تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه در دنيا به امانتى خيانت كند و آن را به صاحبش برنگرداند و آنگاه بميرد بر دين...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829205584




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خاستگاههاي تاريخي اخلاق جهاني


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خاستگاههاي تاريخي اخلاق جهاني
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: در سپتامبر 1993 نمايندگان يكصد و بيست دين در شيكاگو گردهم آمدند تا "پارلمان اديان جهان" را به تشكيل دهند.اين گردهمايي البته به مناسبت يكصدمين سالگرد گردهمايي اديان سال 1893 برگزار شده بود كه بعد از آن گفتگوي ديني در سطح جهاني آغاز شد.

هدف از تشكيل پارلمان 1993، بحث در زمينة پيش‌نويس اخلاق جهاني بود كه هانس كونگ آن را نوشته بود. هانس كونگ يك متألة آلماني مورد احترام و ژرف به حساب مي‌آيد. لايحة نهايي تحت عنوان "بيانيه‌اي به سوي اخلاق جهاني" دو پيش‎فرض داشت.

پيش‌فرض اول اين كه براي مواجهه با مسائل اصلي مبتلابه زمانه ما ( جنگ، تخريب، محيط زيست، فقر ، خشونت و عدم تساهل ديني)، نظم جديد جهاني مورد نياز است. پيش‌فرض دوم هم اين بود كه اين نظم جديد جهاني محتاج اخلاقي جهاني است و البته مبناي اين اخلاق جهاني وجود دارد. چرا كه در دل اديان جهان، جوهر و گوهر ارزش‎ها موجود است. با اين همه، چنين اخلاق جهاني و اين بيانيه به اديان محدود نمي‌شود. همة افراد آن را تأييد مي‌كنند؛ خواه اين افراد و باورها ريشه ديني داشته باشند يا نه. بنابراين طرح، توافقي در زمينة ارزش‎هاي مشترك صورت مي‌پذيرد و اين ارزش‎ها مورد تأييد همة اديان و افرادي است كه حساسيت‎ها و دغدغه‌هاي اخلاقي معقولي دارند.

در اين بيانيه، اين توافق را با اين اصل توصيف مي‌كند: «هر انساني بايد به صورت انساني رفتار كند». اين اصل در عوض مي‌تواند از هنجار اخلاقي بنياديني كه در همة اديان جهاني و نظام‎هاي اخلاقي وجود دارد و اين همان قاعده طلايي ( آنچه را كه براي خود نمي‌پسندي براي ديگري هم مپسند) ناشي شود.

اين بيانيه حاوي چهار قاعدة طلايي است كه از اين اصل بنيادين ناشي مي‌شوند. اين اصول عبارتند از: (1) تعهد به فرهنگ تساهل و احترام گذاشتن به زندگي كه اين احترام نه تنها به انسان‎ها كه به حيوانات وگياهان هم ساري و جاري است. (2) تعهد به فرهنگ معنويت و نظم عادلانة اقتصادي. (3) تعهد به فرهنگ تساهل و زندگي صادقانه. (4) تعهد به فرهنگ حقوق برابر و مشاركت ميان زنان و مردان تا عليه هرگونه تبعيض و تجاوز جنسي بايستند.

در همان سال كه پارلمان اديان جهاني در باب پيش‌نويس كونگ بحث مي‌كرد، لئونارد اسويدلر همكار كونگ كه در گروه اديان دانشگاه تمپل تدريس مي‌كند، پيش‌نويس خود را از اخلاق جهاني نگاشت. سپس آن را در تعدادي از همايش‎هاي جهاني طرح نمود و بر روي اينترنت هم قرار داد تا مخاطبان بيش‎تري بيابد و انتقادهاي احتمالي را بشنود.

اين پيش‌نويس تعديل‎ها و تصحيح‎هاي بسياري را به خود ديد و آخرين تصحيح‎ها در سپتامبر 1998 صورت گرفت. نسخة اسويدلر هم با عنوان " بيانيه جهانشمول اخلاق جهاني" قاعدة طلايي را به عنوان مبناي غايي توافق اخلاق جهاني در نظر مي‌گيرد. او آنگاه 8 اصل اساسي اخلاق جهاني و 10 اصل متوسط اين اخلاق را مشخص مي‌كند. همة اين اصول بنيادين و متوسط، مشخص‎تر از اصول بيانية پارلمان اديان جهان هستند. البته اين‌ها به نظر تدويني غربي از اخلاق جهاني به حساب مي‌آيند. به طور مثال به اين اصل توجه كنيد: هر انساني براي فعاليت و زندگي روزمره بايد آزاد باشد تا آن‎جا كه به حقوق ديگر انسان‎ها آسيب نرساند. از آن زمان كه اين طرح نگاشته شد تلاش‎هاي متفاوتي براي حركت دادن آن به سوي اخلاقي جهاني فراتر از حوزه‌هاي ديني خاص صورت گرفته است.

در سال 1995 كميتة جهاني فرهنگ و توسعه گزارشي را از يونسكو منتشر كرد كه فراخواني براي اخلاق جهاني بود. اين اخلاق بنا داشت مبناي تغيير در حالات و روحيات، اولويت‎هاي اجتماعي و الگوي مصرف ضروري براي تضمين زندگي فعال و معنادار براي همة انسان‎هاي كرة خاكي باشد. در سال 1996، مجمع تعامل كه تركيبي از رهبران سابق سي دولت بود بر اخلاقي جهاني كه مسائل قرن بيست و يكم را مدنظر داشته باشد تأكيد داشت.

در سال 1997 يونسكو " طرح اخلاق جهانشمول" را مطرح كرد كه بر اساس آن فيلسوفان و متألهان ـ نمايندگان سنت‎هاي اخلاقي متفاوت ـ را گردهم مي‌آورد. چنين اخلاق جهاني‌اي بر طبق مدارك يونسكو نسبت به بيانية سازمان ملل در زمينة حقوق بشر، موقعيت هستي‌شناسي متفاوتي دارد و درآن اصول فلسفي از حقوقي كه قابليت ارائة مباحث فلسفي را دارند ناشي شده است.

به نظر مي‌رسد تلاش‎هاي زيادي براي بحث دربارة تدوين اخلاق جهاني وجود داشته باشند. اما آيا يك اخلاق جهاني معنادار ممكن است؛ آن هم اخلاقي كه به اندازة كافي براي صحبت دربارة مسائل جهاني كه ما در قرن بيست و يكم با آن‎ها روبرو هستيم بنيادين باشد؟ آيا ممكن است چنين اخلاقي به يك واقعيت اجتماعي مبدل شود؟
 جمعه 26 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن