واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: رئيس سازمان مديريت بحران كشور از تنظيم لايحه جامع بيمه خبر داد
تهران / واحد مركزي خبر/ مكتوب 1387/07/26
رئيس سازمان مديريت بحران كشور گفت: لايحه جامع صنعت بيمه در حال تنظيم است و به زودي تقديم مجلس شوراي اسلامي مي شود.
به گزارش خبرنگار ما؛ حسين باقري در برنامه گفتگوي ويژه خبري شبكه دوم سيما افزود: 800 دستورالعمل ، آيين نامه و نمودار سازماني براي اداره مديريت بحران كشور نيازمنديم كه در حال تنظيم است.
رئيس سازمان مديريت بحران كشور با اشاره به مشكلات بيمه اي در پرداخت خسارات به خسارت ديدگان افزود: بر اساس قانون برنامه پنج ساله چهارم، دولت ملزم شده است كه تا انتهاي برنامه هيچ گونه پرداخت نقدي به آسيب ديدگان نداشته باشد و محور فعاليت ها بايد پرداخت به صورت بيمه باشد و امسال نيز بسياري از خسارت هاي وارده به باغداران در قالب بيمه پرداخت شد.
وي در بخش ديگري از سخنانش گفت : سالانه 1000 مورد حادثه در سازمان مديريت بحران كشور ثبت مي شود كه اين تعداد حدود 5 تا 7 هزار ميليارد تومان خسارت به بار مي آورد و اين ميزان حدود يك سوم اعتبارات عمراني كشور است.
وي گفت: البته امسال خسارت ناشي از سرمازدگي ، خشكسالي و كم آبي به تنهايي 12 هزار ميليارد تومان برآورد شده است.
باقري،مهمترين حادثه تهديد كننده كشور را زلزله دانست و افزود: براي كاهش خسارات ناشي از زلزله از دو سال قبل تاكنون سالانه 300 هزار واحد مسكوني در مناطق جمعيتي با اولويت روستايي مقاوم سازي و بازسازي شده است .
رئيس سازمان مديريت بحران كشور گفت: بر اساس ابلاغيه اي ، استانها امسال موظف شده اند 20 درصد تلفات و خسارات حوادث را كاهش دهند.
باقري درباره گردش كار كشور در مواجهه با بحران ها و حوادث گفت: شوراي عالي مديريت بحران با رياست رئيس جمهور و عضويت ده وزير و برخي نمايندگان مجلس، قوه قضاييه ، صدا و سيما ، نيروهاي مسلح و جمعيت هلال احمر در جريان حوادث قرار مي گيرند و سياستگذاري كلان در اين شورا انجام مي شود.
وي افزود: در ساختار جديد، در هر وزارتخانه اي نيز شوراي هماهنگي تأسيس شده است كه بر اساس اين ساختار، يك درصد از بودجه عمومي براي پيشگيري ، آمادگي و مقابله و يك و دو دهم درصد نيز براي رسيدگي به خود حادثه هزينه مي شود.
باقري گفت: با تصويب اين ساختار و قانون، اعتبار 1000 ميليارد تومان به 2000 ميليارد تومان در سال 87 افزايش يافت كه اين ميزان بودجه غير از حوادث خشكسالي و كم آبي است كه براي اين منظور نيز يكجا 4500 ميليارد تومان از صندوق ذخيره ارزي برداشت شد.
رئيس سازمان مديريت بحران كشور با اشاره به پيشرفت هاي قابل توجه كشورمان در مقابله با بحران ها گفت: در هفته مقابله با آثار بلاياي طبيعي ميزبان كارشناسان 10 كشور عضو اكو بوديم و آنها به پيشرفت ايران و افزايش تجربه ها در زمينه مقابله با بحران ها اعتراف كردند.
باقري ادامه داد: عمده فعاليت ما در كشورمان بايد درباره حوادث غيرمترقبه مهمتر و شايع تر باشد به نحوي كه از 43 حادثه غيرمترقبه شناخته شده در جهان تا پارسال 32 حادثه را تجربه كرده بوديم و پارسال نيز دو حادثه طوفان گونو و سرما و يخبندان شديد نيز به آن اضافه شد.
وي در هر حال زلزله را پرخسارت ترين حادثه در كشورمان دانست و به پيشرفت هاي صورت گرفته در رسيدگي سريع به رفع خسارات آن اشاره كرد و گفت: هم اكنون زلزله هايي با قدرت زلزله هاي گيلان و رودبار رخ مي دهد اما با مقاوم سازي و همچنين مشاركت دادن مردم اثرات آن بسيار كاهش يافته است.
وي افزود: براي نمونه شدت زلزله لرستان كمتر از بم نبود اما ما فقط 73 نفر تلفات داشتيم و در مدت 11 ماه ، 30 هزار واحد مسكوني ساخته شد.
رئيس سازمان مديريت بحران كشور گفت: مشابه زلزله اخير هرمزگان نيز در سال 84 اتفاق افتاد اما در زلزله اخير فقط 7 نفر تلفات داشتيم چرا كه پس از زلزله سال 84 بسياري از ساختمانها بازسازي و نوسازي شد.
وي درباره پيشرفت هاي صورت گرفته در مواجهه با حوادث ناشي از سيل افزود: هم اكنون ديگر تلفات جدي در سيل نداريم چرا كه سامانه هاي هشدار سيل در همه مناطق سيل خيز كشور مستقر شده است.
وي در هر حال تمركز برنامه هاي سازمان مديريت بحران را در پيشگيري دانست و گفت: روز جهاني مقابله با كاهش آثار بلاياي طبيعي در ايران به صورت يك هفته برگزار مي شود و اين امر نشان از توجه اين سازمان به آموزش و پيشگيري دارد.
باقري همچنين از برگزاري مانور زلزله امدادي در هشتم آذر خبر داد و افزود: 15 ميليون دانش آموز از 140 هزار مدرسه مخاطب اين برنامه هستند و امسال ،مانور در مدارس ايراني خارج كشور نيز برگزار مي شود.
وي گفت: پنجم دي امسال نيز به مناسبت روز ايمني و زلزله همايش هاي گسترده علمي در كشور برگزار خواهد شد.
كد: 0001/10107/98
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]