واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اولين همايش ملي پايگاههاي امدادونجات جادهاي در اروميه به كار خود پايان داد رئيس سازمان امدادونجات هلال احمر:6پايگاه امدادهوايي تا پايان سال راهاندازي ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - اروميه
سرويس: شهرستانها
اولين همايش ملي پايگاه هاي امدادو نجات جاده اي در اروميه به كار خود پايان داد.
معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي:
17 پايگاه امداد و نجات در استان مصوبه سفر رياست جمهوري تجهيز شدند
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدباقر عفت دارياني، قائم مقام ستاد حوادث غيرمترقبه آذربايجان غربي و معاون امور عمراني استاندار در اين همايش گفت: با تخصيص اعتبار كافي 17 پايگاه امداد و نجات در استان با وسايل و خودروهاي امدادي و نجاتي و آمبولانس تجهيز شدند.
وي با اشاره به اينكه 50 درصد از كشته شدگان حوادث جادهاي در كشور مربوط به سنين 15 تا 44سال است، تصريح كرد: براي جلوگيري از وقوع تصادفات جادهاي و از دست دادن نيروي فعال كار در جامعه كه در پويايي آن بسيار تاثيرگذار هستند و همچنين براي از بينبردن اثرات روحي و رواني تصادفات در اعضاي خانوادههاي مجروحين و كشتهشدگان و حفظ شأن و منزلت اجتماعي آنان بعد از آسيبديدگي بايد با ايجاد اتحاد و انسجام تمامي دستگاههاي اجرايي و مهندسي ايمني ترافيك را در ساختار مديريت حوادث جادهاي ايجاد كنيم.
معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي با اشاره به اين كه عدم حضور به موقع نيروهاي امدادي در محل حادثه يكي از مشكلات امداد و نجات جادهاي است، اظهار كرد: با آموزش بخش خصوص و نيروهاي مردمي و ايجاد هماهنگي بين دستگاههاي اجرايي متولي امر باعث ميشود تا در بروز حادثه با مديريت هشدار و اطلاعرساني به موقع، خسارات ايجاد شده به خاطر اتلاف زمان را كاهش دهيم.
رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر:
تا پايان سال جاري 6 پايگاه امداد هوايي در كشور راهاندازي ميشود
به گزارش ايسنا احمد اسفندياري، رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر نيز در اين همايش اظهار كرد: در حال حاضر در كشور 4 پايگاه امداد هوايي در استانهاي تهران، خراسان رضوي، كرمان و كرمانشاه وجود دارد كه تا پايان سال جاري 6 پايگاه نيز به اين تعداد افزوده خواهد شد.
وي همچنين افزود: تا پايان خرداد ماه سال آينده 5 پايگاه امداد هوايي براساس نتايج آمايش پايگاههاي امداد و نجات، منطقه و پشتيباني در استانهايي كه مكان پايگاه را دارند احداث خواهد شد.
اسفندياري افزود: در حال حاضر 5 بالگرد در پايگاههاي امداد هوايي ارائه خدمت ميكنند كه تا پايان سال جاري تعداد بالگردها به 10 فروند خواهد رسيد.
رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران گفت : تا پايان سال آينده 400 آمبولانس جديد به ناوگان امداد و نجات جاده اي كشور افزوده مي شود.
احمد اسفندياري در مراسم افتتاحيه همايش ملي پايگاههاي امداد و نجات جادهاي در اروميه افزود: در زمان حاضر 800 آمبولانس با متوسط عمر 12سال در پايگاههاي امداد و نجات كشور وجود دارد كه در راستاي نوسازي اين ناوگان در سال جاري و سال آينده 400 آمبولانس مجهز با ويژگيهاي خاص به اين ناوگان اضافه ميشود.
وي از ورود 100 دستگاه خودرو نجات به ناوگان سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر در سال جاري خبر داد و گفت: پيشبيني ميشود با تجهيز و نوسازي ناوگان امداد و نجات جادهاي كشور شاهد افزايش خدمات مطلوب در اسرع وقت به حادثه ديدگان جادهاي باشيم.
اسفندياري با بيان اين كه هماكنون 211 پايگاه امداد و نجات جادهاي ثابت در كشور فعال هستند، اظهار كرد: اين پايگاهها در مواقع خاص سال مثل تابستان و زمستان و ايام نوروز به 947 پايگاه ثابت و سيار افزايش مي يابد.
رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر كشور در ادامه از خريد و تجهيز پايگاههاي امداد و نجات جادهاي به 191 ست نجات هيدروليك در سال جاري خبر داد و افزود: براي هريك از اين ستهاي امدادي هيدروليك 400 ميليون ريال هزينه شده است.
وي در خصوص مدت زمان رسيدن به محل حادثه گفت: اين زمان زير 15 دقيقه است كه بسته به منطقه و محورها زمان رسيدن به حادثه متغيير ميشود.
اسفندياري نبود پايگاههاي امداد و نجات جادهاي به تعداد كافي، عدم وجود فرماندهي متمركز در پاسخگويي به حوادث جادهاي، نداشتن دستورالعمل و قوانين جامع در امدادرساني به تصادفات، نداشتن شماره تلفن واحد جهت تمامي سازمانهاي مسؤول امدادي و نيز وجود نداشتن قانون كافي در زمينه استفاده از تجهيزات نجات و رهاسازي را از چالشهاي پيش روي ارائه خدمات امداد و نجات جادهاي كشور عنوان كرد.
اسفندياري همچنين نبود بانك اطلاعاتي مناسب جهت برنامهريزي و بررسي سوانح، نبود استراتژي كلان، آگاهي كم عمومي و اطلاع رساني و نيز روش برخورد با مصدومين و مجرومين جادهاي را از ديگر اين چالشها برشمرد و بر هماهنگي بين نهادهاي ذيربط در اين خصوص تاكيد كرد.
رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران در ادامه تامين نيروي انساني متخصص و كارآمد، تامين و تجهيز خودروي نجات مورد نياز پايگاهها، تامين امكانات تغذيه و اسكان اضطراري جهت در راهماندگان، تامين و تجهيز پايگاههاي ارتباطلات راديويي، احداث پايگاههاي تيپ طبق نقشههاي مصوب را از جمله راهكارهاي اين نهاد براي برطرف كردن چالشها و موانع پيش روي امداد ونجات جادهاي كشور عنوان كرد.
وي همچنين توجه به رفع نقاط حادثه خيز در كشور و توجه به ايمني راهها را مورد تاكيد قرار داد و گفت: خود امدادي، آمادگي خانوادهها براي مقابله با حوادث و سوانح، گسترش امدادگر محله، گسترش آموزشهاي همگاني امداد ونجات جادهاي از اولويتهاي اين نهاد است.
اسفندياري مشكلات آموزشي و فرهنگي رانندگي، عدم ايمني كافي جادهها، افزايش روزافزون خودرو در كشور، گسترش سفرهاي بين شهري را از عمده دلايل بالا بودن بروز حوادث وسوانح جادهاي در كشور برشمرد و خواستار توجه ويژه مسؤولان ذيربط در اين زمينه شد.
مدير عامل جمعيت هلال احمر آذربايجان غربي:
رويكرد جمعيت هلال احمر به سمت فرهنگسازي و پژوهش در زمينه استفاده از فناوريهاي نوين است
قادر مختاري، مديرعامل جمعيت هلال احمر آذربايجان غربي همچنين در اين مراسم با بيان اين كه رويكرد جمعيت هلال احمر به عنوان عضو ستاد كاهش بلاياي طبيعي به سمت فرهنگسازي و پژوهش در زمينه استفاده از فناوريهاي نوين است، افزود : توجه به آموزش و ارتقاي آمادگي مردمي در ميان مردم جزو برنامههاي آموزشي اين نهاد درسالهاي اخير بوده و در اين زمينه در چندين روستاي بالاي 100 خانوار اين اقدامات انجام شده است.
وي بررسي راه و جادههاي ارتباطي در كشور و آذربايجان غربي، توجه به پايگاههاي امداد جادهاي و امداد هوايي، ارتقاي دانش ايمني و آموزش همگاني مردم در كاهش اثرات بلاياي طبيعي را از جمله اهداف اين همايش عنوان كرد.
مختاري با اشاره به اينكه ياد و نام جاده در همه حال يادآور حوادث ترافيكي به عنوان يكي از مهمترين عوامل خسارت جاني، مالي و رواني بويژه در كشور در حال توسعه و پوياي ماست، گفت: اين ميزان خسارات درصد قابل توجهي از توليد ناخالص ملي كشور را به خود اختصاص داده است.
وي تصريح كرد:حوادث جادهاي با بهرهگيري از اراده و عزم ملي و توجه قوي به نقش آموزش و بسيج همگاني و با تغيير رفتارها و فرهنگ سازي مناسب در ابعاد مخصوصا نيروي انساني، مهندسي جاده و خودرو و وضع قوانين موثر حمل و نقل و بهره برداري از علوم جديد و تجربات اررزشمند، قابل پيش بيني و پيشگيري هستند.
مدير عامل جمعيت هلال احمر استان با بيان اين كه هدف اين جمعيت در استان حمايت از زندگي و سلامت مردم است، گفت: نقش اصلي اين جمعيت آموزش همگاني و ايجاد امنيت خاطر و ارائه خدمات بهينه و ايجاد هماهنگي بين سازمانهاي مسؤول در فرايند تامين ايمني جادههاي استان است.
قادر مختاري بسط و انتشار ابعاد واقعي مشكلات راهها و تهيه اطلاعات بيطرفانه با سياستگذاري و ارائه راهحلها و با به چالش كشيدن سياستهاي غير موثر را از جمله اهداف برگزاري اين همايش ملي برشمرد.
گفتني است: ايجاد كارگروههاي ايمني جادهاي در استانها و تاسيس كميته ايمني در وزارت راه از جمله نتايج نشست هاي علمي كارشناسان شركت كننده در اين همايش بود.
خاطر نشان مي گردد: از 30 مقاله تحقيقي و پژوهشي در زمينه استفاده از فناوريهاي نوين جهت كنترل حوادث و نيز توجه در ساخت ابنيه مسكوني و تجاري و راه كارهاي پيشگيري و آموزش 15 مقاله در زمان 2 روز برگزاري همايش ارائه و 6 مقاله نيز به صورت پوستر ارائه شد.
لازم به ذكر است در مراسم اختتاميه اين همايش به تمامي مقالت پذيرفته شده تنديس ويژه همايش اهداو يك مقاله و يك پوستر به موضوعات فعاليت هاي امدادي هلال امر در جاده با رويكرد جديد و تشريح راهنماي آموزش ايمني در راه ها وكمك هاي اوليه براي كودكان به عنوان برتر معرفي شدند.
انتهاي پيام
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 313]