واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي: بهداشت رواني مخصوص بيماران رواني نيست
خبرگزاري فارس: رئيس دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي مهمترين اولويت اين مركز را انگ زدايي از بيماران اعصاب وروان دانست و گفت: بهداشت رواني مخصوص بيماران رواني نيست و به همه افراد جامعه مربوط ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي، جواد شاهينفر به مناسبت هفته سلامت روان، سلامت روح و روان را حالتي از رفاه دانست و افزود: در اين حالت، فرد توانايي خود را باز ميشناسد و قادر است با استرسهاي معمول زندگي مدارا كند.
وي با اشاره به اين كه در بيشتر موارد به بهداشت روان به اندازه بهداشت جسماني اهميت داده نمي شود اظهار داشت: اين مسئله سبب غفلت از مشكلات رواني ميشود و در درازمدت ميتواند منشا بسياري از مشكلات روزانه براي فرد شود.
اين مسئول در دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي با بيان اينكه 100 درصد بيماران اعصاب و روان مناطق روستايي اين استان زير پوشش شبكه بهداشت و درمان هستند يادآور شد: در مناطق شهري استان نيز با توجه به وجود مراكز تخصصي روانپزشكي حدود 70 درصد بيماران اعصاب و روان زير پوشش مراكز بهداشتي درماني قرار دارند.
شاهينفر گفت: هم اكنون بيماران زير پوشش اعصاب و روان در استان از تخفيف ويژه در معاينه تخصصي و انجام مشاوره رايگان در مراكز بهداشت شهرستانها برخوردارند.
وي با اشاره به اينكه علايم بيماري اعصاب و روان بستگي به شدت بيماري متفاوت است، بيقراري، كندرواني حركتي، احساس خستگي، تغيير اشتها، احساس بيارزشي، احساس گناه نامناسب، مشكل در تمركز، افكار مربوط به خودكشي، دردهاي جسماني، وسواس در كار و شستشو و ترس از موقعيتهاي شلوغ را از شايعترين علايم آن دانست.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي، اختلال درخواب و در حالت شديد حركات عجيب و غريب، پرخاشگري و ضربه زدن به خود و ديگران، زدن حرفهاي نامربوط، عدم توجه به بهداشت فردي، هذيان و توهم، ولخرجي بيدليل، سرخوشي بيش از حد و بدون مصرف دارو، داشتن عقايد عجيب، گوشهگيري و بدبيني را از ديگر علايم اين بيماري خواند.
وي با تاكيد بر اينكه فرد نميتواند خود را از ابتلا به بيماري رواني مصون بداند افزود: افراد بايد به سلامت روان به اندازه سلامت جسم اهميت دهند و با داشتن هر علامتي كه ممكن است به مشكلات رواني مربوط باشد به روانپزشك و يا پزشك دوره ديده و مراكز مشاوره روانشناختي مراجعه كنند تا بتوانند از مشكلات جدي رواني در آينده درامان باشند.
شاهينفر گفت: بر اساس آمار سال گذشته 9 هزار و 117 بيمار مبتلا به مشكلات روحي و رواني به بيمارستانها و مراكز بهداشتي خراسان شمالي مراجعه كردهاند.
وي افزود: از اين تعداد بيشترين ميزان شيوع مربوط به بيماريهاي روحي و رواني خفيف مثل اضطراب، افسردگي خفيف و انواع اختلالات رواني تني بوده است.
اين مسئول ميزان بروز اين بيماريها را در خراسان شمالي 5/12 مورد در هزار نفر اعلام كرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي همچنين به باورهاي غلط در خصوص بيماريهاي روحي اشاره و بيان كرد: بر اساس پژوهشهاي صورت گرفته در كشور 3/84 درصد در نخستين اقدام براي درمان به پزشكان عمومي و ساير مراكز درماني، 5/14 درصد به درمانگران سنتي و درمانهاي جايگزين و 5/42 درصد كل افراد در طول مدت بيماري به دعانويس مراجعه كردهاند.
وي گفت: در اين پژوهش فاصله زماني ميان بروز نخستين نشانههاي بيماري تا مراجعه به روانپزشك يا مركز روانپزشكي بين 6/3 تا چهار سال اعلام شده است.
هفته سلامت روان همه ساله از 24 مهرماه آغاز ميشود.
انتهاي پيام/م
پنجشنبه 25 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]