاد افسردگي، به خصوص افسردگي رشدي براي دختران است. دختران در اين سن به شدت از نظر پوشش و انجام كارهاي مختلف محدود مي‌شوند، در حالي كه پسران به اين شدت محدود نمي‌شوند و اين محدوديت‌ها، دختران را به سمت افسردگي سوق مي‌دهند.

بساك‌نژاد يادآور شد: ورزش يكي از عوامل جلوگيري از افسردگي است. متاسفانه دختران نوجوان به ورزش تشويق نمي‌شوند و درس هميشه در خانواده‌ها بر ورزش برتري دارد. در دبيرستانها و دانشگاه‌ها، شرايطي بدتر از اين براي دختران پيش مي‌آيد. روابط اجتماعي دختران كمتر و محدود مي‌شود و نمي‌توانند به خوبي حتي با هم‌جنسان خود ارتباط برقرار كنند.

وي افزود: براي جلوگيري از افسردگي، بايد افراد هر چه بيشتر در قلمرو موفقيت قرار گيرند، حتي اگر اين موفقيت‌ها بسيار كوچك باشند. موفقيت، احساس خرسندي به فرد مي‌دهد و براي جلوگيري از افسردگي بايد راه‌هاي موفقيت حتي موفقيت‌هاي كوچك آموزش داده شود.

عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز خاطرنشان كرد: واژه‌هايي كه در برخورد با دختران به كار برده مي‌شود نيز ايده‌هاي روان شناختي ايجاد مي‌كنند. دختران حتي در انجام كارهاي كوچك در خانه نيز بايد تشويق شوند.

انتهاي پيام
 شنبه 27 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن