تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص): طلب دانش بر هر مسلمانى واجب است. خداوند جويندگان دانش را دوست دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844907918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش «جام‌جم» از سهل‌انگاري در يك امر مهم‌ درهاي مساجد را بگشاييد


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: گزارش «جام‌جم» از سهل‌انگاري در يك امر مهم‌ درهاي مساجد را بگشاييد
جام جم آنلاين: زماني اوايل انقلاب، جوانان انقلابي حتي مراسم ازدواجشان را در مسجد برپا مي‌كردند، اما حالا اگر نجنبي و به هر دليلي نماز اول وقتت را از دست بدهي و يكي دو ساعت ديرتر به مسجد برسي، در‌هاي مسجد به رويت بسته است. مسجد فقط حول و حوش اذان باز است.


اين مساله را هم مردم مي‌دانند هم مسوولان، يعني در كنار انتقاد مردم، حالا مسوولان هم به اين وضعيت اعتراض دارند تا آنجا كه نماينده ولي فقيه در سپاه، نبود طرح جامع براي ساماندهي به وضعيت مساجد را از مشكلات فعلي كشور مي‌داند.

حجت‌الاسلام علي سعيدي، نماينده ولي فقيه در سپاه و عضو شوراي سياستگذاري ائمه جماعات مركز رسيدگي به امور مساجد مي‌گويد: اگرچه تهران از نظر بهسازي و بهبودبخشي به وضعيت مساجد بالاتر از استان‌هاي ديگر كشور قرار دارد، اما آمار و ارقام مساجد حاكي از عقب‌ماندگي اين نهاد مردمي است.

او با ذكر آمار و ارقام وضعيت فعاليت مساجد در سال 75 ادامه مي‌دهد: با توجه به اين آمار درمي‌يابيم كه 50 درصد مساجد كشور غيرفعال هستند يا به صورت فصلي و مناسبتي فعاليت مي‌كنند.

وي معتقد است: بين دولتي شدن و ساماندهي مساجد هيچ رابطه و نسبت توازن وجود ندارد، چون هر ساماندهي معني دولتي شدن نمي‌دهد، در واقع حمايت دولت از مساجد به معناي دولتي شدن اين نهاد مردمي نيست. نماينده ولي فقيه در سپاه تاكيد مي‌كند: مسوولان نظام تنها به اقامه نماز در مساجد توجه مي‌كنند و به ديگر ابعاد اجتماعي، سياسي و فرهنگي اين نهاد مردمي بي‌توجهند.

اما حجت‌الاسلام تقي قرائتي، كارشناس امور مساجد كمي منتقدتر صحبت مي‌كند. او به «جام‌جم» مي‌گويد: دولت حتي به خيلي جاهاي ديگر هم يارانه اختصاص مي‌دهد، بدون كمك دولت حتي يك دانه برنج يا يك آمپول هم در كشور توليد يا بهره‌برداري نمي‌شود، اما هيچ بودجه يا كمكي براي مساجد اختصاص نمي‌يابد.
قرائتي مي‌گويد: دولت بحث مساجد را رها كرده است.

بودجه نداريم‌

رئيس مركز رسيدگي به امور مساجد كشور دليل بسته بودن مساجد را در خارج از ساعات اذان و نماز جماعت، نبود امكانات و بودجه مي‌داند.

حجت‌الاسلام حسين ابراهيمي مي‌گويد: اگر در مساجد باز باشد براي حفظ و نگهداري از آن نياز به خادم تمام وقت است كه با نبود بودجه نمي‌توانيم از خادمان انتظار خدماتي بيشتر از اين را داشته باشيم.

او ادامه مي‌دهد: دولت هيچ كمكي به مساجد نمي‌كند و مساجد تنها با كمك‌هاي مردمي اداره مي‌شود.

ابراهيمي با اشاره به وجود 70 هزار مسجد در سراسر كشور مي‌گويد: اگر بخواهيم مساجد را به طور مستمر باز نگه داريم، بايد خادمان در دو‌نوبت به كار گرفته شوند و دست‌كم به 140 هزار خادم نياز داريم كه تامين دستمزد و هزينه اين تعداد براي مساجد امكان‌پذير نيست.

او تاكيد مي‌كند كه مردم تنها حاميان مساجد هستند و هيچ كمك يا بودجه دولتي براي اين كار وجود ندارد.

او متوسط درآمد مساجد از برگزاري مراسم نوحه‌خواني يا ختم را حدود 50 تا 70 هزار تومان اعلام و تاكيد مي‌كند: اين ميزان براي حقوق و دستمزد خادمان كفايت نمي‌كند و همين ساعات محدود باز بودن مساجد به خاطر زحمت و همت خادماني است كه بدون چشمداشت مالي مشغول به كار هستند.

حجت‌الاسلام قرائتي نيز با انتقاد از بي‌توجهي به بيمه خادمان مساجد كشور مي‌گويد: متاسفانه هيچ توجهي به بيمه خادمان مساجد نشده است. 30 سال است كه ما در‌اين‌باره صحبت و از عملكرد مسوولان انتقاد مي‌كنيم، اما هيچ اقدام موثري در اين خصوص صورت نگرفته است.

مساجد را زنده كنيم‌

به هرحال چه بودجه و توجه باشد، چه نباشد، مساجد در عين حال كه مي‌توانند كاركرد‌هاي مهم و خدمات خوبي ارائه كنند، براي نماز اول وقت و برپايي مراسمي خاص و ختم درهايشان را باز نگه مي‌دارند.

مساجد به عنوان مراكز معنوي و فرهنگي بخصوص در شهر‌هاي كوچك و روستا‌ها براي جوانان مي‌توانند موثرتر باشند و اين مساله بايد از سوي مسوولان مورد توجه قرار گيرد.

محمد تقوي، يكي از خادمان در اين خصوص معتقد است: بايد براي اقامه نماز از حياط مسجد استفاده كنند، در واقع مي‌توانند براي حفظ اموال مسجد و مثلا كتاب‌هاي موجود در كتابخانه و فرش‌هاي نفيس، در شبستان‌ها را قفل كنند، اما اجازه دهند مردم از حياط مسجد و سرويس بهداشتي استفاده كنند كه در اين صورت ديگر نيازي به كار مستمر خدام هم نيست.

وي با انتقاد از نحوه ساخت مساجد در سال‌هاي اخير و بي‌توجهي به اين مساله ادامه مي‌دهد: بسياري از مساجد قديمي با وجود چندين شبستان و حياط مي‌توانند در همه ساعات از مومنان براي اقامه نماز و حتي براي ساير امور پذيرايي كنند.

بيمه خادمان مساجد

معاون بقاع متبركه و اماكن مذهبي سازمان اوقاف و امور خيريه نيز چندي پيش اعلام كرد با پيگيري‌هاي صورت گرفته، تمامي خادمان مساجد تحت پوشش اين سازمان بيمه مي‌شوند.

محمد غلامي مي‌گويد: با پيگيري‌هاي صورت گرفته، تاكنون تعداد 10 هزار نفر از خادمان مساجد بيمه شده‌اند و حدود 5000 نفر نيز بزودي بيمه مي‌شوند.وي تاكيد مي‌كند: با توجه به اين كه برخي خادمان مساجد بيش‌ از 50 سال دارند، قرار است طي هماهنگي‌هاي به عمل آمده و تصويب نمايندگان مجلس شوراي اسلامي،‌ سن بيمه‌شدگان 5 سال افزايش يابد.

معاون بقاع متبركه و اماكن مذهبي سازمان اوقاف و امور خيريه ادامه مي‌دهد: خادماني كه تحت پوشش سازمان اوقاف و امور خيريه هستند، مي‌توانند با مراجعه به ادارات اوقاف استان‌هاي ساكن در آن، فرم‌هاي مخصوص دريافت سهام عدالت را تكميل كنند، تا از اين سهام بهره‌مند شوند.

مستوره برادران نصيري
 جمعه 26 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 326]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن