واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سند ملي راهبردي مديريت جامع پارك ملي درياچه اروميه امضا شد
اروميه - خبرگزاري مهر: سندملي راهبردي مديريت جامع پارك ملي درياچه اروميه ظهر امروز به امضاي معاون رئيس جمهور، وزراي جهاد كشاورزي، نيرو و استانداران آذربايجان غربي و شرقي و كردستان رسيد.
به گزارش خبرنگار مهر در اروميه بر اساس اين تفاهم نامه كه به امضاي فاطمه واعظ جوادي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، پرويز فتاح وزير نيرو، محمدرضا اسكندي وزير جهاد كشاورزي، رحيم قرباني استاندار آذربايجان غربي، احمدعلي رضا بيگي استاندار آذربايجان شرقي و اسماعيل نجار استاندار كردستان رسيد، مقرر شد با در نظر گرفتن اين كه درياچه اروميه و تالاب هاي اقماري حاشيه آن در سطح بين المللي و ملي يك زيست بوم بسيار با ارزش و با اهميت است كه تامين كننده تنوع زيستي غني ارزشهاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي در سطح حوزه است لازم است همه نسبت به حفظ آن كوشا باشند.
در ادامه اين سند راهبردي آمده است: با در نظر گرفتن اينكه درياچه اروميه به عنوان يك تالاب بين المللي در كنوانسيون رامسر به ثبت رسيده و در سازمان علمي، فرهنگي ملل متحد به عنوان يك ذخيره گاه زيست كره شناخته شده و در سطح كشور عنوان پارك ملي را به خود اختصاص داده است، برنامه ريزي براي حفظ آن بسيار ضرورت دارد.
در اين سند راهبردي ضمن تاييد لزوم تقويت همكاريهاي مشترك بين كليه ارگانهاي مرتبط در سطح حوزه آبريز درياچه اروميه به عنوان يك زيست بوم واحد، تفاهم نامه همكاري مشتمل بر مفاد زير منعقد شد:
ماده 1- محدوده جغرافياي همكاري ها
اين تفاهم نامه كل حوزه آبريز درياچه اروميه و اراضي واقع در داخل مرز آن به ويژه درياچه اروميه و تالاب هاي اقماري آن را در بر مي گيرد.
ماده 2- طرح مديريت جامع
1- چشم انداز مديريت بلندمدت كه درياچه اروميه درياچه اي با آب كافي براي پايدارسازي چشم انداز زيبا و تنوع زيستي غني كه مردم و جوامع محلي از ظرفيت هاي حوزه آبريز آن بهره برداري خردمندانه مي كنند و آگاهانه در حفاظت پايدار آن كوشا هستند و درياچه بستري براي تقويت تعامل و گسترش همكاريهاي سازنده ميان نهادها در سطوح ملي واستانهاي ذيربط است.
2- هدف نهايي مديريت درياچه اروميه، برقراري يك نظام مديريت زيست بومي براي درياچه اروميه و تالابهاي اقماري آن مبتني بر اصول مديريت يكپارچه منابع آب و خاك در سطح حوزه آبريز و توسعه پايدار و مشاركت موثر كليه ذينفعان از جمله جوامع محلي در امور مديريت درياچه.
3- برنامه راهبردي مديريت جامع درياچه اروميه كه پيوست يك اين تفاهم نامه است، شرح اهداف راهبردي و اولويت بندي اقدامات اجرايي لازم، شاخص ها و هدفگذاريهاي مربوطه را در بر مي گيرد و پروتكل هاي پايش و زون بندي كاربري ها نيز براي دوره پنج ساله تدوين و متعاقبا به عنوان ضمائم مربوطه عملياتي خواهد شد.
ماده 3- ساز و كارهاي اجرايي
1- بر اساس اين تفاهم نامه كميته ملي مديريت پايدار حوزه آبريز درياچه اروميه در سطح ستادي و شوراي منطقه اي مديريت حوزه آبريز درياچه اروميه به طور مشترك بين استانهاي آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي و كردستان تشكيل مي شود كه جزئيات شرح وظايف و ساختار آنها پيوست شماره 2 اين تفاهم نامه است.
تبصره 1- وظيفه اصلي اين كميته تنظيم ظرفيت هاي توسعه و هماهنگي و تلفيق فعاليت هاي توسعه در سطح حوزه آبريز با در نظر گرفتن اصول مديريت زيست بومي و در راستاي پايداري درياچه اروميه و زيست بومهاي وابسته به آن است.
شوراي منطقه اي مديريت حوضه آبريز درياچه اروميه گزارشات عملكرد سالانه خود را تنظيم و منتشر خواهند نمود.
2- در سطح حوزه اي، شوراي منطقه اي مديريت حوزه آبريز درياچه اروميه تشكيل مي شود اين شورا به عنوان بازوي اجرايي كميته ملي عمل خواهد كرد. تشكيل اين شورا به صورت حوزه اي است و به طور مشترك بين استانهاي آذربايجان غربي و آذربايجان شرقي شكل مي گيرد و با توجه به اينكه بخشي از حوزه آبريز درياچه اروميه در استان كردستان واقع است، نمايندگان ذيربط آن استان نيز در شورا عضويت خواهند داشت.
تبصره 2: اين شورا وظيفه اجراي برنامه مديريت جامع درياچه اروميه و ارزيابي و بازنگري آن را در سال پنجم اجرا را بر عهده دارد.
ماده 4 - ساز و كارهاي مالي
1- هر يك از استانهاي عضو اين تفاهم نامه در قالب بودجه هاي استاني به سهم خود هزينه هاي عمليات اولويت بندي شده در برنامه مديريت جامع درياچه اروميه را بر اساس بررسي كارشناسي و پيشنهاد دستگاه اجرايي ذيربط در بودجه ريزي سالانه پيش بيني و به دستگاه مربوطه تخصيص خواهد داد.
تبصره 1: بودجه هاي مرتبط سازمانهاي غير دولتي و جوامع محلي پس از تصويب و تخصيص از طريق ادارات كل حفاظت محيط زيست استاني عملياتي خواهد شد.
تبصره 2: سازمان ها و وزارتخانه هاي ذيربط نيز حسب اولويتهاي پيش بيني شده و مفاد برنامه جامع مديريت درياچه اروميه با هماهنگي شوراي منطقه اي مديريت حوضه آبريز درياچه اروميه، بودجه هايي را از محل منابع ملي تخصيص بدهند.
2- دبيرخانه مركزي شوراي منطقه اي مديريت درياچه اروميه دراستان آذربايجان غربي مستقر خواهد بود و رياست دوره اول اين شورا با استان آذربايجان غربي است كه به صورت دوره اي دو ساله حسب تصميم شورا، رياست شورا قابل تغيير خواهد بود.
3- هر سه استان واقع در حوزه و عضو شوراي منطقه اي بايد گزارش بودجه هاي تخصيصي و اقدامات انجام شده را در پايان هر سال به شورا ارائه دهند.
ماده 5- حل اختلاف
1- در صورت بروز هرگونه اختلاف در اجراي مفاد تفاهم نامه، دفتر حقوقي هر يك از امضا كنندگان اين تفاهم نامه، مرجع رسيدگي و رفع اختلاف است.
ماده 6- تاريخ قرارداد
اين تفاهم نامه در شش ماده و شش تبصره در 8 نسخه كه هر يك از اعتبار و ارزش واحدي برخوردار است تهيه و تنظيم و در تاريخ 27 مهرماه سال 1387 هجري شمسي به امضا طرفين رسيده و از تاريخ امضا لازم الاجرا خواهد بود.
تبصره 1: اين تفاهم نامه از تاريخ امضا تا پنج سال اعتبار دارد و پس از آن نيز تا اعلام كتبي هر يك از طرفها به قوت خود باقي خواهد بود.
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]