واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير ترويج كشاورزي سازمان جهاد كشاورزي قزوين: 185تسهيلگر زن روستايي در قزوين فعاليت دارند
خبرگزاري فارس: مدير هماهنگي ترويج كشاورزي سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين گفت: در حال حاضر 185 تسهيلگر زن روستايي در 180 روستاي اين استان وجود دارد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين به نقل از روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين، علي درجاني افزود: اين تسهيلگران آموزشهاي توانمندسازي نظير فنون ارتباط، تسهيلگري، جامعهشناسي روستايي، توسعه روستايي و آموزشهاي تخصصي در زمينههاي بخش كشاورزي، دام، طيور و صنايع تبديلي را گذراندهاند.
وي ادامه داد: رابطان اين بخش از مديريت جهاد كشاورزي در نواحي روستايي در پروژههايي مانند طرح ضربتي شير، تهيه بانك اطلاعاتي زنان شاغل در بخش كشاورزي و پروژههاي اشتغالزايي حضور فعال دارند.
مدير هماهنگي ترويج كشاورزي سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين با اشاره به صندوق اعتبار روستايي اضافه كرد: هماكنون در اين استان هفت صندوق اعتبارات خرد در هفت روستا فعال است كه هر كدام از صندوقها حدود 30 تا 40 عضو دارند.
وي با اشاره به تأمين سرمايه اوليه اين صندوق از طريق اعتبارات رياست جمهوري افزود: در حال حاضر صندوقها در مرحله دوم وامدهي هستند و اين تسهيلات در راستاي پروژه درآمدزا همچون خريد زمين، درخت، كندوي زنبورعسل، ميش و بره، گوساله و چرخ خياطي اعطا ميشود.
درجاني تصريح كرد: به منظور ارتقا انگيزه مشاركت و آشنايي زنان روستايي با شيوههاي مشاركت و همچنين حمايت و زمينهسازي در ايجاد اشتغال زنان روستايي در بخش كشاورزي، اين سازمان اقدام به زمينهيابي و زمينهسازي شركت تعاوني زنان روستايي در سطح استان كرده است.
وي عنوان داشت: سازمان جهاد كشاورزي با ترويج روشهاي شركت تعاوني و حمايت از آنها در حال حاضر هفت شركت تعاوني را در سطح استان در زمينه زنان روستايي فعال كرده است.
مدير هماهنگي ترويج كشاورزي سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين اعلام كرد: تقويت نقش زنان و خانوادههاي روستايي در حفاظت از منابع طبيعي و زيستمحيطي، كمك به اشتغالزايي خانواده روستايي در بخش كشاورزي در زمينه زراعت، باغباني، صنايع تبديلي و تكميلي، دامپروري و آبزيپروري و منابع طبيعي با همكاري معاونت تخصصي، از جمله برنامههاي در دست اجراي اين مديريت است.
وي فراهمسازي زمينههاي توانمندسازي و بهبود وضعيت اقتصادي و اجتماعي زنان روستايي و خانواده، افزايش مهارت زنان روستايي در خصوص امور توليد خانگي، فرآوري و تبديل محصولات، كاهش ضايعات و بهبود الگوي مصرف خانوار روستايي و تقويت و حمايت از تشكلهاي اقتصادي زنان و خانواده را از ديگر برنامههاي در دست اجراي اين مديريت دانست.
درجاني با اشاره به نقش زنان روستايي افزود: در حال حاضر حدود يك سوم نيروي فعال كشاورزي را زنان روستايي تشكيل ميدهند و آمار موجود نشان از رشد چهار و نيم درصدي جمعيت فعال زنان در مناطق روستايي دارد.
وي خاطر نشان ساخت: زنان روستايي ايران از گذشتههاي دور سهم عمدهاي در توليد محصولات كشاورزي و صنايع روستايي داشتهاند ولي متأسفانه آمار و ارقام مربوط به فعاليتهاي زنان بسيار كمتر از حدود واقعي است زيرا بسياري از اوقات در اين آمارها اشتغال فصلي، پاره وقت، بدون دستمزد و فعاليتهاي خانهداري زنان منظور نميشود.
انتهاي پيام/ش
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]