واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: دو هفته تا افتتاح پرديس سينمايي پارك ملت سينمايي ديگر
عكس: نگار متيننياغزال صادقي - پرديسهاي سينماي «پارك ملت» طبق وعدههاي داده شده قرار است به زودي به جمع سالنهاي سينمايي نمايشدهنده فيلم، در پايتخت بپيوندند.
پروژه سينماي «پارك ملت» يكي از پروژههايي است كه با 5 سالن به ظرفيت 1200نفر و يك گالري متفاوت و مجهز ساخته شده است.
مجتمع علمي- فرهنگي پارك ملت به شكل مكعبي متغير و قوسي شكل است و مواد و ابزارهاي به كار رفته در اين مجتمع آن را در بالاترين سطح استاندارد روز دنيا قرار داده و آن را تبديل به يكي از پديدههاي جذاب و ديدني شهر خواهد كرد. پديدهاي كه مردم را به فكر واميدارد و چشماندازهاي جديدي را از شهود معماري براي آنها مهيا ميكند. در همين زمينه گفتوگويي را با مهندس اكبر تشكرينيا، مديرعامل شركت توسعه فضاهاي شهرداري تهران ترتيب دادهايم كه ميخوانيد.
با چه هدفي چنين مجموعهاي شكل گرفت؟
هدف، ايجاد فضاي صميمي براي حضور بود، در قديم در تهران ميدانگاههايي وجود داشت كه مردم براي گردهمايي به اين مكانها ميرفتند، اما به خاطر گسترش پيدا كردن شهر اين ميدانگاهها از ميان رفت، حالا شهر يك ميدانگاه ميخواهد تا همه براي حضور يك بهانهاي داشته باشند.
اين پروژه فرهنگي شامل چه امكانات ويژهاي است؟
در اين مجموعه چهار سالن سينما در بالاي مجموعه و دو سالن در زيرزمين طراحي و ساخته شده كه هر كدام از اين سالنها قابليت پخش فيلمهاي مختلف را براي 300نفر تماشاگر دارد. تاسيس سالن VIP براي نمايش فيلم براي داوران جشنوارهها، ساخت كابينهاي تك نفره براي اشخاصي كه قصد تحقيقات سينمايي دارند، ميباشد. همچنين در اين مجموعه كافيشاپ، فروشگاه كتاب و محلي براي ارائه محصولات فرهنگي در نظر گرفته شده است، اما رستوران، گالري و مهدكودك اين مجموعه بسيار مجهز و متفاوت با آنچه تا به امروز در مجموعههاي ديگر وجود دارد است، كه تمام اين موارد در بالاترين سطح استاندارد روز دنيا قرار دارد.
بناي اين ساختمان از لحاظ ظاهري با معماري ايراني بسيار متفاوت است، اما چرا در صحبتهاي قبلي خود آن را نوعي معماري ايراني ميدانيد؟
معماري ايراني يعني حركت، يك ساختمان نبايد فقط كاشيكاري باشد يا اينكه مانند قرن 9 و 10 هجري، هشتي داشته باشد، بلكه با پيشرفتهاي امروزي و چگونگي عملكرد اين مكان به عنوان يكميدانگاه ميتواند شكلي از معماري ايراني و اسلامي باشد.
فضاسازي اين مجموعه چه ويژگي خاصي دارد؟
اول آنكه خود ساختمان ارتباط ميان پارك را با بيرون مجتمع قطع نكرده و مانند يك پل ارتباطي عمل ميكند، و بعد نيز وقتي وارد مجتمع ميشويد احساس ميكنيد در پارك قدم ميزنيد، زيرا در اين مجتمع هيچ پلهاي وجود ندارد و تردد افراد در آن به وسيله مسير 280متري رمپها به صورت رفت و برگشت صورت ميگيرد، و جالب است بدانيد ارتفاع اين مجموعه به هيچ عنوان از درختان سطح پارك بلندتر نيست.
مبلغ بودجه صرف شده در اين پروژه تا به امروز چه ميزان بوده است؟
تمام مبالغ كاملا روشن و واضح هستند و من شخصا هيچ مشكلي با گفتن مبلغ دقيق آن ندارم، اما هيچكس نميداند كه ما با گفتن اين مبالغ چه صدمهاي ميخوريم. متاسفانه درحالحاضر خيليها فكر ميكنند كه ما در كنارمان كشويي مملو از پول داريم كه بدون هيچ پيشبيني خاصي از آن برداشت ميكنيم. اما شايد چيزي در حدود 15ميليارد تومان صرف ساخت مجموعه فرهنگي پارك ملت شده باشد.
در عرض چه مدت بعد از افتتاح اين مجموعه سرمايه اوليه بازخواهد گشت؟
اين پروژه به لحاظ اقتصادي در وضعيتي است كه فقط رستوراني كه در طبقه آخر اين مجتمع قرار دارد با سه هزار متر مربع به دليل تسلط بر تمام سطح شهر ميتواند يكي از زيباترين رستورانهاي كشور باشد و كل هزينههاي صرف شده را در برميگيرد و به عبارت ديگر ارزش رستورانهاي آن به اندازه كل هزينههاي انجام شده در اين مجموعه است و از طرف ديگر به خاطر امكانات ويژهاي كه در كنار آن وجود دارد اين مكان به تنهايي از پس هزينههاي خودش برميآيد.
ساخت گالري در اين پروژه به چه منظور بوده است؟
با اينكه هرگاه حراجي بزرگي در دنيا به راه ميافتد بخشي از آن مربوط به ايران است، اما متاسفانه تا امروز حتي يك محل نيز براي اين امر در نظر گرفته نشده و خب درحالحاضر ميبينيم كشورهاي عربي كه هيچ هنر خاصي ندارند، به برپا كردن حراجيهاي مختلف از آثار ايراني ميپردازند. گالري اين پروژه اولين گالري ايران است كه با استانداردهاي جهاني ساخته شده و مناسبترين محل جهت برگزاري نمايشگاههاي بينالمللي يا مراسمهاي حراج آثار هنري است و اين خلاء هميشگي را در جهت نداشتن چنين محلي پر ميكند.
حساسيتي كه در استانداردهاي سالن سينما آزادي رعايت شده بود در سينماهاي اين مجموعه نيز تكرار شده است؟
تمام امكانات و استانداردهاي لازم در تغيير اين پنج سالن همانند سالنهاي سينما آزادي بهكار رفته، اما شايد ذكر اين نكته جالب باشد كه با توجه به اينكه تجهيز اين سالنها مطابق استانداردهاي جهاني است، اما به دليل فقر در زمينه دانش فيلمسازي و ساختهنشدن فيلمهاي استاندارد پخش اين فيلمها با مشكل روبهرو ميشود، درست مانند اشكالي كه امروزه در سينما آزادي وجود دارد، زيرا حتي يك فيلم نيز تا امروز با صداي استاندارد و مناسب تهيه و در اين سالنها اكران نشده تا كيفيت واقعي اين دستگاهها نشان داده شود.
آيا اينبار نيز تجهيزات مورد نياز سينما را مانند سينما آزادي از خارج از كشور آورديد؟
در ايران دستگاههاي پخش فيلم ساخته نميشود يا سيستم آگوستيك را حتي نداريم، يا به عنوان مثال پارچههاي نسوزي كه داراي مشخصات لازم براي كار ما باشد و به استاندارد جهاني نزديك باشد در توليد داخلي نداريم اين نوع خريدها در همه جاي دنيا مرسوم و رايج است و خب در نهايت نميتوانيم براي تجهيز مثلا 20سالن سينما كارخانه تاسيس كنيم، اما در نهايت سيستم تاسيسات ما كاملا ايراني است كه از لحاظ كيفيت در سطح بالايي قرار دارد و بسيار تكميل و پيشرفته است و ما از آن بسيار راضي هستيم.
چرا براي يك مجتمع فرهنگي فضايي براي مهد كودك در نظر گرفته شده است؟
اين مهد كودك صرفا، محلي براي نگهداري كودكاني از بيرون يا كاركنان نيست، بلكه براي اولين بار در ايران مهد كودكي براي تمام خانوادهها به وجود آمده است. فضايي با امنيت و رفاه كه زمان مفرحي را براي والدين فراهم كند، يعني خانوادهها ميتوانند كودكانشان را هنگام ورود به اين مكان بسپارند و بعد زماني را براي ديدن يك فيلم، خريد كتاب و ... به خود اختصاص دهند.
چرا تاريخ افتتاح پروژه تا به امروز چندين بار تغيير كرد؟
در واقع ساخت پروژه با تاخير روبهرو نبود، اما ما تاريخ را به صورت روزشمار مانند سينما آزادي در بيرون نصب نكرديم و فقط يك تابلو روزشمار داشتيم كه آن هم در داخل براي سازندگان نصب شده بود و در نهايت هم طبق آن تاريخ كار تمام شد، در حال حاضر نيز كار تمامشده، اما 11 آبان را به عنوان تاريخ افتتاح اين پروژه انتخاب كرديم.
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 444]