واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ارزيابي قانون جايگزيني كمك به ساخت فيلم فاخر بهجاي ماليات/3 ميرعلايي: مصوبه ماليات سينما، ميتواند نقطهاي روشن در كارنامه دولت باشد
خبرگزاري فارس: سيداحمد ميرعلايي در خصوص ارزيابي قانون جايگزيني كمك به ساخت فيلم فاخر بهجاي ماليات گفت:در صورت تحقق چنين مصوبهاي بايد اذعان داشت كه اين حركت، مي تواند حركت بسيار خوب و روشني در كارنامه دولت تلقي شود.
«احمد ميرعلايي» در گفت و گو با خبرنگار سينمايي فارس با اشاره به مثبت بودن اين مصوبه از سوي دولت اظهار داشت: اين حركت،حركت بسيار خوب و شايستهاي در كارنامه دولت و نمايندگان مجلس ميتواند از جهت مقابله با تهاجم فرهنگي تلقي شود چرا كه همانطور كه رهبر معظم انقلاب فرمودند، همه مسائل، به مسائل فرهنگي برميگردد و بايد روي اين زمينه كارهاي دقيقتر و گستردهتري صورت گيرد.
وي افزود: اگر گامها براي تصويب اين مصوبه، با حساب و كتابهاي لازم برداشته شده باشد، مطمئنا نتيجه آنرا حتي در همان سال اول ببينيم و در 5- 6 سال بعدي به اوج برسد، اما اگر درست انجام نشود طبيعتا با مشكل مواجه خواهيم شد و چه بسا عدهاي به اين نتيجه برسند كه چنين كاري از ابتدا صحيح نبوده است و امكان دارد يك مقدار سرخودگي بيشتري براي سينماي ايران بهوجود بيايد.
اين تهيه كننده سينما با مطلوب توصيف كردن شمايل اين مصوبه گفت: شكل و شمايل اين موصبه بسيار خوب است و كار بزرگي است و چون كار بزرگي است سازوكار بزرگي ميطلبد كه ما بايد به يك تعريف درستي از فرهنگ خودمان كه بخشي از آن سينما است، برسيم.
ميرعلايي ادامه داد: من فكر ميكنم دوليت ميتواند بخشي از بودجهاي را كه قرار است وارد عرصه فرهنگ و سينما شود، با يك خدمات بهتري توسط مسؤولين، بيمه كند.
وي گفت: كارشناسان بايد جمع شوند، برنامه 10 ساله فرهنگ را تنظيم كنند و طي آن، به اين ارزيابي برسند كه جايگاه ده سال آينده سينما كجاست.
تهيهكننده «فرزند خاك» گفت: بايد جوانان را كه بيشترين مخاطبان سينما هستند، رصد كرد و ديد كه چه چيزي براي آنها جذاب است.
وي ادامه داد: متأسفانه ما هنوز نميدانيم سينماي فاخر چيست چرا كه هر فيلمسازي به نوبه خودش فيلمش را دوست دارد و فيلم او، به فرزندش ميماند، بنابراين فكر ميكنم اين اشكال از سياستگذاران فرهنگي است چرا كه بايد خطمشي را تعيين كنيم و بگوئيم چه فيلمي فيلم فاخر است، نه اين كه بگوئيم بايد اينگونه فيلم ساخت.
تهيه كننده فيلم تحسين شده «فرزند خاك» تصريح كرد: البته هنرمند ما هم در اين ميان، بايد آنقدر هوشمند عمل كند كه بدانيم مفهوم سينماي فاخر يعني چه، سينماي فاخر يعني سينمايي كه بتواند به مردم خدمت كند و از نظر ساختاري هم شاخصههاي لازم را رعايت كند. به اعتقاد من اين نوع سينما، سينماي فاخر است كه ما ميتوانيم به آن افتخار كنيم.
ميرعلايي خاطر نشان كرد: متاسفانه امروزه فيلمهاي تجاري را با لفظ «سينماي بدنه» اطلاق ميكنند و اين بسيار بد است، چرا كه همه مديران شدهاند كارشناس و به دليل اينكه ساز و كار مشخصي براي سينما تعيين نشده است، سينماي مبتذل، سينماي بدنه ناميده شده است و وقتي سينماي مبتذل سينماي بدنه شد، اين لغت به خودي خود، قشنگ و گول زنك ميشود و به اعتقاد من، با وجود اين كه اين لغت
فارسي است، اما فرهنگستان زبان و فرهنگ بايد در مقابل اين واژه به داد سينما برسد!
اين تهيه كننده سينما گفت: مهمترين اصول در سينما فيلمنامه، اكران و عرصه توليد خوب است كه متاسفانه هر سه اين موارد در سينماي ما
فراموش شده است و هر سه اين موارد در دنيا كاملا تخصصي دنبال ميشود در حالي كه اگر به نحوه پخش فيلمها نگاه كنيد، ميبينيد كه ما در مورد پخش، تاكنون چقدر انرژي صرف كردهايم.
وي ادامه داد: در حال حاضر به دليل مشكلات اقتصادي كه سينماي ايران دارد، تنها به دنبال راهي براي فروش هستيم و به همين دليل فقط ميخواهيم فيلمهايي را بسازيم كه فروش كنند.
ميرعلايي تصريح كرد: در سينماي ما متأسفانه، يك عده دور هم جمع ميشوند و تصميم ميگيرند يك فيلم را توليد كنند و نمي دانم از كجا ميتوانند فيلمشان را دو،سه ماهه اكران كنند و به اعتقاد من، اگر نتوانيم در اكران فيلمها را به شكل موفقي اكران كنيم، مسلما پولهايي كه تزريق ميشود، نتيجهاي در پي نخواهد داشت.
اين تهيه كننده سينما با اشاره به وجود ابهام در اين مصوبه گفت: اين مصوبه با وجود اين كه كار بسيار خوبي است، اما يك ابهام دارد و آن هم اين كه افراد به صورت مستقل نمي توانند در توليد فيلمهاي فاخر سرمايهگذاري كنند كه اين ميتواند يك عدم اطميان را ايجاد كند و سرمايهگذار از بازگشت سرمايه خود اطمينان نداشته باشد.
وي خاطرنشان كرد: بايستي يك برنامه آماده بشود كه سينماگران به صورت مستقل اين افق را ببينند يا امكانات را داشته باشند كه به جاهاي مختلف نظير سازمانها و شركتهاي بزرگ مراجعه كنند و در آنجا در صورتي كه فيلم فاخر ساخته شد، جزو ماليات حساب شود، يعني يك ناظري وجود داشته باشد كه بگويد اگر شما فيلمي را ساختيد و داراي اين شرايط بود، اين پول جزو ماليات شما حساب خواهد شد.
ميرعلايي تصريح كرد: با وجود تمام اين نكات من معتقدم اين كه اين سرمايهها از طريق بنياد سينمايي فارابي جذب شود بازهم سودمند خواهد بود و ميتواند به رشد سينماي كشور كمك كند. ولي فكر مي كنم اگر ساز و كاري سازمانيافته فراهم نشود اين كار با مشكل مواجه خواهد بود چرا كه بايد همه بتوانند به صورت خصوصي هم از اين امكان استفاده كنند.
تهيه كننده فيلم « فرزند خاك» در ادامه اظهار داشت: اگر بخواهيم از اين زاويه نگاه كنيم كه افراد به صورت مستقل بخواهند وارد شوند اين مصوبه ابهاماتي دارد اما بايد نكته را هم مدنظر قرار داد و آن اين است كه در حال حاضر تعدادي پروژه هاي سينمايي با وجود اينكه از ارشاد پروانه ساخت دريافت كردهاند اما در مرحله پروانه نمايش متوقف شدهاند چرا كه طي ساخت تغييراتي ايجاد شده است كه مغاير نظرات ارشاد و حتي يك مدير بوده است و حالا چه تضميني وجود دارد كه در اين مصوبه نيز چنين چيزي تكرار نشود و به همين دليل فكر ميكنم گامها بايد واقعبينانهتر برداشته شوند.
وي ادامه داد: به اعتقاد من ما نبايد امروز را نگاه كنيم و بايد نگاهمان به 5 سال بعد باشد كه اين مصوبه جا افتاده است و همه از آن لذت ببرند، در هر صورت نفس اين حركت مقدس است اما اگر شكل و شمايل درستي نداشته باشد، مثل كارد دو لبه ميشود كه نهايتا دولت مواجه ميشود با شركتهائي كه مدعي ميشوند مالياتشان را داده اند اما براي دولت قابل قبول نيست چرا كه معيار ساخت فيلم فاخر را رعايت نكردهاند.
ميرعلايي در خاتمه تصريح كرد: سيتسم دولتي در حال حاضر نگران اين است كه بودجه اي كه وارد سينما ميشود مبادا استفاده درستي از آن صورت نگيرد چرا كه 80 درصد فيلمهائي كه توليد ميشوند، فيلمهاي قابل قبولي براي سينماي ايران نيستند اما با اين وجود اكران ميشوند،حقيقت اين است كه اوضاع قعلي سينما به هم ريخته است و به اعتقاد من بخشي از اين كه جوانان ما دچار دوگانگي شدهاند و هيچ چيز را باور نميكنند به سياستهاي سينما و تلويزيون برميگردد.
انتهاي پيام/ا
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 479]