تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخاوت از اخلاق پيامبران و ستون ايمان است . هيچ مؤمنى نيست مگر آن كه بخشنده است و تنها ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855815749




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نجفقلي حبيبي در گفت‌وگو با ايسنا: *جنبش دانشجويي متناسب با ظرفيت‌هاي جامعه حركت كند *جنبش دانشجويي با اميدواري به آسيب‌شناسي خود بپردازد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نجفقلي حبيبي در گفت‌وگو با ايسنا: *جنبش دانشجويي متناسب با ظرفيت‌هاي جامعه حركت كند *جنبش دانشجويي با اميدواري به آسيب‌شناسي خود بپردازد


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي

عضو شوراي مركزي انجمن اسلامي مدرسين دانشگاه‌ها گفت: جنبش دانشجويي بايد روي مباني فكري و خط مشي عملي خود تجديد نظر كند.

دكتر نجفقلي حبيبي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اين كه دانشجويان در سراسر جهان در دوره‌هاي خاصي به خاطر آرمان‌خواهي موثر بوده‌اند و تلاش‌هايي براي اصلاح امور كرده‌اند، ‌اظهار كرد: اما هر اندازه احزاب كشورهاي مختلف قدرتمند شدند كاركرد دانشجويان و جنبش دانشجويي به عنوان يك نهاد اجتماعي كمتر شد در عين حال هر زماني هم كه جريان دانشجويي احساس مي‌كند مسائل بغرنج مي‌شود به عنوان يك نهاد اجتماعي وارد فعاليت‌ها مي‌شود.

وي با بيان اينكه در ايران سابقه تاريخي طولاني در موضوع جنبش دانشجويي نداريم، گفت: با تاسيس دانشگاه زمينه ورود تفكرهاي مختلف از اقشار مختلف جامعه فراهم و اين امر سبب شد از دهه 40 اين تحول با حضور دانشجويان در جريان‌هاي اجتماعي و سياسي روز به روز افزايش پيدا كند، ولي اتفاق ديگري كه موازي با ورود جوانان از طبقات مختلف جامعه به دانشگاه افتاد اين بود كه به تدريج افراد مذهبي هم وارد دانشگاه شدند، بنابراين قطب‌بندي‌هاي فكري تحت عناوين چپ و راست و ماركسيست و مسلمانان و ملي‌گرا شكل گرفت.

اين استاد دانشكده الهيات و معارف اسلامي دانشگاه تهران، حضور امام (ره) در فعاليت‌هاي سياسي را باعث ايجاد تغييرات عجيبي در فضاي فعاليت‌هاي دانشجويي دانست و بيان كرد: نزديك به پيروزي انقلاب اسلامي، دانشجويان حضور فعال‌تري در مسائل و تحركات سياسي – اجتماعي دارند و راهي پيدا مي‌كنند كه به بدنه جامعه و از جمله به بازاري‌ها متصل مي‌شوند.

وي ادامه داد: جنبش دانشجويي با پيروزي انقلاب اسلامي پيروزي‌اي براي تمام آرمان‌ها و آرزوهاي خفته‌اش به دست آورد و در واقع جريان‌هاي مختلف دانشجويي به نوعي در پيروزي انقلاب توفيق يافته بودند و نشاطي در آنها به وجود آمده بود.

حبيبي در ادامه تصريح كرد: بعد از انقلاب فعاليت جريان‌هاي دانشجويي به عنوان يك نهاد اجتماعي و سياسي كه بخواهد معترض باشد تمام مي‌شود، چون امور به دست خودشان مي‌آيد و بنابراين جنبش در خدمت انقلاب درمي‌آيد.

وي با اشاره به شروع جنگ تحميلي كه در آن دانشجويان هم شركت داشتند، اظهار كرد: در دوره بازسازي بعد از جنگ به تدريج سياست‌هايي شكل مي‌گيرد به نظر مي‌رسد دانشجويان را راضي نمي‌كند كه اين امر باعث مي‌شود به تدريج اعتراض هاي دانشجويي شكل بگيرد.

اين عضو انجمن اسلامي مدرسين دانشگاه‌ها بيان كرد: مي‌توان گفت با ظهورمقوله دوم خرداد در فضاي سياسي ، فرهنگي و اجتماعي كشوردانشجويان در شكل‌دهي آن ، ايجاد تحرك اجتماعي و يك سري خواسته‌هايي كه مطرح مي‌كردند حضور فعال و نقش بسياري داشتند.

وي با بيان اين كه كشور ما هنوز نياز دارد جريان‌هاي جوان و به‌ويژه دانشجويان با آرمان حركت كنند، ‌گفت:‌ با توجه به اين كه جامعه ايراني ما مسلمان است پس دانشجويان بايد تلاش كنند در درون آن بمانند و خود را از آن خارج نكنند بلكه به تصحيح اين آرمان و تفكر اسلامي كمك نمايند.

حبيبي در ادامه تاكيد كرد: جنبش دانشجويي با توجه به نيازهاي كشور و موقعيت آن در منطقه و جهان و ظرفيت‌ها براي رشد جمهوري اسلامي ايران و تحولاتي كه بايد ايجاد شود تا ايران جايگاه خود را در منطقه و جهان به دست آورد، بايد آرمان‌هاي انساني،‌ اخلاقي، اجتماعي و سياسي خود را در قالب آرمان هاي انقلاب اسلامي پي‌گيري كنند و از تحولات پند بگيرند ، تجربه كسب كنند و دوباره وارد فضاي جامعه شوند.

وي در ادامه يادآور شد: اگر دانشجويان و جنبش‌هاي دانشجويي غفلت كنند، ممكن است آينده بدتر شود و آنها خود را مسوول خواهند دانست؛ چون الان مي‌توانند نيروهاي خود را منسجم كنند و متناسب با وضع فرهنگي جامعه و آرمان هاي متعالي خود برنامه‌هايي را طراحي كنند.

اين استاد دانشگاه از مسائل و موضوعات ديگر مبتلابه جنبش دانشجويي را نااميدي اعضاي آن دانست و بيان كرد: اين كه جنبش دانشجويي احساس كند ديگر نمي‌تواند كاري كند و سر در گريبان خود كرده است و اينكه به عنوان يك جنبش وارد عرصه نشود ، درست نيست؛ زيرا جواني كه براي آينده و نظام خودش احساس مسووليت مي‌كند نمي‌تواند اين گونه بينديشد و با كنار كشيدن جنبش دانشجويي و نااميدي مشكلي حل نمي‌شود؛ زيرا زندگي جريان دارد، فقط ممكن است عده‌اي فرصت‌طلب با بيرون رفتن اعضاي اصلي و آرمان خواه، جايشان را پر كنند.

وي با بيان اينكه جوانان و دانشجويان ما روزهاي سختي را پيش از انقلاب گذراندند ولي چون آرمان داشتند ، نااميد نشدند،‌ گفت: ‌در وضعيت فعلي هم جنبش دانشجويي بايد راه حل و راهكار مشكلات را پيدا كند تا بتواند وظايف سياسي و اجتماعي خود را به عنوان يك جريان ايفا كند، اما اگر دانشجويان نسبت به مسائل بي‌تفاوت باشند، آينده مطلوبي براي آنها اتفاق نخواهد افتاد.

اين عضو شوراي مركزي انجمن اسلامي مدرسين دانشگاه‌ها در ادامه تصريح كرد: اگر جنبش دانشجويي به راه حل‌هاي جديد نينديشد و روش خود را تغيير ندهد پشتوانه‌هاي مردمي را هم از دست خواهد داد.

وي افزود: بنابراين اگر نتواند به گونه‌اي حرف بزند و مسائل و ديدگاه‌هايش را مطرح كند كه اين صداي نيازهاي جامعه باشد و اگر جريان دانشجويي سخنگويي از اعماق جامعه نباشد، نمي‌تواند حمايت مردم را هم داشته باشد و در نتيجه ممكن است آسيب ببيند.

حبيبي تاكيد كرد: در واقع جنبش دانشجويي بايد با ايجاد اراده‌اي به اين فكر كند كه در وضعيت فعلي چه راهي را مي‌تواند پيدا كند براي اين كه دگرگوني مطلوب در قالب نيازها و خواست عمومي ايجاد شود.

وي با تاكيد بر اين كه جنبش دانشجويي بايد با ارزيابي آرمان‌ها، ‌انقلاب و جامعه به آسيب‌شناسي بپردازد اظهار كرد: اگر اعضاي جنبش دانشجويي مبتني بر خواست‌هاي واقعي جامعه و متناسب با فرهنگ انقلاب حركت كنند، موفق مي‌شوند ولي در عين حال هم بايد برخي خط مشي‌هاي خود را تغيير دهند.

رييس سابق دانشگاه علامه طباطبايي افزود: بنابراين جنبش دانشجويي بايد با اميدواري به آسيب‌شناسي خود بپردازد و استقامت كند چون اصلاحات و يافتن راه مطلوب كم‌خرج نيست و سريع هم اتفاق نمي‌افتد، اگر قبول داريم اصلاحات يك روند و جريان است نه يك پروژه و اين روند با روح و انديشه انسان‌ها سر و كار دارد، بايد اين روند طي شود تا اصلاحات محقق گردد.

وي با بيان اين كه جنبش دانشجويي متناسب با ظرفيت‌هاي جامعه حركت كند و هميشه به تجربه‌هاي تاريخي دوره معاصر توجه داشته باشد، اظهار كزد: در كنار دو عامل آسيب‌شناسي و اميدواري، جنبش دانشجويي هم‌چنين بايد به همراه يافتن راه حل هاي اصلاحي به فرهنگ و جامعه خود بيشتر اعتماد و تكيه كند و وظيفه خود را در مقابل جامعه فراموش نكند.

وي افزود: با توجه به اين ‌كه برخي جريان‌هاي روشنفكري انحرافي تحت اين عنوان هستند كه عصر ايدئولوژي و آرمان گذشته است ، دانشجويان بايد آرمان‌هاي خود را حفظ كنند چون در صورتي كه جنبش دانشجويي آرمان نداشته باشد ، ديگر چه حرفي براي گفتن دارد؟

اين استاد دانشگاه با بيان اين كه با عقب‌نشيني چيزي حل نمي‌شود، گفت: ‌ما هنوز به آنجا نرسيده‌ايم كه بگوييم دانشجو درسش را بخواند و به اين امور و مسائل در كشور كاري نداشته باشد؛ گرچه از نظر خيلي ها اين امر مناسبي است كه دانشجو فقط درس بخواند.

وي در ادامه با اشاره به آرمان اوليه جنبش دانشجويي يعني حركت ضداستكباري و ضد استعماري گفت: جريان استكبار جهاني دائم خود را تصحيح و شكل استعمارش را عوض مي‌كند ولي مساله همان است و ظاهرش در قالب مسائلي چون حقوق بشر، جهاني شدن و جهاني‌سازي زيبا مي‌شود؛ در واقع محتواي اين استكبار يا سلطه تغيير نكرده و فقط ظاهرش عوض شده است.

وي در پايان گفت: براي اين كه دچار مشكل نشويم بايد انديشه و تفكر اسلامي خود و در عين حال انديشه غرب را بشناسيم و در نهايت هم بايد اين پالايش را انجام دهيم كه آن چه را با اسلام سازگار است بپذيريم و در واقع در عين حال كه نمي‌خواهيم با دنيا بجنگيم و بايد تعامل كنيم، مي‌توانيم «ما بودن» خود را هم حفظ كنيم.

انتهاي پيام
 جمعه 26 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن