واضح آرشیو وب فارسی:مهر: قراخانلو در گفتگو با مهر:كميته المپيك نياز به اصلاح ساختار دارد/ دبير كل همه كاره نيست
رئيس كميته ملي المپيك با تاكيد بر اينكه ساختار كميته المپيك نياز به تغيير و اصلاحات اساسي دارد گفت: راه پيشرفت سيستماتيك ورزش كشور اصلاح ساختار تشكيلاتي كميته ملي المپيك است و اين هدف بايد در دوره جديد با جديت پيگيري شود.
رضا قراخانلو رئيس كميته ملي المپيك درگفتگوي اختصاصي با خبرنگار مهر، با بيان اين مطلب افزود: طي 4 سال گذشته گام هاي خوبي درجهت اصلاح ساختارهاي كميته المپيك برداشته شد و حتي ساختار و سازماندهي جديدي براي اين مجموعه مورد تصويب قرار گرفت ولي فرصت اجراي اين ساختار جديد را پيدا نكرديم و اميدوارم در دور جديد اين هدف كه مي تواند به تسهيل شدن فعاليت ها و امور اجرايي كميته المپيك كمك كند به عنوان يك استراتژي توجه شود.
قراخانلو با بيان اينكه تشكيلات كميته ملي المپيك بايد در قالب ساختار جديد كوچكتر و درعين حال فعال تر تعريف شود، اظهار داشت: در ساختار جديد بايستي بين بخش هاي اجرايي اين كميته تقسيم كارجديد صورت بگيرد و بسياري از اموري كه مربوط به آماده سازي و تدارك تيم هاي ورزشي است به فدراسيونها و يا حتي به آكادمي كميته ملي المپيك سپرده شود.
وي اضافه كرد: ارتباط كميته ملي المپيك با دولت و مجلس نيز به عنوان بازوان حمايتي ورزش كشور داراي نقص هاي اساسي است كه اين ضعف ها به ساختار كميته المپيك بازمي گردد كه مي توان با سازماندهي جدي در اين زمينه با دو قوه مجريه و مقننه درجهت حمايت هاي لازم و رفع نيازهاي كميته المپيك تعامل مثبت و سازنده اي برقرار شود و از اين طريق زمينه موفقيت ورزش قهرماني و حضور شايسته در بازيهاي آسيايي و المپيك را فراهم كرد.
رئيس كميته المپيك از بكارگيري مديران سطح بالا در راس كميسيون هاي كميته ملي المپيك و همچنين توسعه روابط بين الملل را به عنوان دو بخشي كه نياز به تغييرات اساسي در آن احساس مي شود نام برد و اضافه كرد: كميته ملي المپيك مي تواند با فعال كردن دائمي كميته تداركاتي فعاليت هاي روزمره خود را به اين كميته واگذاركند و بخش مديريت اصلي و مغز متفكر كميته با فراغ بال بيشتري به برنامه ريزي، سرمايه گذاري و هدفگذاري براي حضور قدرتمند در ميدان بين المللي بپردازد.
وي اظهار داشت: ساختار جديد كميته المپيك طي يك برنامه 8 ساله تدوين شده است كه تصورمي كنم با اجراي آن بتوان ورزش قهرماني را از روزمره گي و بي برنامگي نجات داد و آن را در مسيرحركت برنامه محور و توسعه پايدار پيش برد.
قراخانلو در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص دبير كلي كميته ملي المپيك به عنوان اجرايي ترين پست اين كميته اظهار داشت: اين مسئله كه گفته مي شود دبير كل تمامي امور اجرايي كميته ملي المپيك را برعهده دارد يك خطاي مديريتي بسيار بزرگ است. در طول چهارسال گذشته در جهت اصلاح اين تفكر حركت كردم و اعتقاد دارم تمام كارهاي اجرايي كميته ملي المپيك نمي تواند توسط يك فرد انجام شود و اموراجرايي صرفا قائم به فرد باشد بلكه يك تيم قوي مركب از هيئت اجرايي ، هيئت رئيسه و حتي معاونين رئيس كميته ملي المپيك هستند كه مي توانند كارهاي سنگين اجرايي را به خوبي و با كمترين ضريب اشتباه پيش ببرند و به اجراي مطلوب برنامه ها كمك كنند.
وي تصريح كرد: در ساختار جديد كميته المپيك بايد با تقسيم كار مسئوليت هاي اجرايي را به عهده مسئولان مختلف كميته سپرد و از اين طريق به تقويت سيستم نظارت و تسهيل اموراجرايي كمك كرد و تا از تمركز تصميمات در بخش اجرايي و قائم به فرد بودن مجموعه كميته المپيك پرهيز شود.
رئيس كميته المپيك درخصوص فضاي حاكم بر انتخابات در آستانه برگزاري دهمين انتخابات كميته ملي المپيك، تصريح كرد: آنچه اهميت دارد توجه به منافع ملي و آينده ورزش كشور است كه اميدوارم اعضاي مجمع با درايت، هوشمندي و شناخت لازم از توانمندي هاي نامزدها در اين زمينه به نامزدهاي واجد شرايط راي اعتماد بدهند.
وي تاكيد كرد: در كشورهاي توسعه يافته كه از تجربه بيشتري در كار دموكراتيك برخوردارند، تصميم گيري ها به صورت جمعي و گروهي انجام مي شود و به همين دليل امكان بيشترين مشاركت در تصميم گيري ها و تضارب آراء وجود دارد و به طبع خطاي كمتري در تصميم گيري ها ديده مي شود و از اين طريق ورزش در مسير درست رشد و نمو مي كند اما در كشورهايي كه توجه كمي به اظهار نظرهاي كارشناسي وجود دارد، تصميمات توسط عده معدودي اتخاذ مي شود كه همين امر ضريب خطا را افزايش مي دهد. به اعتقاد من بايد به سمتي حركت كنيم كه افراد كارشناس و ذيصلاح كه در ورزش اهليت دارند به طورطبيعي در هر زمان در تصميم گيري ها مشاركت داشته باشند تا از اين طريق بتوانيم به تصميمات اصولي، كارساز، هدفمند و تاثيرگذار نزديك شويم.
قراخانلو در بخش ديگري از سخنان خود درخصوص عملكرد 4 سال گذشته كميته ملي المپيك اظهار داشت: عملكرد كميته در دوره گذشته قابل بررسي است و مستقل از يك حادثه كه در المپيك پكن اتفاق افتاد و سهم مشخصي از آن به كميته المپيك باز مي گردد، مجموعه عملكرد كميته قابل دفاع است و شخصا از نتايجي كه ظرف 4 سال گذشته بدست آمده است ، بسيارخوشحال هستم.
وي تصريح كرد: برنامه محوري، سازماندهي، شفافيت درعملكرد و شخصيت دادن به فدراسيونها اتفاقات مباركي بود كه در دوره گذشته رخ افتاد و نبايد چنين دستاوردهايي را به سادگي ناديده گرفت.
رئيس كميته ملي المپيك يادآورشد: درطول 4 سال گذشته با صرف زمان قابل توجهي و همراهي يك تيم قوي از نيروهاي قابل اتكا در ورزش كشوربرنامه 8 ساله كميته المپيك را تدوين كرديم كه مهمترين دستاورد آن برطرف شدن ضعف بزرگ فقدان يك برنامه استراتژيك در ورزش قهرماني بود. اعتقاد دارم اگر در دوره جديد نيز فرصت خدمتي فراهم شود با جديت تمام اين بحث را پيگيري خواهم كرد.
قراخانلو درباره احتمال انتخاب مجدد خود براي رياست كميته ملي المپيك با توجه به كانديداتوري علي آبادي اظهار داشت: در اين زمينه اعتقادي به شانس ندارم چرا كه معتقدم كانديدا شدنم به عنوان بخشي از تكاليف ورزشي ام بود و بايد براي خدمت به ورزش كشور در اين عرصه وارد مي شدم.
وي در بخش پاياني سخنان خود استقبال نامزدها ازانتخابات اين دوره كميته ملي المپيك را قابل توجه و كم نظير عنوان كرد و اظهار داشت: استقبال خوب اعضاي مجمع مي تواند به واقعي تر شدن نتايج نهايي كمك كند و اميدوارم اعضاي مجمع با بررسي برنامه نامزدها و شناخت از توانمندي ها و قابليت هاي اجرايي افراد براي پست هاي مختلف ، زمينه ارتقاء جايگاه كميته المپيك دربعد ملي و بين المللي فراهم شود.
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]