واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در حاشيه همايش فرصت هاي جديد سرمايه گذاري در هند سرمايه گذاران هندي از مزاياي نخستين سرمايه گذاري در ايران استفاده كنند
دهلي نو - مشاور عالي اتاق بازرگاني ايران با اشاره به اينكه تحريم ها و مسائل سياسي ايران در نهايت حل خواهد شد، اجراي جدي اصل 44 قانون اساسي را فرصت خوبي براي سرمايه گذاران خارجي توصيف كرد و به سرمايه داران هندي پيشنهاد كرد از مزاياي نخستين سرمايه گذاري بهره مند شوند.
حسين سليمي، مشاور عالي اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران، رئيس انجمن سرمايه گذاري هاي مشترك ايراني و خارجي در اتاق بازرگاني و نيز نائب رئيس كنفدراسيون صنايع ايران، در گفتگوي اختصاصي با ايرنا، ضمن اشاره به اينكه ايران دومين كشور بزرگ دنيا از لحاظ دارا بودن ذخاير گاز و پنجمين كشور از لحاظ ذخاير نفتي است، گفت: سرمايه گذاري در كشوري كه چنين پتانسيلي دارد، بسيار مقرون به صرفه است.
سليمي در حاشيه همايش يك روزه "فرصت هاي جديد تجاري ايران و هند"، كه روز جمعه در دهلي نو برگزار شد، اظهارداشت: قانوني كه دو سه ماه پيش از مجلس شوراي اسلامي گذشت، شرايط را براي خصوصي سازي بزرگ كشور آماده تر ساخت.
او با اشاره به اينكه دولت قصد دارد در راستاي اجراي اصل 44 قانون اساسي 250 ميليارد دلار از دارايي اش را واگذار كند، افزود: اين واگذاري شامل خصوصي سازي بيش از 5 هزار مورد از دارايي هاي دولت مي شود كه از ماه گذشته آغاز شده است.
سليمي گفت: اكنون قوانين اجازه مي دهد كه سرمايه گذاران خارجي تا 100 درصد سهام يك شركت در ايران را مالك شوند. اين فرصت خوبي براي سرمايه گذاران هندي است كه جزء نخستين خريداران سهام شركت هاي ايراني باشند و همچون كشورهاي خليج فارس، اروپايي يا تركيه، در ايران هم سرمايه گذاري كنند.
وي دستيابي ايران به اهداف خود در راستاي خصوصي سازي را بدون وجود سرمايه خارجي غيرممكن خواند و گفت: ما به تكنولوژي و سرمايه نمايندگان خارج از كشور نياز داريم.
اين مقام ايراني با اشاره به اينكه در سال هاي بعد از انقلاب به دليل مسائل فرهنگي، امكان طرح خصوصي سازي ممكن نبود، گفت: در سال هاي اخير پيشرفت هاي خوبي در اين زمينه حاصل شده و امروز با غرور از خصوصي سازي بانك ها، شركت هاي شيميايي و نفتي و ... صحبت مي كنيم.
سليمي در بخش ديگري از صحبت هايش به رشد صنعت خودروسازي در ايران بعد از انقلاب اسلامي اشاره كرد و گفت: در هند نيز خودروهاي پيشرفته اي توليد مي شود و اين شرايط، همكاري در زمينه خودروسازي را به يكي از فرصت هاي بزرگ تجاري ايران و هند تبديل ساخته است.
مشاور عالي اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران همچنين به ملاقات 8 سال پيش مقام هاي ايراني با رئيس جمهوري هند اشاره كرد و گفت: آن زمان ايران كنفدراسيون صنايع نداشت ولي اين ملاقات و الگو گرفتن از كنفدراسيون هند موجب شد كه اكنون ايران نيز يك كنفدراسيون صنايع داشته باشد.
او تعداد انجمن هاي تجاري ايران را كافي ندانست و اظهارداشت: بسياري از تجار هنوز در اين انجمن ها عضويت ندارند.
رئيس انجمن سرمايه گذاري هاي مشترك ايراني و خارجي در اتاق بازرگاني، يكي ديگر از صنايع موفق ايران را سيمان سازي عنوان كرد و گفت: توليد سالانه سيمان ايران 64 ميليون تن در سال است كه قرار است اين ميزان به 80 ميليون تن برسد.
او با اشاره به پتانسيل خوب ايران براي وارد كردن ماشين آلات افزود: به جاي صادرات از كشورهاي دور همچون چين و ژاپن، مي توانيم در صورت يافتن اجناس با كيفيت، وسايل مورد نيازمان را از هند خريداري كنيم.
سليمي، مسافت كوتاه ميان ايران و هند را يكي از نكات مثبت تجاري ميان دو كشور خواند و ادامه داد: فاصله ايران و هند از مرز سيستان و بلوچستان از طريق هوايي، بيش از يك ساعت و نيم نيست و كم بودن هزينه مبادله كالا ميان دو كشور به دليل اين مسافت كوتاه، يكي از فرصت هاي خوب تجاري محسوب مي شود كه بايد از آن استفاده كرد.
او گفت: ما نه تنها به صادرات گاز به هند، بلكه به صادرات محصولات ديگر به هند نيز مي انديشيم.
او حضور صاحبان صنايع ايران و هند در نمايشگاه هاي تجاري دو كشور را راهي براي آشنايي با ظرفيت ها و كالاهاي موجود در دو كشور عنوان كرد و گفت: يكي از مشكلات موجود در تجارت ميان دو كشور، نبود اطلاعات نسبت به كالاهايي است كه در ايران ساخته مي شود به همين دليل، شناساندن ايران به هندوستان يكي از كارهاي آينده ماست.
عضو هيأت مديره انجمن مديران صنايع ايران در ادامه صحبت هايش در پاسخ به اين سئوال كه بحران مالي جهاني چه تأثيري بر اقتصاد ايران گذاشته است، گفت: مشكل حادي كه در دنيا به وجود آمده و ركود شديدي كه اروپا و آمريكا با آن مواجه شده، در ايران وجود ندارد. اما اگر مشكلات اقتصاد كلان دنيا براي مدت طولاني ادامه يابد، به همه كشورها از جمله كشور ما، تسري پيدا خواهد كرد.
او درباره راه حل مشكل اعتبارات اسنادي بانكي گفت: مشكلاتي وجود دارد ولي ما راه حل هاي مختلف را بررسي كرده و دنبال مي كنيم چون بستن همه راه هاي بين المللي بر ايران امكانپذير نيست.
آساق.**2166**310**1388
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]