محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1825995764
سياست - اصولگرايان اصيل حاميان سوال از احمدي نژاد در مجلس بودند
واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سياست - اصولگرايان اصيل حاميان سوال از احمدي نژاد در مجلس بودند
سياست - اصولگرايان اصيل حاميان سوال از احمدي نژاد در مجلس بودند
اعظم ويسمه:علي مطهري، فرزند آيتالله مرتضي مطهري نماينده تهران در مجلس هشتم است. هرچه نسبت فاميلي او با شهيد مطهري موجب اتخاذ مواضع صريحي از او در مجلس هشتم شده اما بهنظر ميرسد نسبت خويشاوندي مطهري با علي لاريجاني، رئيس مجلس هشتم (مطهري برادر همسر لاريجاني) باعث شده كه او نسبت به عملكرد مجلس هشتم و هيات رئيسه آن مواضع محافظهكارتري اتخاذ كند از اينرو در پاسخ به درخواست مصاحبه براي عملكرد مجلس هشتم با يادآوري نسبت فاميلي خود با لاريجاني آن را رد ميكند. با اين حال مطهري خيلي در قيد و بند اين نسبتهاي سببي و نسبي نمانده است. گرچه از ليست رايحه خوش خدمت (حاميان دولت) به مجلس آمده اما صريحترين انتقادات را به عملكرد احمدينژاد و دولت او مطرح كرده است. در اين مدت كوتاه آغاز به كار مجلس هشتم طرح سوال از رئيسجمهور به دليل سكوت احمدينژاد در قبال مواضع مشايي را تهيه كرد و اكنون در حال پيگيري استيضاح علي كردان به دليل ارائه مدرك جعلي دكترا در روز راي اعتماد به مجلس است. گفتوگو با مطهري در حاشيه جلسه علني پارلمان انجام شده:
آقاي مطهري! در انتخابات مجلس هشتم شما از ليست رايحه خوش خدمت به عنوان نماينده طيف حامي دولت وارد مجلس شديد. اما انتقادات شما به دولت احمدينژاد در همين چند ماه ابتداي مجلس به نحوي بوده كه اعتراضات برخي از اصولگرايان را برانگيخته است؟
من يك نماينده منتقد در مجلس هشتم هستم. با جنجال موافق نيستم. اما يك جاهايي اگر ما سكوت كنيم حقوق مردم ضايع ميشود. كساني كه مخالف اعتراض به سخنان مشايي، تهيه طرح سوال از رئيسجمهور و طرح استيضاح كردان هستند، اصولگراي واقعي نيستند. من معتقدم كسانيكه طرح سوال از رئيسجمهوري را اعم از اصولگرا و اصلاحطلب امضا كردند، اصولگرايان واقعي مجلس هستند. ما بايد كارها را اصلاح كنيم نه اينكه به خاطر منافع فردي و گروهي يك جاهايي كه بايد حرف بزنيم سكوت كنيم. اگر ما سكوت كنيم حقوق مردم ضايع ميشود. ما در درجه اول نماينده مردم هستيم نه نماينده دولت.
برخي از اصولگرايان بيان انتقادات از دولت را قبول ندارند و معتقدند بيان اين انتقادات موجب تضعيف دولت ميشود؟
قبول ندارم. به نظر من بيان اين انتقادات موجب تقويت دولت ميشود. مردم بايد عادت كنند اين انتقادات نگراني آفرين نيست و به نفع دولت و نظام است.
خود دولت چطور؟ آيا دولت نهم پذيراي اين انتقادات است؟
دولت بايد سعه صدر داشته باشد. از اين انتقادات استقبال كند و بفهمد چه كساني انتقاداتشان از سر دلسوزي و براي اصلاح امور و چه كساني اهداف سياسي دارند. من فكر ميكنم خود شخص آقاي احمدينژاد از اين انتقادات ناراحت نميشود. من را ميشناسند. روحيه من را ميداند. ولي يك عده ممكن است فكر كنند ما به دنبال جنجال سياسي يا اهدافي براي انتخابات رياستجمهوري هستيم. اما واقعا اينگونه نيست. هركجا احساس كنيم حقي ضايع شده وارد ميشويم و صحبت ميكنم.
فكر نميكنيد اگر آقاي احمدينژاد نقدهاي برخي از اصولگرايان همچون شما را در بحث مشايي و كردان ميپذيرفت كار به تهيه طرح سوال از رئيسجمهور و طرح استيضاح وزير كشور نميكشيد؟
بله. دقيقا همينطور است. متاسفانه آقاي احمدينژاد گاهي با مسائل از سر لجبازي برخورد ميكند. فكر ميكنند با لجبازي ميتوانند همه مسائل را حل كنند. در مورد مسئله آقاي مشايي اگر رئيسجمهور يك كلمه ميگفت من به ايشان (مشايي) تذكر دادم. قضيه تمام ميشد و ديگر نيازي به تهيه طرح سوال از رئيسجمهور و ورود رهبري به مسئله نبود. در مورد آقاي كردان هم همينطور است. اگر رئيسجمهور به قضيه وارد ميشد نيازي به طرح استيضاح نبود. البته در مورد آقاي كردان عذرخواهي كافي نيست. آقاي كردان يا بايد استعفا دهد يا از سوي رئيسجمهور بركنار شود. يك آدمي كه عدم صداقت به خرج داده به صلاح نيست در رأس وزارتخانه بسيار مهمي كه عهدهدار انتخابات است، قرار گيرد. در موضوع كردان، اعتماد مردم به حكومت زير سوال رفته و بايد جبران شود.
بههرحال برخي از نمايندگان در همين مجلس عنوان ميكنند كردان 30 سال سابقه مديريت در نظام را دارد و نبايد با او اينگونه برخورد شود؟
نظر ما هم اين نيست كه كردان از هستي ساقط شود. به اعتقاد ما صلاح نيست آقاي كردان در جايگاهي كه تابلو و پيشاني نظام است حضور داشته باشند. ميتوانند حتي در معاونت وزير يا مديركل به فعاليت خود ادامه دهند.
شما بهغير از سمت نمايندگي نسبت فاميلي با آقاي لاريجاني داريد. مواضع رئيس مجلس هشتم درباره آقاي كردان با توجه به اينكه در دورهاي معاونت ايشان را هم برعهده داشته چيست؟
من اصلا از موضع ايشان اطلاع درستي ندارم. طرح استيضاح بدون اطلاع ايشان آماده شد. من متن را نوشتم و شروع به جمعآوري امضا از نمايندگان كردم. ايشان (لاريجاني) بعدا مطلع شد. تنها چيزي كه من ميتوانم بگويم اين است كه بعد از سفر شيراز ايشان با اعتراضات گسترده دانشجويي و مردمي مواجه شدند. پس از آن من احساس كردم ايشان هم معتقد به اين شد كه ما بايد در اين موضوع جديتر شويم.
اما پس از سفر شيراز آقاي لاريجاني تاكيد كرد دولت خودش بايد در مورد كردان تصميم بگيرد.
بله ايشان توصيه كردند كردان استعفا دهد يا دولت خودش برخورد كند. همه از اين دو راهكار استقبال ميكنيم. موضع ما هم در درجه اول اين است كه كردان خودش استعفا دهد و برود.
فكر نميكنيد مخالفت آقاي لاريجاني با درخواست برخي از نمايندگان براي تشكيل جلسه غيرعلني جهت بررسي صلاحيت كردان در روز راي اعتماد منجر به وزير شدن او شد؟ و رئيس مجلس كمك بزرگي در جلب آرا براي كردان داشت؟
برگزاري آن جلسه غيرعلني ميتوانست در عدم راي اعتماد نمايندگان به كردان موثر باشد. البته آقاي لاريجاني پس از آن با دستوري كه به رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات براي تحقيق درباره مدرك تحصيلي كردان دادند و قرائت گزارش مدرك تحصيلي او در صحن علني اين موضوع را جبران كردند.
شما طرح استيضاح وزير كشور را با 28 امضا تقديم هيات رئيسه مجلس كردهايد فكر ميكنيد با توجه به برخي مخالفتها از جمله اينكه عنوان ميشد آقاي باهنر پشت قضيه كردان است اين استيضاح در مجلس مطرح شود؟
اصولا آقاي باهنر پشت همه قضيهها هست. ما كاري به مخالفت ايشان و ديگران نداريم به وظيفه خودمان عمل ميكنيم.
آقاي باهنر و برخي ديگر از نمايندگان مخالف استيضاح كردان عنوان ميكنند براي وزارت نياز به مدرك تحصيلي مشخص نيست و بههمين دليل اثبات جعلي بودن مدرك دكتراي كردان دليلي براي بركناري او نيست.
صحيح ميفرمايند. براي وزارت شرط مدرك تحصيلي وجود ندارد اما آنچه طراحان طرح استيضاح در نظر دارند عدم صداقت آقاي كردان است. ايشان اگر از روز اول ميگفتند مدرك تحصيليشان فوقديپلم است شايد مجلس به وزارت او راي ميداد و اين مباحث مطرح نميشد. آنچه براي ما مهم است دروغگويي ايشان است. آقاي كردان از اعتماد مجلس سوءاستفاده كردند و دروغ گفتهاند. بنابراين نميتواند در رأس وزارتخانه مهمي چون وزارت كشور با اين اهميت باشند. متاسفانه آقاي كردان براساس مدرك دكتراي جعلي در مقاطعي حقوق و مزايا دريافت كردهاند كه يكي سوءاستفاده از بيتالمال است و بايد پاسخگو باشند.
وزير كشور در نامه خود به رئيسجمهور عنوان كرده براساس مدرك دكترا حقوق دريافت نكرده است.
ما مداركي داريم كه اثبات ميكند ايشان براساس مدرك دكترا حقوق دريافت كرده است. اگر نياز باشد در جلسه استيضاح اين اسناد را ارائه ميكنيم.
چرا نمايندههاي شاخص اصولگرا طرح استيضاح را امضا نكردهاند؟
نمايندگاني كه طرح استيضاح را امضا كردهاند از نمايندگان مستقل در مجلس هستند. برخي از چهرههاي شاخص مجلس براي اينكه نام آنها ايجاد حساسيت نكند امضا نكردند اما موافق انجام استيضاح هستند. برخي از نمايندگان هم از تبعات بعدي استيضاح ميترسند و حق دارند متاسفانه يك نماينده شهرستان همين كه طرح استيضاح را امضا كند فهرست اسامي به دولت ميرود و پس از آن استانداران حوزه انتخابيهشان بناي ناسازگاري ميگذارند و شروع به آزار و اذيت ميكنند. بودجههاي عمراني را اختصاص نميدهند. براي پيگيري امور همكاري نميكنند و...
در مسئله تهيه طرح سوال از رئيسجمهور به دليل اظهارات مشايي، مقام معظم رهبري به قضيه ورود داشتند و اين موجب شد تا طرح سوال منتفي شود آيا پيشبيني ميكنيد در موضوع كردان رهبري وارد شوند؟
من بعيد ميدانم ايشان در اين مسئله وارد شوند.
اما در جلسه راي اعتماد به وزرا، آقاي احمدينژاد نظر رهبري را در صحن علني مطرح كردند و تا حدودي فضا را به نفع كردان برگرداندند.
آن را آقاي احمدينژاد در صحن مطرح كرد كه نبايد هم مطرح ميكرد. در موضوع استيضاح نيز اگر كساني بيايند و بگويند نظر رهبري اين است ما به راحتي نميپذيرم. ما جز اينكه خود رهبر معظم انقلاب بهطور علني و واضح نظر خودشان را مطرح كنند قبول نداريم كه كسي از طرف ايشان بخواهد صحبت كند. البته هر وقت ايشان به صراحت و علني نظرشان را مطرح كنند ما مطابق نظر ايشان عمل خواهيم كرد. اصلا ولايت فقيه به همين معني است. ولايت فقيه به اين معني نيست كه ديگران عقل خودشان را تعطيل كنند و هيچ اقدامي انجام ندهند و براي هر كاري اول بروند سوال كنند، آقا شما موافق هستيد يا نيستيد؟ ولايت فقيه به اين معني نيست. اگر اينطور باشد استقلال فكري افراد گرفته ميشود. افراد حر و آزاده در حاشيه قرار ميگيرند. افراد متملق و چاپلوس جلو ميافتند.
اما به نظر ميرسد برخي از اصولگرايان نگاه ديگري دارند و حتي در برخي مسائل از رهبري هزينه ميشود؟
بله، برخي نگاه درستي به مسئله ولايت فقيه ندارند. اين نگاه بايد اصلاح شود. ما بايد روشن كنيم كه آيا ولايت فقيه ترمزي براي كارهاي اصلاحي است يا نه يك كمك است. من معتقدم ولايت فقيه يك كمك براي اصلاح جامعه و به قول امام(ره) كه فرمودند: «ولايت فقيه ضداستبداد است.» نه اينكه به معني استبداد باشد.
با توجه به تمام انتقاداتي كه از ابتداي مجلس هشتم به عملكرد دولت و شخص آقاي احمدينژاد مطرح كرديد، در انتخابات دور بعد از كانديداتوري ايشان حمايت ميكنيد؟ خبرگزاري دولتي ايرنا خبري را با عنوان حمايت شما از احمدينژاد در انتخابات منتشر كرد كه شما تكذيب كرديد.
من موافق مشروط آقاي احمدينژاد هستم. در مورد آن خبر هم جوابيه دادم كه نظرات من خوب منعكس نشد. بنده در صورتي كه آقاي احمدينژاد برخي از نقصهاي اساسي در روش مديريت خود مانند عزل و نصبهاي پيدرپي، تصميمات خلقالساعه و ناگهاني، محدودبودن حوزه مشاوران و همكاران اجرايي، لجاجت ورزيدن در برخي مسائل فكري مانند آنچه در قضيه مشايي رخ داد و اكنون در قضيه كردان در جريان است را اصلاح كند، به نظرم با توجه به تجربه چهارساله و خصوصياتي چون ايستادگي و مقاومت ميتوانند به عنوان كانديداي اصولگرايان مطرح باشند. اما همانطور كه گفتم اگر اين شرطها تحقق پيدا كند و ايشان در اين نقاط ضعف كه مسائل جدي است تجديدنظر كنند.
* * *
كردان نبايد در جايگاهي كه تابلو و پيشاني نظام است، حضور داشته باشد.
پس از سفر لاريجاني به شيراز و اعتراضات گسترده مردمي و دانشجويان به قضيه كردان، رئيس مجلس هم به اين معتقد شد كه ما بايد در اين موضوع جديتر شويم.
رئيس مجلس با دستوري كه براي تحقيق درباره مدرك تحصيلي كردان به رئيس آموزش داد، مخالفت اوليه خود با تشكيل جلسه غيرعلني جهت بررسي صلاحيت كردان را جبران كرد.
برخي از چهرههاي شاخص براي اينكه نام آنها ايجاد حساسيت نكند طرح استيضاح را امضا نكردند.
كردان براساس مدرك دكتراي جعلي حقوق دريافت كرده است كه اگر نياز باشد اسناد و مدارك خود را ارائه ميكنيم.
اگر كساني بيايند و بگويند نظر رهبري اين است ما به راحتي نميپذيريم. جز اينكه خود رهبر معظم انقلاب در مورد مسئلهاي به طور علني و واضح نظرشان را مطرح كنند، قبول نداريم كسي از طرف ايشان بخواهد صحبت كند.
ولايت فقيه به اين معني نيست كه ديگران عقل خودشان را تعطيل كنند و هيچ اقدامي انجام ندهند و براي هر كاري اول بروند سوال كنند آقا شما موافق اين موضوع هستيد يا خير؟ رهبري هم چنين اعتقادي ندارند.
من موافق مشروط آقاي احمدينژاد هستم.
آقاي احمدينژاد نشان داد در برخي مسائل لجبازي ميكند.
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]
-
گوناگون
پربازدیدترینها