تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):امّتم همواره در خير و خوبى اند تا وقتى كه يكديگر را دوست بدارند، نماز را برپا دارن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804917143




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نماينده فائو خواستار شد؛تطبيق با تغييرات اقليم و تضمين امنيت غذايي در جهان


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نماينده فائو خواستار شد؛تطبيق با تغييرات اقليم و تضمين امنيت غذايي در جهان
"شاهد نجم"، نماينده سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) در جمهوري اسلامي ايران در مقاله اي به مناسبت روز جهاني غذا "تله فود" (16 اكتبر) عوامل مؤثر در تامين امنيت غذايي را مورد تحليل و بررسي قرار داده است

به گزارش خبرگزاري مهر، نماينده فائو در ايران در اين مطلب مي نويسد: تغيير اقليم و امنيت غذايي مسائلي در هم تنيده اند. تغييرات عمده در شرايط اقليمي، از طريق تاثير بر تمام سيستمهاي غذايي جهاني ، ملي و محلي، بر امنيت غذايي اثرگذار خواهد بود. تكرار بيشتر و شدت بالاتر حوادث شديد جوي و خشكسالي ها، افزايش سطح آب درياها و افزايش بي نظمي هاي الگوهاي فصلي بارش، تاثيرات آني بر روي توليد غذا، زيرساختهاي توزيع غذا، وقوع وضعيت هاي اضطراري غذا، داراييها و فرصتهاي معيشتي و نيز سلامت انسانها، در مناطق شهري و روستايي داشته است.

سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو)، به منظور تاكيد بر اين مسئله، روز 16 اكتبر را به عنوان نماد روز جهاني غذا نامگذاري كرده است. موضوع امسال روز جهاني غذا "امنيت غذايي جهان: چالشهاي تغيير اقليم و زيست انرژي" مي باشد.

اين موضوعي است كه به طور مستقيم، بر ميليونها كشاورز و صياد خرد، و مردماني با معيشت وابسته به جنگل كه قشري آسيب پذير و دچار كمبود منابع غذايي ميباشند اثرگذار است. همچنين بر 862 ميليون نفرجمعيتي كه در سطح جهان دچار كمبود منابع غذايي هستند و اغلب در مناطق روستايي به سر ميبرند و از بخش كشاورزي امرار معاش مي نمايند، اثر مي گذارد. از اين رو، ما در جايگاهي هستيم كه گرمايش جهاني كه باعث تغيير اقليم و افزايش تقاضاي سوختهاي زيستي به قيمت از بين رفتن محصولات غذايي مي گردد، تهديدي برافزايش قابل توجه تعداد گرسنگان در جهان به حساب مي آيد. اين وضعيت، به دليل افزايش سرسام آور قيمتهاي غذا، شكل وخيم تري به خود گرفته است.

اين امر همچنين بر دستيابي به اهداف توسعه هزاره، خصوصا هدف اول كه به دنبال كاهش تعداد گرسنگان به نصف تا سال 2015 ميباشد نيز تاثيرگذار خواهد بود.

در تاكيد بر اين مسئله، فائو بر اهميت سازگاري با تغيير اقليم تاكيد دارد. حال چرا سازگاري؟ سازگاري با تغيير اقليم، تنها راه مواجهه با خطر تغيير اقليم و كاهش آن است. و مردم فقير كه بيشترين اثرات تغيير اقليم بر آنهاست را بايد درگير برنامه ها نمود تا احساس نمايند كه تكنيك هاي بكارگرفته شده، به نيازهاي آنان پاسخ ميدهد.

فائو معتقد است كه بسياري از مداخلات سازگاري، بر تقويت اقدامات موجود، همچون روشهاي كشاورزي اكولوژيكي و پايدار، سيستمهاي پيش آگاهي، سيستمهاي تعيين نقاط حساس تغيير اقليم و مديريت مخاطرات بلايا، متمركز خواهد بود. ديگر مداخلات، بر سرمايه گذاريهاي روستايي به منظور كاهش اثرات بلند مدت تغييرات اقليمي كوتاه بر امنيت غذايي، از طريق بيمه محصولات و انگيزه هاي تشويقي تمركزمي نمايند تا كشاورزان را به استفاده از روشهاي بهتر كشاورزي و كاربري زمين ترغيب نمايند.

كشاورزي، كه هم از گرم شدن كره زمين تاثير مي پذيرد و هم بر آن تاثيرگذار است، بايد از طريق اقداماتي چون كاهش جنگل زدايي، تقويت مديريت و حفاظت از جنگلها‘ كنترل بهتر آتش سوزيها، جنگلكاري زراعي براي تامين غذا يا انرژي، تثبيت كربن خاك، احياي خاك از طريق چراي كنترل شده دامها، بهبود تغذيه دامهاي نشخواركننده، مديريت كارآمدتر پسماندهاي دام شامل بازيافت بيوگاز، و ساير استراتژيهايي كه منابع آب و خاك را از طريق بهبود كيفيت، دسترسي و راندمان مصرف آنها محافظت نمايد، درجهت كاهش انتشار گازهاي گلخانه اي عمل نمايد.استفاده از سوخت زيستي به عنوان راه حلي براي كاهش انتشار كربن، و كاهش وابستگي به سوختهاي فسيلي تاثيرات بسيار مهمي بر امنيت غذايي و همچنين مسئله كاربري زمين در حال حاضر و آينده خواهد داشت.

در ايران، برنامه هاي اصلي فائو، همراه با دولت به طور اعم، و با وزارت جهاد كشاورزي به طوراخص، در جهت تضمين امنيت غذايي و پاسخ به تغييرات اقليم در دراز مدت هماهنگ مي باشد. در اين راستا، فائو نه تنها با وزارتخانه بلكه با موسسات تحقيقاتي، دانشگاهها و جامعه مدني نيز همكاري مينمايد.

به عنوان مثال فائو، يك توافقنامه اي را با دانشگاه شهيد بهشتي درتهران، به منظور ايجاد كرسي "حق غذا" امضا نمود. اين كرسي، به عنوان ابتكار عملي پيشتاز درنوع خود در سطح دنيا مي باشد كه از طريق تحقيقات و تعليمات آكادميك، درجهت تعهد عاليترجامعه به منظور: احترام به حق فردي غذا، حفاظت از خدشه دار شدن اين حق، و نيز ايجاد شرايط منجر به تحقق اين حق، عمل مي نمايد. دانشگاه شهيد بهشتي متعهد به ارتقاء نماي "حق غذا" و "حق گرسنه نبودن" از طريق افزايش سطح آگاهي عمومي، ايجاد و آموزش كارشناسان، متخصصين و سياستگذاران مي باشد.

برنامه هاي ما در ايران داراي تنوعي از احياي اراضي جنگلي و زمينهاي تخريب شده تا كاهش اثرات زيست محيطي ناشي از صيد ترال ميگو مي باشد. ما در حال اجراي برنامه هاي زير مي باشيم: بهبود روشهاي آمارگيري كشاورزي؛ پايش، جلوگيري و كنترل آفلاتوكسين در مزارع پسته ايران؛ كمك به برگزاري "مدرسه در مزرعه" براي كشاورزان به منظور تقويت كنترل آفات؛ افزايش ظرفيت توليد گونه هاي ژنتيكي گياهي؛ ظرفيت سازي براي احيا و مديريت ذخايراستروژن درياي خزر؛ و تقويت ذخايربذر در منطقه اكو. فائو همچنين با دولت ايران درمبارزه با بيماريهاي آنفلولانزاي مرغي و تب برفكي همكاري مي نمايد.

فائو معتقد است كه به منظور سازگاري بهتر با اثرات تغيير اقليم، كاملاً ضروري است كه با رويكردي چند منظوره، استراتژيها و برنامه عمل هايي را دنبال نمود كه دربرگيرنده: مسائل اقليم و مدل سازي تاثيرات اقليم بر كشاورزي و جنگل داري، تنوع بخشيدن به معيشت قشر فقير خصوصا در اكوسيستمهاي شكننده، پيش بيني هاي آب و هوايي و اقليم، ايجاد سيستمهاي پيش آگاهي و مديريت بلايا، برنامه ريزي كاربري زمين، برنامه هاي امنيت غذايي، توسعه صيد مسئولانه، و مديريت پايدار منابع جنگل باشد. اين امر مستلزم فرآيند تطبيق سياستها با مسائل تحميلي ناشي از تغيير اقليم مي باشد. برنامه هاي فائو در ايران، در تعامل نزديك با دولت جمهوري اسلامي ، در جهت نيل به اين هدف مي باشد.
 پنجشنبه 25 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن